EXCLUSIV Magda Pălimariu, despre sarcina la peste 40 de ani şi viaţa cu cel mic în Norvegia

4 noiembrie, 2022

Acel zâmbet nelipsit de pe chipul ei pare şi mai luminos de când viaţa ei s-a schimbat total în ultimul an, trăind fericirea unui cămin împlinit tocmai în Norvegia.

Magda Palimariu in Norvegia   Instagram (5) jpg

A venit momentul ca şi Magda Pălimariu, frumoasa prezentatoa re a rubricii Vremea de la Știrile Pro TV, să trăiască bucuria maternităţii. Dacă la sfârşitul verii trecute toată lumea vorbea despre căsătoria ei cu Ionuţ Eriksen, preşedintele Camerei de Comerţ Norvegiano-Române din Oslo, de la sfârşitul acestei veri ne bucurăm s-o vedem şi mămică, aşa cum îşi dorea de ani buni să fie. Şi, ca un făcut, ea a primit în viaţa ei un îngeraş de copil chiar de ziua sa de naştere, ca un dar divin. Şi, totodată, ca o nouă declaraţie de dragoste, venită la fix un an de la căsătorie. În direct din Norvegia, Magda Pălimariu ne-a spus cum arată viaţa ei de mămică şi cum s-a acomodat la clima nordică acum, când nu mai face săptămânal naveta Oslo-Bucureşti.

OK!: Au trecut deja două luni de când băiețelul tău a venit pe lume. Cum a fost să naști chiar de ziua ta și la un an fără o zi de la căsătorie?
Magda:
Nu cred că există cuvinte prin care să pot exprima ce simt de când bebelușul a apărut în viața noastră. Știu că sună clișeic, dar orice aș spune mi se pare puțin. Este o minune! Iar eu cred că nimic nu este întâmplător, așa că Dumnezeu a vrut să-mi facă cel mai frumos cadou de ziua mea.

Intuiai ceva din sentimentul pe care îl trăiești acum sau e diferit de ceea ce îți imaginai?
Nu, absolut deloc. Nu ai cum să compari cu nimic, nu ai la ce să te raportezi, așa că orice aș fi crezut eu că va fi, nu aveam cum să simt ceea ce simt acum, de când el este în viața noastră. E o iubire necondiționată, pură, unică.

Ai născut într-un spital de stat sau privat? Natural sau prin cezariană?
Am născut într-un spital de stat. Nu au fost complicații, așa că am născut natural, iar bebelușul a ales să vină pe lume chiar de ziua mea, deși termenul dat de medici era până pe 14 august. (zâmbeşte)

Ai avut emoții cu sarcina și nașterea, dat fiind că ai născut la +40 de ani?
Da, sigur că au fost emoții, cred că la orice vârstă aș fi avut emoții. Însă, într-adevăr, din punct de vedere medical, dacă treci de perioada de 20+, pot interveni tot felul de complicații. Din fericire, nu a fost cazul. Am avut încredere în medicii care m-au monitorizat, am făcut toate controalele posibile și, atunci când mi s-a spus că trebuie să mă odihnesc, așa am făcut. Am urmat în totalitate sfaturile lor și totul a decurs foarte bine.

Magda Palimariu in Norvegia   Instagram (3) jpg

Cât ți-a luat să te refaci după naștere?
Păi, nu prea ai timp să te refaci, copilul are nevoie de tine din primele minute. (râde)

Cât de repede te-ai acomodat noului ritm, noii rutine?
Încă ne acomodăm. E o perioadă în care învățăm foarte multe de la cel mic, ne pliem după nevoile lui. Este în perioada în care mănâncă și doarme, îi plac plimbările lungi, așa că ne-am creat o rutină în acest sens. Fiecare zi cu el este o bucurie și ne încântă de fiecare dată cu câte ceva. Este minunat să vezi cum se schimbă și învață de la o zi la alta.

Ești o mamă relaxată sau panicată?
Cred că sunt o mamă normală. În general, în viață, nu sunt un om panicos, iar asta se transpune și în relația cu bebelușul. Îmi doresc să ne perceapă ca pe niște părinți relaxați, care îi oferă oportunitatea de explorare, dar care vor fi mereu sprijin pentru el. Sper că îi transmitem asta încă de acum.

Ce ți se pare cel mai greu acum, în primele luni?
Nu știu dacă mi se pare ceva greu. Da, totul este diferit, dar este absolut extraordinar. Desigur, sunt nopți nedormite, acomodare și tot ceea ce trăiesc toți părinții. Nu este nimic diferit în cazul nostru și, cum spuneam, fericirea este mai presus de orice.

Tăticul te ajută și el, e implicat?
Sigur că da, este implicat, îl iubește foarte mult pe cel mic. Însă este o perioadă în care micuţul are nevoie de toată atenția mamei, așa că eu petrec cel mai mult timp cu el.  

Vă mai ajută și altcineva?
Nu. A fost mama mea aici, în Norvegia, dar a stat doar câteva săptămâni.

Apuci să și dormi sau ai nopți albe?
Sunt și nopți albe, pentru care eram pregătiți, nu e nimic ieșit din comun.

Magda Palimariu in Norvegia   Instagram (1) jpg

Apropo de nopțile albe. Cum te descurci cu lumina nordică?
La început a fost mai greu, cu toată adaptarea, însă acum m-am obișnuit, nu mi se mai pare nimic neobișnuit.

Te-ai adaptat și temperaturilor? Tu fiind o iubitoare a verii și a soarelui...
Da, iubesc vara şi soarele şi, cum spuneam, la început a fost mai greu să mă adaptez la temperaturile din Norvegia. Însă putem călători, venim în România atunci când este cald, asta nu este deloc o problemă. Plus că e o țară frumoasă, care are multe alte beneficii.

Am văzut că ai deja locuri preferate de promenadă, lângă port. Pe cel mic pe unde l-ai dus până acum, că am văzut că ați tot ieșit?
Da, mie mi-a plăcut mereu să fac plimbări lungi, așa că asta nu s-a schimbat nici acum. Și băieţelul nostru e foarte încântat și îi place să adoarmă în aer liber, așa că plimbările în natură sau pe promendă sunt nelipsite.

Cât stai acum la telefon cu mama și cu sora ta?
La telefon nu prea pot să mai stau la fel de mult cu nimeni, pentru că, atunci când doarme bebelușul, eu am multe alte lucruri de făcut. Însă vorbesc cu ele cât de des pot, fie la cafeaua de dimineață, fie la cea de... seară. (zâmbeşte)

Vrei să stai cu băiețelul tău toată perioada de doi ani, cât ține concediul de creștere copil, sau plănuiești să revii mai curând pe micul ecran?
Voi reveni la Vremea, cu siguranță, însă au trecut doar două luni de când am născut, nu mă pot gândi la asta acum. Vreau să-i acord tot timpul meu copilului. Dar fie că va fi după un an, fie doi, ne vom revedea, asta-i cert. (zâmbeşte)

Magda Palimariu in Norvegia   Instagram (2) jpg

Tu ai avut mereu dimensiuni de manechin. Resimți o presiune de a reveni la silueta de dinainte de sarcină?
 Am pus multe kilograme în sarcină, iar ele se duc natural. Plus că este o perioadă activă, nu-mi fac deloc griji în privința asta mai mult decât îmi făceam înainte. Am în continuare o alimentație sănătoasă și nu evit să fac mișcare zilnic.

Am văzut că soțul tău te răsfață mereu cu flori. Încă vă simțiți ca în luna de miere?
Lună de miere cred că este mult spus. (zâmbeşte) Da, este foarte atent și mereu mă bucură cu flori și mici gesturi de atenție.

Botezul plănuiți să-l faceți în țară?
Probabil vom face două ceremonii religioase, și aici, dar și în România. Astfel îi vom putea avea aproape pe toți cei dragi.

Magda Palimariu in Norvegia   Instagram (6) jpg

Nunta ați făcut-o la Palatul Suter. Botezul va fi la fel de elegant sau vreți ceva mai restrâns?
Am făcut ceva restrâns și atunci, din cauza perioadei în care ne aflam, cu restricțiile aferente. Dar importantă cred că este ceremonia de la biserică, petrecerea de după este mai mult pentru noi, adulții.

Ce nume ați ales pentru el?
După ce va fi creștinat, așa cum se cuvine, veți afla și numele. (zâmbeşte)

Cine îi vor fi nași?
Va avea două perechi de nași, părinții spirituali care ne-au cununat și pe noi și prietenii noștri apropiați din Budapesta.

Bebelușul vostru este și frumos, și norocos. În afară de sănătate, fericire și belșug, ce ai vrea să-i mai prezică ursitoarele?
Îmi doresc să fie liber, să-și urmeze visurile. Să iubească ceea ce face și toate alegerile pe care le va lua să-i fie benefice în viaţă.

Magda Palimariu in Norvegia   Instagram (4) jpg

FOTO: arhiva personală



Recente pe Ok! Magazine

Haidy Cruz (2) jpg
Victoria Beckham jpg
Delfina Chaves in seria Maxima   FOTO Videoland (1) jpg
FotoJetCruise jpg
Ben și Fin Affleck, Profimedia jpg
FotoJetVedete jpg
david si victoria beckham
Celine Dion la Premiile Grammy 2024, Getty jpg
Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg