EXCLUSIV. Adela Popescu, Laura Cosoi & Ada Condeescu, interviu în Vama Veche

16 iunie, 2023

Am petrecut cinci zile la mare, pe platoul de filmare a comediei romantice Retreat Vama Veche, unde le-am urmărit pe protagonistele filmului făcând schimb de replici amuzante atât în fața camerei, cât mai ales în spatele ei.

image

În cele cinci zile – și nopți! – petrecute pe platoul de filmare al comediei Retreat Vama Veche, regizate de Petre Năstase, n-au lipsit trezirile la 3.30 a.m., alăptatul între secvențe, joaca cu copiii în pauze și timpul petrecut cu soții care încercau să-i facă pe cei mici să nu scoată niciun sunet când se dădea „Acțiune!“. S-a dansat ca-n studenție pe Move like Jagger în zilele libere dintre filmări, s-a aplaudat intens vocea live a Adelei când a cântat întregii echipe, s-a muncit în frig, soare sau ploaie la un proiect care a reunit, în premieră, trei prietene bune atât pe marele ecran, cât și în viața reală – Laura (41), Ada (34) și Adela (36).

Ada, pe tine te știm din drame, cum de joci într-o comedie?

Ada S-a petrecut totul rapid, cumva proiectul m-a luat pe sus. M-a sunat Petre (n.r. Năstase) și mi-a vorbit despre scenariul scris de Ovidiu Niculescu, pe care eu îl știu de mică, pentru că era prieten cu părinții mei. M-a bucurat această coincidență frumoasă. Am citit scenariul, mi s-a părut interesant și apoi am avut o mare surpriză când am aflat distribuția. Celelalte protagoniste erau Adela și Laura și nu mi-a venit să cred, pentru că noi ne știm de atâta timp!

Adela, ce te-a atras pe tine la filmul acesta?

Adela Eram în drum spre Șușani când am primit un telefon de la Petre. Noi filmaserăm împreună un clip sau două acum niște ani, după care nu ne-am mai întâlnit. Mi-a trimis sinopsisul, care mi s-a părut imediat atrăgător. Eu mai primisem propuneri de seriale, dar m-am gândit să nu stau departe de copii prea mult. M-am implicat în proiect gândindu-mă că văd eu ce fac cu copiii, mai ales că joacă și Radu (n.r. Vâlcan) în Retreat Vama Veche. Cu o săptămână înainte de-a începe filmările, nici nu știam cum să ne organizăm – îi luăm pe toți cu noi, dar cel mare lipsește de la școală, îi lăsăm pe toți acasă, dar eu încă alăptam? Cel mic are un an și 10 luni și am profitat de acest film ca să-l înțarc. Oricum voiam să fac asta, pentru că nu prea mai dormeam nopțile. După o săptămână, deja mă usuc de dorul lor! Nu mi-a fost ușor în cele două zile libere, când copiii Laurei și ai Adei au venit aici, dar asta e situația.

Laura, ești implicată trup și suflet atât în film, cât și în timpul petrecut cu familia ta în pauzele de filmare!

Laura Eu de mult aștept proiectul acesta! Am tot fost întrebată când mă întorc în TV sau în cinema, dar n-am găsit proiectul care să merite să mă țină departe de familie. Am și fost prinsă cu atâtea nașteri, alăptări... și acum alăptez. Păcat că alți regizori nu s-au gândit până acum să reunească trei prietene pe marele ecran! Ceea ce a realizat Petre Năstase cu castingul la Retreat e unic, se poate întâmpla o dată în viață, dacă ai noroc.

Cum e experiența din culise pentru tine? Pentru că fugi noaptea între scene ca să alăptezi copilul care plânge, e o nebunie!

Laura Știam că va veni momentul în care Cosmin (n.r. Curticăpean) trebuie să mă susțină și iată că a venit. N-am înțărcat-o pe Lara, am zis că nu pot să o și înțarc și să plec și de-acasă! Dar ea nu depinde 100% de mine, mănâncă și mâncare, are 10 luni, iar mama a venit aici ca să stea cu ea. La filmările de noapte e cel mai complicat, pentru că stă cel mai mult la sân noaptea, dar mă duc din când în când la ea ca să mă simtă lângă ea. A avut și febră în primele zile aici, în Vamă. Atunci a trebuit să vină și Cosmin, ca să mă ajute, că era bolnăvioară. Cu o săptămână înainte, fuseseră bolnave celelalte fete și eu eram nedormită de atâtea zile pentru că stătusem singură cu ele, Cosmin fiind plecat în Asia. Deci, când am venit aici, eram deja cu bateriile descărcate.

Cum au fost zilele de pauză, când a venit întreaga familie aici, la tine?

Laura Mi s-a părut foarte important pentru copiii mei să vadă ce fac eu. E prima dată când am plecat de-acasă atât de mult și voiam să vadă ce fac în tot acest timp, cum se face un film.

Ai niște copii foarte sociabili. Până și cea mică a stat cu noi la petrecere, ai dansat cu ea în brațe...

Laura I-am luat cu noi peste tot, așa i-am crescut.

Și vă doriți al patrulea copil?

Laura Întreabă-l pe Cosmin! Deocamdată încă alăptez și Dumnezeu știe ce va fi mai departe. Ne mai dorim un copil, dacă e să se întâmple. Dar nu știu dacă mai e posibil la vârsta mea...

Adela, ați reușit să mergeți tu și Radu singuri în vacanță, cum vă doreați?

Adela Nu. Dar plecăm cu toții în Bali, după care, la finalul verii, mergem o săptămână noi doi în Grecia, fără copii. Decizia a fost luată înainte de filmul acesta și Radu mă tot întreba cum o să stăm noi atâtea zile fără băieți. Acum, cu proiectul ăsta, ni s-a confirmat că nu e nicio problemă. Mai mult, Radu a ajuns acasă și i-a găsit pe copii bine, cât au stat cu mama. Celui mic îi e mai greu, dar procesul de înțărcare e greu oricum, oriunde îl faci. El a dormit cu mine nonstop, de când l-am născut, și această separare e... cum e.

Laura, cum de arăți așa bine după trei nașteri?

image

Laura Nu mănânc după 6 seara, pe la 2-3 iau o supă, iar la 6 mânânc paste sau pește, o friptură. Nu sunt înnebunită după dulciuri. N-am făcut operații estetice, mi-e frică de cum m-aș percepe după. Aproape că nici nu mă pensez. În afară de vopsit părul, nu-mi fac nimic. Mi-am văzut ridurile acum pe cameră și mi-am dat seama că îmbătrânesc, că trebuie să mă împac cu gândul ăsta. Mă duc la ședințe de body balance, yoga, Pilates, de trei ori pe săptămână.

Reușești să mergi la sală cu trei copii și fără bonă?

Laura Păi, copiii merg la grădiniță și la creșă și mai stă Cosmin cu Lara.

Fetelor, mai există romantism cu copii mici acasă și joburi solicitante pentru ambii soți?

Ada Sunt perioade și perioade. Important e să fii și tu doar cu tine câteodată. Nu poți să te implici 100% în toate. Da, mai există loc și pentru romantism. Pe noi ne mai ajută bona, vine o dată, de două ori pe săptămână, ca să mai ieșim din casă.

Laura În cazul nostru, aici au venit și bunicii, pentru că am vrut să mergem eu cu Cosmin la un eveniment în Constanța, în ziua liberă. Am stat trei ore fără copii. Ne-am surprins că eram, la un moment dat, îmbrățișați, ne giugiuleam ca doi porumbei. Dar ne mai și certăm, să știi.

Și cum vă împăcați?

Laura Îi trece lui. Eu sunt supărăcioasă, mă consum, nu-mi trece, el trebuie să se dea peste cap ca să-mi treacă mie supărarea.

Ada, ce gen de mămică ești?

Ada Stilul nostru de parenting e destul de opus trendului din zilele noastre. Eu îi spun „Nu!“ copilului, consider că limitele sunt importante. Suntem autoritari într-o anumită măsură, dar și permisivi până la un anumit punct. Nu le dau telefon, nu stau pe tablete, se uită doar puțin la TV.

Vă opriți la doi copii?

Ada Daaa!

Adela și Laura sunt în al optulea an de căsnicie și au câte trei copii fiecare, iar tu ești în al șaptelea an de mariaj și ai doi copii. Deci la anul ne dai vestea cea mare?

Ada Deocamdată zic că nu mai am în plan extinderea familiei. Vorbeam și cu fetele cât de important e să fii echilibrat în familie, mai ales când ești artist. La fel de bine, e important să-ți faci și treaba, te încarcă mult. Retreat Vama Veche a venit într-un moment foarte bun. A picat cum nu se poate mai bine – faptul că e comedie, că noi trei suntem împreună ne-a încărcat mult. Suntem trei prietene la Vamă! Ce să-ți dorești mai mult?!

Tu ce tip de parenting practici, Adela?

Adela Am pornit cu idei clare despre ce trebuie și nu trebuie în privința copiilor. Însă viața mi-a demonstrat că trebuie să te adaptezi în funcție de temperamentul copilului. În plus, pe noi ne-a salvat și programul lor de somn. În pandemie eram disperată cu copiii acasă, când Radu filma prin Thailanda, iar acum dorm toți duși la cel târziu 20.30. Îi ajută pe ei, dar și pe noi, ca cuplu.

Radu e pe aceeași undă cu tine în privința educației băieților?

Adela Eu sunt mult mai relaxată decât el, el e panicos. Depinde și cum am fost noi crescuți. Eu am crescut la țară, plecată toată ziua pe-afară, iar el în București, printre pericole... Dar Radu îmi recunoaște statutul de mamă care face regulile pentru copii. Și e bine așa.

Pedepse aveți?

Adela Nu. Dar avem mare problemă cu gestionatul timpului în fața ecranelor. Noi suntem complet împotrivă, copiii noștri n-au telefon, n-au tablete, se uită doar la desene la TV. Pe mine mă afectează să-mi văd copilul cu telefonul în mână. La fel cum nu suport să-i expun public.

Culmea, pentru că tu ești extrovertită și destul de activă online!

Adela Crede-mă că nu-i ascund că-s urâți! (râde) Mă mândresc cu ei! Adela, mi-a plăcut cum te-ai ridicat într-o seară și ai început să ne cânți tuturor! Exact ca-n copilărie, când mergeai cu rata, în Șușani, și le cântai oamenilor în microbuz, nu?

Adela Asta am făcut toată copilăria! Asta iese din mine. Dacă nu cântam aseară, simțeam că mă usuc! (râde)

Ați dansat în seara aceea toate trei ca niște puștoaice!

Adela Exact, de parcă eram niște fugite de-acasă! (râde) Mai avem încă spiritul ludic! Asta poate și pentru că suntem în Vamă, are o energie specială locul ăsta!

Că tot veni vorba despre Vamă, ce amintiri ai tu de-aici, Ada? Ceva ce poate fi publicat...

Ada Ei, au fost multe seri dansând pe mese în bătaia vântului... veneai cu ciocate și plecai desculț, ne distram. Acum, când m-am întors în Vamă, am avut o nostalgie... parcă eram din nou eu cea de-acum 10-15 de ani.

Laura, Adela, vreo distracție nebună în Vamă?

Laura Eu, sora mea și verișoara noastră am petrecut multe veri în Vamă încă de acum 17 ani. Eram cazate la John și stăteam treze toată noaptea la Stuf, ca să prindem Bolero-ul de la răsărit.

Adela Eu cu Radu veneam în fiecare an aici, cu familia Fodor. Am fotografii de acum 17 ani și ce bine ne era! Eram cazați la Amfora și mâncam la Stuf. Stăteam pe plajă și mâncam, beam, jucam Killer, Predă-te, Fazan, eram atât de fericiți! Apoi au apărut copiii...

Mai multe pentru tine...

Ada, mai faci echitație, fotografii?

Ada În mai am început repetițiile pentru o piesă a Teatrul Act, iar acum, în vară, vreau să dau drumul unui nou proiect – am făcut un ONG dedicat copiilor, primul studio de teatru Shakespeare pentru copii, un fel de workshop întins pe trei luni pentru copii între 5 și 9 ani. Argo se numește asociația noastră. În ceea ce privește fotografia, fac fotografie și când nu fac fotografie (râde).

În film, jucați trei prietene, ceea ce sunteți și-n realitate. De cât timp vă știți mai exact?

Adela Cu Ada mă știu de vreo 10 ani și cu Laura, de vreo 15 ani.

Și ce fac fetele când se întâlnesc?

Adela Râdem de toate prostiile. Ne bucurăm mult de proiectul ăsta și nu pentru că ducem lipsă de proiecte, ci pentru că suntem împreună. Între noi nu există gelozie. Înainte de-a veni aici, în Vamă, le-am luat pe fete să ne bronzăm organic. Ne sprijinim una pe alta pentru că știm că succesul unui proiect ține de noi toate, nu numai de una dintre noi. Ada e premiată, Laura are realizările ei minunate, fiecare și-a satisfăcut egoul profesional până acum.

Ada, ce amintiri ai cu Laura și Adela?

Ada Țin minte că aveam un spectacol la Brașov exact când Adela avea de susținut un concert cu DJ Project acolo. Și s-a nimerit să vină și Laura, a stat la spectacolul meu de teatru, după care ne-am dus amândouă la concertul Adelei. A fost o seară de neuitat! Știind că îmi plac mult melodiile ei, Adela m-a invitat pe scenă și am cântat amândouă vreo două piese.

Ce apreciați una la alta?

Adela Laura e o ființă foarte complexă. Când zici că o cunoști, îți dai seama că nu e este extrem de bună. Dar nu e vreo mimoză. Cred că e foarte sigură pe ea, un foarte bun ascultător, e atentă, o mamă bună, evident, și o femeie superbă.

Defecte are?

Adela Nu alea care să mă deranjeze pe mine. Întreabă-i pe soții noștri despre defecte! (râde) În ceea ce o privește pe Ada, ea e toată un foc, arde, e vie toată.

Laura Exact! Are viață în ea continuu, nu se stinge niciodată.

Adela Ne inspiră foarte mult Ada!

Laura Am lucrat cu mulți profesioniști, dar n-am întâlnit un om ca ea. Mi se pare extrem de profi. Ea respiră ce face, nu iese din personaj. Nu degeaba e unde e!

Dar Adela?

Laura Atunci când tata avea Covid și nu se găseau paturi la ATI, Adela a fost primul om la care m-am gândit că m-ar putea ajuta. Și m-a ajutat. A contat enorm! Pe ea chiar pot s-o trezesc la 3 noaptea ca s-o rog să mă ajute. Pentru mine, ea e barometrul meu.

Adela Noi am înțeles că nu e despre care pe care. Între noi nu există gelozii! Ai fost cu noi aici, ai văzut cum suntem toate trei. Aici ne-am schimbat rochii, fuste, „ia tu pantofii ăștia, dacă-ți vin mai bine!“.

Laura Energia pe care o avem toate e super! Nu există competiție între noi, ambiții aiurea, tot ce se întâmplă aici e doar o întâmplare minunată, atât!

foto - EDUARD GUȚESCU

stiliști IRINA HARTIA, LUMI MIHAI; makeup KOUCHAKI SHEHEREZADA, ANA MIHALACHE; hair styling ELISABETA MANOLE, ROXANA TURCITU



Recente pe Ok! Magazine

Violeta Bănică, fiica Andreei Marin, pe podiumul de modă la gala Nu există nu se poate   Facebook (9) jpg
Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg