Obiceiul straniu de la naşterile regale de odinioară

9 iulie, 2018
4 elisabeta si copiii gettyimages 568963311 jpg jpeg

Maternitatea St. Mary’s din Londra este una de-acum faimoasă, după ce o lume întreagă a aşteptat în faţa uşii ei (virtual), pentru debutul în lume al prinţilor George (5), Charlotte (3) şi Louis (trei luni).

Însă, naşterea la maternitate nu este cu tradiţie în familia regală britanică: au fost vremuri în care femeile regale năşteau acasă, în palate sau alte reşedinţe cu blazon. Regina Elisabeta a II-a a venit pe lume în proprietatea din Londra a părinţilor săi, Ducele şi Ducesa de York. La rândul ei, regina i-a născut pe cei trei fii ai ei, Charles, Andrew şi Edward, la Palatul Buckingham, iar pe fiica ei, Anne, la Clarence House. Prinţesa Diana a fost prima membră a familiei regale care i-a născut pe fiii ei, William şi Harry, la maternitatea St. Mary’s.

Regina Elisabeta si Prinţul Philip, alături de Charles şi Anne

Mai mult, pe la începutul secolul XX, odrasla născută în familia regală trebuia autentificată, iar acest lucru se făcea prin prezenţa unui oficial al guvernului britanic în sala de naşteri. Şi asta chiar în timpul naşterii.

Când Regina Elisabeta a venit pe lume, pe 21 aprilie 1926, tatăl ei, George al VI-lea, n-a fost prezent în cameră, însă Secretarul de Stat, da.

După naşterea suveranei, s-a renunţat la obicei, iar mamele regale care i-au urmat au răsuflat uşurate. Astăzi, oficialul guvernamental este doar înştiinţat că naşterea a avut loc. De la distanţă.Recente pe Ok! Magazine

kate300 jpg
Lady Diana remember jpg
red1 jpg
maria laura a belgiei PNG
mel21 jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (5) jpg
Prințesa Anne a împlinit 72 de ani jpg
hary jpg
Outfituri Jubileu royals OKMagazine (5) jpg
heti jpg
Meghan Markle şi prinţul Harry
printul harry si chilotii lui jpg
geo9 jpg
7 mary a danemarcei jpg jpeg
meghan markle profimedia 0696703217 jpg
letizia GettyImages 1413996023 jpg
Charles și William Getty jpg
dian2 jpg