Cei mai mari perdanţi din istoria Oscarurilor

3 martie, 2014

Desigur, "perdanţi" e un fel de-a spune. Nominalizarea la premiul Academiei Americane de Film te face deja un câştigător al breslei. Dar când eşti atât de aproape de trofeu, nu o dată, ci de mai multe ori, şi nu-l poţi atinge...

Desigur, "perdanţi" e un fel de-a spune. Nominalizarea la premiul Academiei Americane de Film te face deja un câştigător al breslei. Dar când eşti atât de aproape de trofeu, nu o dată, ci de mai multe ori, şi nu-l poţi atinge...

Leonardo DiCaprio

Pentru el s-au făcut site-uri şi conturi de Facebook care să-l susţină în vederea obţinerii trofelului îndelung aşteptat şi atât de meritat. Iar post-event, mediul virtual s-a umplut de imagini şi comentarii despre marea durere a lui Leo şi expresia avută în momentul în care a auzit numele lui Matthew McConaughey, în locul numelui său... Merita Leo, cu "Wolf of Wall Street", Oscarul în locul lui Matthew? Cert e că dezamăgirea e foarte mare pentru el şi fanii săi. DiCaprio a dat totul în acest rol, sperând să obţină mult râvnitul trofeu, pe care l-a ratat şi în 1994 ("What's Eating Gilbert Grape"), 2005 ("Aviatorul") şi 2007 ("Diamantul sângeriu"). Dar nu e singur în această distinsă categorie a marilor perdanţi atât de talentaţi...

Glenn Close

Are la activ 6 nominalizări la Oscar, trei pentru rol secundar şi trei pentru prestaţiile în roluri principale. Cu cele mai mari şanse a fost cotată în 1988, pentru "Atracţie fatală" (alături de Michael Douglas) şi în anul următor, pentru "Legături periculoase"... Dar Glenn a aşteptat în zadar statueta...

Annette Bening

A fost nominalizată de patru ori la Oscar, dar n-a câştigat niciodată. Momentul "dramatic" a fost în 2000, când filmul "American Beauty", în care ea deţinea rolul principal, a luat 5 Oscaruri, dar niciunul n-a fost al ei. Mai mult, atunci a pierdut în faţa lui Hilary Swank, care a fost premiată de Academia Americană de Film pentru rolul din "Boys Don't Cry". Iar la următoarea nominalizare, în 2005, pentru "Being Julia", Bening a pierdut în faţa aceleiaşi Hilary, care a luat al doilea Oscar, cu "Million Dollar Baby".

Tom Cruise

La cât de ambiţios este Tom, cu siguranţă aceasta este una dintre marile lui dureri: că nu şi l-a adjudecat niciodată pe unchiul Oscar. Deşi mulţi critici spun că el nu este genul de actor care să merite această distincţie... Totuşi, Cruise a simţit răsuflarea Oscarului în 1990, pentru rolul din "Născut pe 4 iulie", şi pentru cel din "Jerry Maguire", în 1997. Cel mai recent a fost nominalizat pentru "Magnolia", în 2000.

Johnny Depp

Da, frumosul Johnny s-a numărat de trei ori printre nominalizaţi, fără sorţi de izbândă, însă. Prestaţiile care l-au adus în atenţia Academiei Americane de Film au fost cele din "Piraţii din Caraibe" (2004), "Finding Neverland" (2005) şi "Sweeney Todd" (2008).

Julianne Moore

Actriţa are în portofoliu patru nominalizări. Pentru ea, gustul pierderii a fost cel mai amar în 2003, când toată lumea era cu ochii pe ea, pentru că trăia emoţiile unui rar privilegiu: acela de a se număra printre nominalizaţii la două categorii - cea mai bună actriţă într-un rol principal ("Far From Heaven") şi cel mai bun rol secundar feminin ("The Hours"). A pierdut la ambele: primul trofeu, în faţa lui Nicole Kidman; al doilea, în faţa lui Catherine Zeta-Jones.

Sigourney Weaver

Cazul ei seamănă cu cel al lui Julianne. În 1989, s-a aflat în atenţia Academiei atât pentru rol principal ("Gorillas in the Mist"), cât şi pentru secundar ("Working Girl"). Niciun Oscar n-a luat, însă, direcţia ei. Dar cea mai grea pierdere a fost în 1987, când a ratat trofeul pentru rolul ei de suflet, cel din "Aliens".

Peter O'Toole

Cu el, intrăm deja în zona legendelor. Mari actori, cu numeroase prestaţii remarcabile... dar nedreptăţiţi, parcă, de Academie. Peter a fost de 8 ori nominalizat la Oscar. Juriul i-a acordat o distincţie pentru întreaga activitate în 2003, când avea 71 de ani... Dar prea târziu, când ar fi meritat premiul pentru "Lawrence al Arabiei" (1962), "Becket" (1964) sau "Leul în Iarnă" (1968), ca să menţionăm doar trei dintre nominalizările sale.

Richard Burton

Şi, ca să încheiem rotund, ce ne facem dacă Leo va rămâne precum Burton, doar cu nominalizările? Richard a avut 7 nominalizări, dintre care şase pentru rol principal. A trecut pe lângă Oscar chiar şi în 1967, când era favorit, cu prestaţia din "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", şi în 1970, cu rolul regelui Henric al VIII-lea, din "Anna celor 1000 de zile".

Foto: WENNRecente pe Ok! Magazine

Familia Addams profimedia 0476066110 (1) jpg
Jennifer Lopez profimedia 0752672909 (1) jpg
FotoJet (29) (1) jpg
Anne Hathaway, superbă în Valentino, Getty (2) jpg
Salma Hayek, Profimedia (1) jpg
Roman și Elisei PNG
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
Campioni români la Sportivul Anului 2022 jpg
Pamela Anderson despre placerile in 3 ale lui Jack Nicholson   Profimedia jpg
Corina Ungureanu jpg
Cindy Crawford, Getty (2) jpg
Damian Drăghici 2 jpg
Pamela Anderson, Getty (1) jpg
Angelina Jolie  sursa   Profimedia jpg
GettyImages Pique jpg
echipa gimnastelor Diana Bulimar si Larisa Iordache a fost eliminata de la America Express   Antena 1 (3) jpg
premiile oscar jpeg
Paris Hilton copil  sursa   Instagram, GettyImages jpg
{{#unless context.content.custom_fields.ads_disabled}} {{/unless}