Vedete

Ştiai că actriţa Carmen Tănase a fost colegă cu Principele Radu? Iat-o în vizită la Palatul Elisabeta

Ştiai că actriţa Carmen Tănase a fost colegă cu Principele Radu? Iat-o în vizită la Palatul Elisabeta camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Vechi prieteni, cei doi s-au întâlnit la Palatul Regal pentru un tête-à-tête ca pe vremuri.

Miercuri, Principele Radu a avut un oaspete special la Palatul Elisabeta: pe actriţa Carmen Tănase, vechea sa colegă de facultate.

Puţină lume îşi mai aminteşte, poate, că Alteţa Sa Regală Radu, Principe al României, Principe de Hohenzollern-Veringen, vine din lumea artistică. Până să fie Principe, Radu Duda a avut o activitate teatrală timp de 20 de ani.

Chiar îndrăgita actriţă Carmen Tănase a debutat pe scena teatrului cu Radu Duda - devenit principe al României după căsătoria cu principesa Margareta. Carmen Tănase a fost foarte apropiată de fostul actor şi spune că şi azi Radu Duda are un loc special în inima ei.

„Radu Duda este unul dintre cei mai buni prieteni ai mei, fratele meu. Noi ne-am făcut în facultate fraţi de cruce. Deci el este fratele meu. Este neschimbat, deşi în aparenţă poate pare schimbat, el, în fondul lui, este neschimbat şi este un om care nu-şi uită prietenii, este un om de bază, pe care poţi conta, are un umor extraordinar, totul este să ştii să-l descoperi şi îl iubesc foarte mult. Fraţi de sânge, da. Aşa făceam noi în tinereţe”, a povestit amuzată Carmen Tănase într-un interviu pentru Libertatea.

Şi iată-i acum, stând la un ceai într-unul din saloanele Palatului Elisabeta, ca doi vechi şi buni prieteni. Aceasta a profitat de ocazie pentru a transmite urări de "La mulţi ani!" şi "Crăciun Fericit!" Majestăţii Sale Custodele Coroanei şi întregii Familii Regale.

Iar întâlnirea a fost cu atât mai plăcută cu cât în salon şi-a făcut apariţia şi splendidul exemplar canin al Familiei Regale - ştiută fiind pasiunea pentru animale a actriţei, dar şi faptul că, înainte de-a îmbrăţişa actoria, Carmen Tănase şi-a dorit să devină medic veterinar.

Cine a fost actorul Radu Duda?

Radu Duda s-a născut la 7 iunie 1960, în Iaşi, într-o familie de medici. A fost admis pe locul patru la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, pe care a absolvit-o în anul 1984, la clasa prof. Olga Tudorache. Printre colegii săi de promoţie s-au numărat Carmen Tănase, Bogdan Gheorghiu, Oana Pellea şi Adrian Păduraru. După absolvire, tânărul actor a fost repartizat la Teatrul Municipal din Suceava, apoi a fost transferat ca actor la Teatrul Naţional ”Vasile Alecsandri” din Iaşi. În acea perioadă, Radu Duda a locuit la bloc, ca majoritatea românilor. În anul 1988, se mută la Bucureşti. A lucrat ca asistent universitar (1990-1994) la Universitatea de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti, la clasa prof. univ. Dem Rădulescu.

Printre rolurile interpretate de actorul Radu Duda sunt de remarcat: rolul lui Gigi Stamatescu (ofiţer, iubitul Mizei) în piesa de teatru ”Titanic Vals” de Tudor Muşatescu, un rol în piesa de teatru ”Trei surori” de A. P. Cehov.

Comentarii