Denis Ştefan, demonstraţie de dresură de cai FOTO
Retras din lumea serialelor de televiziune, actorul s-a întors la iubirea sa pentru cai, demonstrată încă o dată în cadrul show-ului ecvestru de weekendul trecut.
Aflat la prima ediţie, Karpatia Pony Show, desfăşurat pe Domeniul Cantacuzino, Floreşti, a debutat cu prezentarea raselor de ponei şi măsurătoarea oficială. Cu această ocazie, spectatorii au putut admira exemplare din rasele Connemara, Welsh, Hafflingen, Brittish Spotted, Shetland şi românesc de stepă.
Cu nume cât se poate de simpatice, precum Fulger, Cristal, Tom şi Jerry, Amore şi Blixem, Puppy 10, Busuioc şi Sufleţel, poneii i-au încântat pe cei prezenţi la evenimentul ecvestru prin drăgălăşenia lor, dar şi prin demonstraţii de măiestrie în probele de dresaj, obstacole cu înălţimea 1m şi 1,10 m, atelaje trase de ponei şi parcurs obstacole.
Vremea a ţinut cu spectatorii care au putut urmări în prima zi şi proba de cross-country pentru călăreţi şi cai prenovici, novici şi o stea. Aceştia au sărit peste obstacole naturale din buşteni, garduri vii, şanţuri şi apă, în cadrul unui Concurs Naţional de Probă Completă (CCN) desfăşurat cu sprijinul Federaţiei Române Ecvestre (FER), ce a funcţionat ca stagiu de pregătire pentru Karpatia Horse Show (29 septembrie-1 octombrie).
Cea de-a doua zi a Karpatia Pony Show a debutat cu Working Equitation (o disciplină ecvestră mai puţin cunoscută publicului din România, cu probele de dresaj şi viteză) şi a continuat cu sărituri peste obstacole fixe pentru călăreţi şi cai debutanţi, prenovici, novici, o stea, 1*.
Programul a fost "condimentat" de un excepţional show de acrobaţii ecvestre, inspirate din tehnicile de luptă mongolă, susţinut de sportivii Cross-Country Farm.
Denis Ştefan a susţinut demonstraţii de dresaj natural şi garrocha (o tehnică de echitaţie spaniolă) în faţa a mii de spectatori care au rămas impresionaţi de show-ul ecvestru. El a prins drag de cai odată cu filmările pentru "Păcală se întoarce" şi s-a specializat apoi în dresaj, fiind recunoscut acum drept un iscusit îmblânzitor de animale dificile.
Activităţi şi distracţie pe domeniu
În paralel, spectatorii prezenţi la
s-au putut plimba pe
(administrat de Fundaţia Cantacuzino Floreşti) pe jos sau în tururi ghidate (Traseul Regal), cu maşinuţe Gator, cu propriul cal sau cu biciclete mountain bike. Totodată, cei prezenţi la eveniment s-au bucurat de momente pline de adrenalină: un aventura park amenajat cu tiroliană, tras cu arcul, tur cu puşca airsoft, bungee şi un generos teren de volei.
Copiii s-au bucurat de zona Cireşarii 2.0, ce a inclus o alee multi-senzorială şi o zonă de agrement special amenajată, în care s-au putut plimba şi cu poneii sau trăsuricile trase de ponei. Activităţile conexe au inclus şi o amplă zonă de ateliere creative cu teme ecvestre: pictură pe ceramică în formă de căluţi, potcoave, pălării de cowboy.
Foto: Ştefan Stoica