Ultima dorință a Prințesei Diana. Sfâșietoarea ei scrisoare de Crăciun, făcută publică!

10 februarie, 2023

O colecție întreagă a corespondenței regretatei prințese va fi scoasă la licitație. Printre hârtii se află și o scrisoare scrisă de mână de Lady Di înainte de ultimul Crăciun pe care l-a trăit.

image

Prințesa Diana a redactat o scrisoare pe 17 decembrie 1996, cu opt luni înainte de a-și pierde viața în accidentul auto din Paris, iar conținutul acesteia este sfâșietor de trist. Ea își dorea să-și petreacă Crăciunul în străinătate, undeva la soare, și ca noul an, 1997, să fie „unul mai ușor”.

Tonul avut în cele două pagini ale scrisorii scoate la iveală anul complicat pe care fosta Prințesă de Wales îl avusese din cauza divorțului de Prințul Charles. Se știa că Lady Di și-a petrecut ultimul Crăciun din viața ei la Palatul Kensington, însă, conform acestei scrisori, ea își făcuse planuri să meargă undeva peste graniță.

Respectând tradiția familia regale britanice, William și Harry și-au petrecut acel Crăciun la Sandringham, cu tatăl lor și bunicii, Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip. „Sper ca ’97 să fie un an mai ușor pentru noi toți!”, a ținut să precizeze mult încercata prințesă.

Diana a intrat în 1997 fiind implicată într-o relație amoroasă cu chirurgul cardiolog Hasnat Khan, dar povestea lor de dragoste s-a încheiat în iulie 1997. După aceea, prințesa a început o idilă de scurtă durată cu Dodi Fayed, care și-a pierdut viața alături de ea pe 31 august 1997, în capitala Franței.

Scrisoarea despre care am amintit este parte a unei corespondențe mai stufoase, mai exact a 32 de scrisori și felicitări pe care Diana le-a scris cu mâna ei prietenilor apropiați Susie și Tarek Kassem.

Soții Kassem, care apucaseră s-o cunoască pe Diana destul de bine în ultimii doi ani din viața ei, vând întreaga colecție la licitație, iar o parte din încasări vor ajunge la anumite proiecte caritabile. Într-o a doua scrisoare trimisă soților Kassem, în septembrie 1996, Diana le-a scris prietenilor ei cât de entuziasmată era în privința viitorului.

„Sunt extrem de fericită că sunt liberă și îmi dau seama că sunt foarte norocoasă pentru că am primit o a doua șansă! Multe lucruri bune mi s-au întâmplat și e distractiv!... Cine și-ar fi închipuit una ca asta?!”, a scris Diana. Însă, în decembrie, nu mai simțea așa…

Mimi Connell Lay, de la Lay Auctioneers of Penzance, din Cornwall, cei care pun la vânzare scrisorile, a dorit să adauge: „Scrisoarea de la Crăciunul din 1996 este sfâșietoare! Știm cu toții ce i s-a întâmplat ei în 1997… Este o scrosoare tragică, dacă stai puțin să te gândești în ansamblu. Diana suferea mult în preajma Crăciunului pentru că familia era de fiecare dată la Sandringham House, iar ea se chinuise mult cu asta în ultimii ani ai mariajului”, a precizat aceasta.

image
Mai multe pentru tine...

„Diana petrecuse Crăciunul din 1995 cu soții Kassem și este limpede, din această scrisoare, că-și făcuse planuri să nu petreacă sărbătorile la Palatul Kensington. Scrisoarea trimisă în septembrie 1996 e mult mai animată și optimistă, ea recunoscând că privea cu încredere spre viitor. Evident că, la acea vreme, era implicată în relația cu Hasnat Khan, pe care ea îl definea ca «iubirea vieții mele». Idila lor s-a încheiat în vara lui 1997”, a conchis aceasta.

Soții Kassem locuiesc în Londra și au acum mai bine de 70 de ani. Ei au prețuit scrisorile Dianei mai bine de 25 de ani și s-au decis să le vândă doar pentru că responsabilitatea de-a le deține îi copleșește și nu-și doresc nici să le lase moștenire copiilor sau nepoților.

În scrisoare Dianei din 17 decembrie 1996 stă scris: „Am primit cu mare bucurie florile și vaza, vă mulțumesc mult că v-ați gândit la mine. Plec peste graniță timp de o săptămână, începând cu 24 decembrie, undeva la soare. Cum nu sunt o mare amatoare de Crăciun, o să mă copleșească tot dacă rămân aici! Sper ca 1997 să fie un an mai ușor pentru noi toți!”, a încheiat Prințesa Diana.

După care fosta Prințesă de Wales aduce în discuție o tragedie, menționând moartea prietenului ei drag, Yannis Kaliviotis, pe care-l cunoștea drept John. Acesta se prăpădise cu ceva timp înainte, în acel an, la numai 27 de ani, din cauza fibrozei chistice. „Mă gândesc adesea la John și la familia lui și mi-e dor de ei mai mult decât mi-aș fi putut imagina”, a dezvăluit Diana pe un ton trist.

Scrisoarea cu pricina va fi scoasă la licitație pe 16 februarie 2023.

Foto - GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William prima apariție după Paște Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia a Spaniei și Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (1) jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg