Donatorul de spermă care a contribuit la apariţia a 35 de copii spune că cererea a crescut pe timpul pandemiei. Kyle Gordy face şi sex cu doritoarele. Condiţia pe care ele trebuie să o îndeplinească
Un bărbat care pretinde că a a devenit tată pentru zeci de copii donând spermă spune că cererea a devenit tot mai mare pe timpul pandemiei.
Kyle Gordy, în vârstă de 29 de ani, a devenit „tată” pentru 35 de copii şi mai are încă şase pe drum. El este donator de la vârsta de 22 de ani şi mărturiseşte că urmează o dietă specială, „prietenoasă cu sperma” , pentru a-şi asigura fertilitatea. Americanul, care locuieşte în Los Angeles, foloseşte Facebook pentru a întâlni potenţialii clienţi şi în curând va călători în Marea Britanie pentru a întâlni o femeie singură, care l-a contactat pentru a avea un copil. El spune că pandemia a determinat creşterea de donaţii.
„Am fost mult mai ocupat în timpul pandemiei. Cu siguranţă a crescut numărul femeilor care solicită spermă. Domnul Gordy foloseşte inseminarea artificială în 90% dintre cazuri, dar donează şi prin„ inseminare naturală ”, adică face sex cu doritoarele.
El are o singură condiţie pentru a trece la fapte, îşi doreşte ca destinatoarea să fie suficient de stabilă din punct de vedere financiar pentru a avea grijă de un copil. Donatorul conduce şi un grup pe Facebook, Donatorii de spermă privată, care are acum 8.000 de membri din întreaga lume. El a declarat pentru Sky News că a găsit băncile obişnuite de spermă „prea reci şi clinice”. „Nu ştii cu adevărat cui donezi. Poate că este cineva de care nu îmi place şi nu aş vrea să fas asta. De aceea, nu am mers pe acel traseu. Nu intenţionam să am copii, aşa că aceasta era o alternativă”.
Medicii de la Charity Fertility Network UK susţin că donaţiile făcute de acei bărbaţi întâlniţi pe reţelele de socializare nu sunt o soluţie, pentru că aceştia nu au efectuat controalele de sănătate necesare, la fel ca la băncile de spermă reglementate. Directorul executiv Gwenda Burns a declarat că organizaţia caritabilă a înregistrat, de asemenea, o creştere de 300% a persoanelor care îşi pun la bătaie serviciile, dar a menţionat că puţini donatori au fost recrutaţi din cauza restricţiilor.
„Cu siguranţă, au existat puţine donaţii din cauza pandemiei. Dacă te uiţi la regulile actuale, nu poţi intra pentru a dona”, a mai spus ea.