Salariul exorbitant al Reginei Mary. Pe ce se cheltuiesc banii danezilor

29 martie, 2024

Mare amatoare de ținute cu semnături celebre, Regina Mary a Danemarcei primește o sumă semnificativă de bani pentru munca pe care o depune, iar, în 2024, salariul ei va crește și mai mult!

Regina Mary a Danemarcei sursa foto  GettyImages jpg

Regele Frederik și Regina Mary au primit peste 2 milioane de dolari pentru îndeplinirea îndatoririlor lor regale de anul trecut, iar informația a fost făcută acum publică de Palatul danez, care a emis un raport financiar. Din acea sumă, peste 300.000 de euro au fost alocați celei care era Prințesa Mary de la acea vreme.

Cea mai mare parte a venitului comun, plătit de stat, a fost consumată cu cheltuielile domestice și plățile către angajații lor. Din suma totală, cuplul regal danez a rămas cu aproape 400.000 de euro, pe care actuala regină și soțul acesteia i-au cheltuit pe călătoriile neoficiale, haine și alte lucruri personale.

Regina Mary are un gust vestimentar desăvârșit și preferă, de cele mai multe ori, etichetele scumpe, motiv pentru care o mare parte din venitul său a fost alocat vestimentației alese pentru evenimentele și vizitele oficiale. Iar anul acesta, salariul Reginei Mary va crește simțitor, având în vedere creșterea ei în rang de anul trecut până în prezent.

Regina Mary a Danemarcei cu soțul ei GettyImages jpg

Dacă suma de bani alocată fostei regine, Margrethe, a fost, în 2023, de aproape 8 milioane de euro - dintre care alocația privată s-a ridicat la 1,75 de milioane de euro pe an – se pare că o așteaptă pe Regina Mary o creștere de salvariu consistentă anul acesta. Viitorul financiar al regelui și al reginei nu a fost decis încă de guvern, însă e de așteptat o mărire de salariu pentru amândoi față de cât au primit anul trecut.

Noua legislație va preciza suma de bani de care va dispune familia regală și ce procent din suma totală va fi alocat pentru cheltuielile de zi cu zi și cât vor avea regii la dispoziție pentru a-i cheltui după bunul plac.

Spre deosebire de familia regală britanică, cea daneză nu este nevoită să plătească taxe și impozite. Mai mult de-atât, cuplul regal danez nu se bazează doar pe banii proveniți de la guvern, ci are propriile afaceri și venituri. De pildă, ei dețin o cabană secretă în Elveția, pe care au scos-o pe AirBnB ca să fie închiriată cu 20.000 de dolari pe săptămână. Nu-i de colo asemenea sumă, nu-i așa?

Mai multe pentru tine...
image

În concluzie, rămâne de văzut câți bani vor plăti contribuabilii danezi pentru reîmprospătarea garderobei noii regine. Cert e că suma alocată nu va fi deloc minoră!

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Carole Michael Pippa James Middleton GettyImages 1144555676 jpg
Charles Spencer  captura de ecran png
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images (1) jpg
Frederik și Regina Mary la deschiderea expoziției Frederik X Regele Viitorului, GettyImages (6) (1) jpg
Regina Sofia a Spaniei Foto profimedia (6) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la incoronarea lui Charles jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (3) jpg
Kate și William, Getty (8) jpg
Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Kate Middleton GettyImages jpg
Citatele inspirationale ale reginei Elisabeta Ce a spus despre printesa Diana, foto Pinterest jpg
Regele Willem Alexander al Țărilor de Jos, Regina Maxima și Prințesele Amalia, Alexia și Ariane Profimedia (2) jpg
Carole Middleton, Michael Middleton la Incoronare  GettyImages 1252743671 jpg
Printul Frederik si presupusa amanta Genoveva Casanova  Casa Regala daneza, Instagram jpg
Kate Middleton William și Louis după naștere GettyImages 950373930 jpg
Frederik și Regina Mary la deschiderea expoziției Frederik X Regele Viitorului, GettyImages (6) (1) jpg
Prințul George, Prințul William foto  GettyImages jpg
Nikolai al Danemarcei, Nikolai de Monpezat si Benedikte Thoustrup in Noua Zeelanda  Instagram jpg