De ce are nevoie tenul deshidratat? Câţiva paşi simpli pentru îngrijire

31 martie, 2022
1 piele1 jpg jpeg

Pielea deshidratată poate să fie o adevărată provocare când îţi doreşti să o îngrijeşti după necesităţile acesteia, însă, diagnosticată corect, poate fi tratată cu uşurinţă.

Tenul deshidratat se referă la o problemă a pielii şi indică faptul că pielea ta pierde mai multă apă decât consumă. Adeseori asociat în mod eronat cu tenul uscat, acest tip de ten se confruntă, în schimb, cu problemele glandelor sebacee, care nu produc destul sebum sau uleiuri naturale. Astfel, chiar dacă majoritatea cred că cele două - tenul uscat şi tenul deshidratat - se referă la aceeaşi problemă, realitatea este că nici cauzele, nici efectele nu se aseamănă. 

Chiar dacă pielea deshidratată prezintă un disconfort, se poate trata fără prea mari eforturi, dacă alegi să îţi ajustezi stilul de viaţă. Tratamentele se axează de obicei pe hidratarea din interior spre exterior, deoarece, în cele din urmă, corpul tău prezintă o lipsă care trebuie suplinită. Iată câteva sfaturi pe care le poţi urma, dacă îţi doreşti să-i oferi tenului tău fineţea şi elasticitatea de odinioară:

Investeşte în tratamente de îngrijire a tenului

Multe femei se simt descurajate de aspectul şi textura pe care pielea deshidratată le afişează, ceea ce are un impact negativ asupra încrederii în sine. Majoritatea renunţă la produsele cosmetice din cauză că nu se mai pot simţi la fel de frumoase şi încrezătoare. Deshidratarea cauzează formarea cearcănelor şi a pungilor de sub ochi, ceea ce oferă un aspect neplăcut. 

Pentru început, poţi să optezi pentru a-ţi hidrata pielea cu diverse produse şi kituri de ingrijire a pielii şi să te interesezi de un kit de ingrijire piele deshidratata. Majoritatea produselor de acest tip hidratează în profunzime şi au efect anticearcăn şi rezolvă şi problema pungilor de sub ochi. Interesează-te şi de creme exfoliante - exfolierea este importantă pentru eliminarea celulelor moarte de pe suprafaţa pielii. Cu cât tenul este mai curat, cu atât va fi mai receptiv la tratamente. Poţi să consulţi un medic dermatolog care să te îndrume spre alegerea exfoliantului potrivit. 

Monitorizează-ţi simptomele

Aşa cum am precizat şi anterior, pielea deshidratată reprezintă o problemă a corpului care pierde mai multă apă decât consumă. Acest lucru mai poate fi cauzat şi de excreţia excesivă provocată de excesul de cafea sau diuretice, pe lângă faptul că nu se consumă o cantitate suficientă de lichide. Se poate întâmpla şi ca urmare a transpiraţiei excesive în timpul exerciţiilor fizice. Majoritatea simptomelor se petrec la nivel fizic:

  • Mâncărimi la nivelul pielii
  • Cearcăne mult mai accentuate sau întunecate
  • ,,Umbre” sau pete pe faţă
  • Apariţia ridurilor fine

Deshidratarea severă poate avea însă simptome şi mai grave, care sunt semnalate de ameţeli, senzaţia de slăbiciune a corpului, gura uscată şi/ sau schimbarea consistenţei urinei. Observă-ţi îndeaproape simptomele şi stabileşte o întâlnire cu un medic specialist, dacă observi instalarea unor astfel de manifestări. 

Îmbunătăţeşte-ţi obiceiurile alimentare şi bea cantităţi mai mari de apă

Deshidratarea poate fi tratată printr-un stil de viaţă mai sănătos. Primul pas este să îţi regândeşti obiceiurile de băut apă şi să te hidratezi suficient. Dacă nu eşti sigur care este cantitatea optimă de apă de care ai nevoie, îţi poţi stabili un volum mediu recomandat de cei mai mulţi medici şi specialişti, adică în jur de 1.5 litri sau 4-6 pahare pe zi. Nu uita că prea multă apă nu este neapărat benefică, aşa că ai optează să îţi monitorizezi consumul şi să îl evaluezi împreună cu medicul, la următorul consult medical. 

Şi dieta are un rol important în combaterea tenului deshidratat. Diversifică-ţi regimul alimentar cu hrană bogată în vitamine şi acizi graşi. Adaugă în special fructe şi legume bogate în apă precum pepenele, portocalele, merele, castraveţii, varza şi roşiile. Evită excesul de alcool, sursele de cafeină şi fumatul, deoarece acestea contribuie la deshidratare. 

Pielea deshidratată poate să devină un inconvenient pentru viaţa de zi cu zi, însă poţi să găseşti tratamentul potrivit cu ajutorul căruia să îţi recapeţi delicateţea şi fineţea de odinioară a tenului. Nu uita că orice alte decizii privind sănătatea ar trebui luate la sfaturile şi recomandările medicului specialist. 



Recente pe Ok! Magazine

Ana Ularu și Daniel Nuță la lansarea serialului Cod Roșu la Paris   Focus Sat jpeg
Crina Abrudan, Ioana Picoș, Andreea Chirițescu, Alexandra Chirițescu jpg
Radu Stefan Banica (2)   Antena 1 JPG
Săptămâna a început bine pentru Dan Negru (53 de ani), supranumit „Regele audiențelor” în televiziune
Adela P jpg
Angelina Jolie la Torino, Profimedia (4) jpg
Joan Collins și soțul Percy, GettyImages (1) jpg
Sasha Alexander, Lucia Sofia Ponti, Eduardo Ponti, Sophia Loren și Roberta Armani, Foto Profimedia jpg
Regele Charles Foto Getty Images (6) jpg
Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
Banner Stefan Bănică Lavinia parva
Elena Lasconi 1 (1) jpg
skynews brad pitt pitt 6234765 jpg
Cristela și Călin Georgescu jpg
Gabriel Cotabiță și Alexandru Ciucu în 2016   FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Nicole Kidman Screenshot 2024 10 29 at 22 00 (2) jpg
gabriel cotabita a murit foto facebook jpg
angela similea