Telefonul pe care Prințesa Diana l-a dat la 5 dimineața. „M-a întrebat panicată ce să facă”

10 iulie, 2024

Fostul purtător de cuvânt al regretatei Lady Di, care a fost un apropiat de-ai Prințesei Diana, a vorbit despre momentul în care fosta soție a actualului rege britanic l-a sunat panicată după o noapte nedormită.

Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg

Fostul angajat regal a dezvăluit ce s-a întâmplat în ziua în care s-au publicat acuzațiile Prințesei Diana la adresa familiei regale britanice.

Dickie Arbiter (83) a lucrat pentru familia regală britanică timp de 12 ani, până în 2000, mai exact a colaborat cu Regina Elisabeta, Prințul Charles de pe-atunci și Prințesa Diana. Iar acum a stat de vorbă cu cei de la Telegraph despre ziua în care cartea explozivă scrisă de Andrew Morton,  Diana: Her True Story, a fost publicată în 1992.

Fostul ei purtător de cuvânt a primit un telefon de la Diana, la 5 dimineața, în care era întrebat disperat „Ce să fac??”: „I-am spus că nu se poate șterge nimic cu buretele, să păstreze tăcerea, să nu răspundă la telefon și că o voi însoți la următorul eveniment doar pentru a-i ține pe oameni la distanță de ea”, și-a amintit Arbiter despre conversația privată avută cu Lady Di.

Dickie a spus că a fost atunci trimis la primul stand de ziare ca să ia „prima ediție a ziarelor din acea zi”, pentru a vedea toată lumea cum a fost primită și comentată cartea revelatoare a prințesei.

Citind pentru prima dată ceea ce a declarat prințesa în cartea respectivă, angajatul regal a recunoscut că a rămas „mască”. Volumul lui Morton, care s-a vândut în 5 milioane de exemplare în acel an, a detaliat zbaterile psihice cu care avea de-a face prințesa, dar și problemele din mariajul ei cu actualul rege britanic. Diana n-a ezitat să vorbească nici despre amanta de atunci a lui Charles, actuala Regină Camilla, și confruntarea dintre ele două.

Mai multe pentru tine...

Cartea cu pricina a afectat mult familia regală și, la nici șase luni de la publicarea volumului de mare succes, cuplul regal și-a anunțat separarea. Charles și Diana au divorțat în 1996.

Arbiter este acum comentator regal și a ținut să precizeze modul său de mijlocire între familia regală și presa britanică: „Nu spuneam niciodată «no comment», pentru că tot timpul era ceva de spus, să fim sinceri. Și nici nu ignoram telefoanele pe care le primeam”, a dezvăluit acesta adăugând că singurul protocol pe care trebuia să-l respecte tot timpul era „să nu apar niciodată în fața camerei”.

„Totuși n-am respectat regula de aur atunci când Prințul Charles și-a rupt brațul la un meci de polo și era presa grămadă în fața spitalului Cirencester Cottage. Charles mi-a mulțumit după aceea că am fost direct”, a conchis acesta.

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printul Albert de Monaco si verisoara sa, Melanie Antoinette de Massy, la Wimbledon 2024   profimedia 0888271935 jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer Tatler png
Regina Maxima si Regele Willem Alexander in 2023   Casa Regala olandeza jpg
Kate și George, Prinți de Wales, GettyImages
Printul Pavlos al Greciei si Printesa Marie Chantal   profimedia 0721503573 jpg
Regele Felipe Regina Letizia Leonor și Sofia GettyImages 2161380312 jpg
Meghan și Harry, Duci de Sussex, Profimedia jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Prințesa Beatrice la Wimbledon Foto Profimedia (1) jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Getty Images (1) jpg
Regina Camilla în Scoția Foto Getty Images (4) jpg
Prințul William în vizită la Anglesey, Profimedia (1) jpg
FotoJet Mary Frederik jpg
Louis Ducruet si Marie Ducruet, Printul Albert de Monaco, Printesa Stephanie de Monaco, Camille Gottlieb   GettyImages 1747255950 jpg
Elisabeta și Prințul Philip logodnă profimedia 0164891724 jpg
FotoJet Diana jpg
Printesa Kate la Wimbledon 2023   GettyImages 1545777032 jpg
Margareta a României Principele Radu și Charles GettyImages 660591414 jpg