Cei mai mari perdanţi din istoria Oscarurilor

3 martie, 2014

Desigur, "perdanţi" e un fel de-a spune. Nominalizarea la premiul Academiei Americane de Film te face deja un câştigător al breslei. Dar când eşti atât de aproape de trofeu, nu o dată, ci de mai multe ori, şi nu-l poţi atinge...

Desigur, "perdanţi" e un fel de-a spune. Nominalizarea la premiul Academiei Americane de Film te face deja un câştigător al breslei. Dar când eşti atât de aproape de trofeu, nu o dată, ci de mai multe ori, şi nu-l poţi atinge...

Leonardo DiCaprio

Pentru el s-au făcut site-uri şi conturi de Facebook care să-l susţină în vederea obţinerii trofelului îndelung aşteptat şi atât de meritat. Iar post-event, mediul virtual s-a umplut de imagini şi comentarii despre marea durere a lui Leo şi expresia avută în momentul în care a auzit numele lui Matthew McConaughey, în locul numelui său... Merita Leo, cu "Wolf of Wall Street", Oscarul în locul lui Matthew? Cert e că dezamăgirea e foarte mare pentru el şi fanii săi. DiCaprio a dat totul în acest rol, sperând să obţină mult râvnitul trofeu, pe care l-a ratat şi în 1994 ("What's Eating Gilbert Grape"), 2005 ("Aviatorul") şi 2007 ("Diamantul sângeriu"). Dar nu e singur în această distinsă categorie a marilor perdanţi atât de talentaţi...

Glenn Close

Are la activ 6 nominalizări la Oscar, trei pentru rol secundar şi trei pentru prestaţiile în roluri principale. Cu cele mai mari şanse a fost cotată în 1988, pentru "Atracţie fatală" (alături de Michael Douglas) şi în anul următor, pentru "Legături periculoase"... Dar Glenn a aşteptat în zadar statueta...

Annette Bening

A fost nominalizată de patru ori la Oscar, dar n-a câştigat niciodată. Momentul "dramatic" a fost în 2000, când filmul "American Beauty", în care ea deţinea rolul principal, a luat 5 Oscaruri, dar niciunul n-a fost al ei. Mai mult, atunci a pierdut în faţa lui Hilary Swank, care a fost premiată de Academia Americană de Film pentru rolul din "Boys Don't Cry". Iar la următoarea nominalizare, în 2005, pentru "Being Julia", Bening a pierdut în faţa aceleiaşi Hilary, care a luat al doilea Oscar, cu "Million Dollar Baby".

Tom Cruise

La cât de ambiţios este Tom, cu siguranţă aceasta este una dintre marile lui dureri: că nu şi l-a adjudecat niciodată pe unchiul Oscar. Deşi mulţi critici spun că el nu este genul de actor care să merite această distincţie... Totuşi, Cruise a simţit răsuflarea Oscarului în 1990, pentru rolul din "Născut pe 4 iulie", şi pentru cel din "Jerry Maguire", în 1997. Cel mai recent a fost nominalizat pentru "Magnolia", în 2000.

Johnny Depp

Da, frumosul Johnny s-a numărat de trei ori printre nominalizaţi, fără sorţi de izbândă, însă. Prestaţiile care l-au adus în atenţia Academiei Americane de Film au fost cele din "Piraţii din Caraibe" (2004), "Finding Neverland" (2005) şi "Sweeney Todd" (2008).

Julianne Moore

Actriţa are în portofoliu patru nominalizări. Pentru ea, gustul pierderii a fost cel mai amar în 2003, când toată lumea era cu ochii pe ea, pentru că trăia emoţiile unui rar privilegiu: acela de a se număra printre nominalizaţii la două categorii - cea mai bună actriţă într-un rol principal ("Far From Heaven") şi cel mai bun rol secundar feminin ("The Hours"). A pierdut la ambele: primul trofeu, în faţa lui Nicole Kidman; al doilea, în faţa lui Catherine Zeta-Jones.

Sigourney Weaver

Cazul ei seamănă cu cel al lui Julianne. În 1989, s-a aflat în atenţia Academiei atât pentru rol principal ("Gorillas in the Mist"), cât şi pentru secundar ("Working Girl"). Niciun Oscar n-a luat, însă, direcţia ei. Dar cea mai grea pierdere a fost în 1987, când a ratat trofeul pentru rolul ei de suflet, cel din "Aliens".

Peter O'Toole

Cu el, intrăm deja în zona legendelor. Mari actori, cu numeroase prestaţii remarcabile... dar nedreptăţiţi, parcă, de Academie. Peter a fost de 8 ori nominalizat la Oscar. Juriul i-a acordat o distincţie pentru întreaga activitate în 2003, când avea 71 de ani... Dar prea târziu, când ar fi meritat premiul pentru "Lawrence al Arabiei" (1962), "Becket" (1964) sau "Leul în Iarnă" (1968), ca să menţionăm doar trei dintre nominalizările sale.

Richard Burton

Şi, ca să încheiem rotund, ce ne facem dacă Leo va rămâne precum Burton, doar cu nominalizările? Richard a avut 7 nominalizări, dintre care şase pentru rol principal. A trecut pe lângă Oscar chiar şi în 1967, când era favorit, cu prestaţia din "Cui i-e frică de Virginia Woolf?", şi în 1970, cu rolul regelui Henric al VIII-lea, din "Anna celor 1000 de zile".

Foto: WENN



Recente pe Ok! Magazine

Cindy Crawford în Mexic, Profimedia (2) jpg
Ana Bodea JPG
FotoJet Ben (1) jpg
banner cristina cioran png
Donald Trump Jr  și Kimberly Guilfoyle, GettyImages (3) jpg
Iulia Vântur în roșu jpg
Salma Hayek și François Henri Pinault,  GettyImages (4) jpg
Roxana Ciuhulescu jpg
Blue Ivy Carter, fiica lui Beyonce si a lui Jay Z   profimedia 0944940833 jpg
Donald Trump și Jill Biden, GettyImages (4) jpg
Donald Trump și Prințul William la Paris, GettyImages (1) jpg
Andreea Bălan și Victor Cornea s au logodit în Laponia6 jpg
Thalia la Rockefeller Center   Thalia Facebook (28) jpg
Nicolas Sarkozy și Carla Bruni alături de Emmanuel Macron și Brigitte Macron la Notre Dame   profimedia 0944240368 jpg
 Jennifer Lopez gătind în ținută de seară, Profimedia (3) jpg
Garner Affleck jpg
Andreea Marin la protestul pro democrație jpg
Elena Lasconi și Maia Sandu Foto Maia Sandu Facebook jpg