Telefonul pe care Prințesa Diana l-a dat la 5 dimineața. „M-a întrebat panicată ce să facă”

10 iulie, 2024

Fostul purtător de cuvânt al regretatei Lady Di, care a fost un apropiat de-ai Prințesei Diana, a vorbit despre momentul în care fosta soție a actualului rege britanic l-a sunat panicată după o noapte nedormită.

Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg

Fostul angajat regal a dezvăluit ce s-a întâmplat în ziua în care s-au publicat acuzațiile Prințesei Diana la adresa familiei regale britanice.

Dickie Arbiter (83) a lucrat pentru familia regală britanică timp de 12 ani, până în 2000, mai exact a colaborat cu Regina Elisabeta, Prințul Charles de pe-atunci și Prințesa Diana. Iar acum a stat de vorbă cu cei de la Telegraph despre ziua în care cartea explozivă scrisă de Andrew Morton,  Diana: Her True Story, a fost publicată în 1992.

Fostul ei purtător de cuvânt a primit un telefon de la Diana, la 5 dimineața, în care era întrebat disperat „Ce să fac??”: „I-am spus că nu se poate șterge nimic cu buretele, să păstreze tăcerea, să nu răspundă la telefon și că o voi însoți la următorul eveniment doar pentru a-i ține pe oameni la distanță de ea”, și-a amintit Arbiter despre conversația privată avută cu Lady Di.

Dickie a spus că a fost atunci trimis la primul stand de ziare ca să ia „prima ediție a ziarelor din acea zi”, pentru a vedea toată lumea cum a fost primită și comentată cartea revelatoare a prințesei.

Citind pentru prima dată ceea ce a declarat prințesa în cartea respectivă, angajatul regal a recunoscut că a rămas „mască”. Volumul lui Morton, care s-a vândut în 5 milioane de exemplare în acel an, a detaliat zbaterile psihice cu care avea de-a face prințesa, dar și problemele din mariajul ei cu actualul rege britanic. Diana n-a ezitat să vorbească nici despre amanta de atunci a lui Charles, actuala Regină Camilla, și confruntarea dintre ele două.

Mai multe pentru tine...

Cartea cu pricina a afectat mult familia regală și, la nici șase luni de la publicarea volumului de mare succes, cuplul regal și-a anunțat separarea. Charles și Diana au divorțat în 1996.

Arbiter este acum comentator regal și a ținut să precizeze modul său de mijlocire între familia regală și presa britanică: „Nu spuneam niciodată «no comment», pentru că tot timpul era ceva de spus, să fim sinceri. Și nici nu ignoram telefoanele pe care le primeam”, a dezvăluit acesta adăugând că singurul protocol pe care trebuia să-l respecte tot timpul era „să nu apar niciodată în fața camerei”.

„Totuși n-am respectat regula de aur atunci când Prințul Charles și-a rupt brațul la un meci de polo și era presa grămadă în fața spitalului Cirencester Cottage. Charles mi-a mulțumit după aceea că am fost direct”, a conchis acesta.

foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton mâncând, Profimedia (4) jpg
Harry la surfing png
Regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei la Centrul Pompidou din Paris   profimedia 0921713475 jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Kate, William și Harry, Foto Getty (5) jpg
Charles Spencer   captura de ecran png
Printesa Diana si mama ei vitrega Raine GettyImages 1167027476 jpg
Regina Letizia si sora sa, Telma Ortiz   Profimedia 3 jpg
Ducesa de Edinburgh în verde lime, X (2) png
FotoJet Will jpg
Louis, William, Kate, Charlotte, George, Profimedia jpg
meghan harry 2021 gettyimages jpg
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
botezul fiului lui Nicolae al Romaniei Mihai al Romaniei Alina Maria Elisabeta Karina (47) jpg
Majestatea Sa Margareta la dineul centenarului relatiilor cu Elvetia   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
cel de al patrulea nepot pentru Principesa Elena, Augustus Mihai de Roumanie Metcalfe, nascut de Elisabeta Karina, sora lui Nicolae al Romaniei   Casa Majestății Sale 2 jpeg
Nunta Prințesei Eugenie, Getty (1) jpg