Durere fără margini pentru familia Roman! A murit Mioara Roman, fosta soţie a premierului Petre Roman

23 februarie, 2024

Vestea a venit în această dimineaţă într-un mesaj postat de fiica sa cea mică, Oana Roman.

Mioara Roman a murit cu 2 luni înainte de-a împlini 84 de ani. FOTO: Instagram
Mioara Roman a murit cu 2 luni înainte de-a împlini 84 de ani. FOTO: Instagram

După îndelungi suferinţe şi dese internări în spital, Mioara Roman a murit în dimineaţa zilei de 23 februarie 2024 în urma unui stop cardio-respirator. Fosta soţie a primului premier postdecembrist al României se afla, în ultimii ani, în grija unei instituţii pentru seniori din Snagov. Pe 19 aprilie, aceasta ar fi împlinit 84 de ani...

Vestea a fost dată cu multă durere de fiica sa cea mică, Oana Roman, care a posta un mesaj pe reţelele de socializare cu puţin înainte de ora 8 dimineaţa.

"Drum lin în lumină, mama mea bună şi frumoasă. Îngerii să te vegheze şi să povesteşti tuturor acolo sus toate lucrurile minunate pe care le povesteai aici. Tot ce sunt îţi datorez. Mulţumesc, mămica mea, pentru tot. Te iubesc şi te voi iubi mereu! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace", a scris Oana Roman, care din păcate, nu se afla în ţară în momentul în care Mioara Roman a murit, fiind plecată cu fiica sa, Isabela, într-o vacanţă în Egipt.

Jurnalist de radio, traducătoare și profesoară de limbă şi civilizaţie arabă, Mioara Roman a urmat pentru un timp cursurile Școlii particulare Franceze din Varșovia, unde lucra tatăl său. Apoi, Mioara Roman a lucrat 17 ani la Radio București Internațional, până în 1981, ca șefă a secției arabă. Astfel, ea a avut ocazia să le ia interviuri președintelui egiptean Hosni Mubarak ori fostului rege Hussein al Iordaniei.

Mioara Roman, pe numele său de fată Mioara Georgescu, s-a căsătorit de foarte tânără, de la 19 ani, cu fostul sportiv Iosif Zilahy, care atunci avea 27 de ani şi pe care l-a întâlnit la sala de scrimă. Cei doi au avut un mariaj de 12 ani, timp în care au devenit părinţii unei fete, Catinca Zilahy. Din păcate, divorţul lor a survenit când fiica lor avea doar 7 luni, însă au rămas în relaţii bune după despărţire, iar Catinca a avut o legătură strânsă şi frumoasă cu tatăl său. În urmă cu un an şi jumătate, pe 21 septembrie 2022, Iosif Zilahy a murit la vârsta de 90 de ani.

Mai multe pentru tine...

Apoi, a urmat în 1974 căsătoria cu Petre Roman, absolvent de Politehnică, doctorand în Franţa, profesor, autor de lucrări ştiinţifice, şi care, la un moment dat, era cadru didactic la trei universități din Toulouse (Școala Superioară de Aeronautică, Școala Superioară de Electronică, Informatică și Hidraulică și Universitatea “Paul Sabatier”). Ulterior, el avea să se facă cunoscut odată cu Revoluţia din 1989 şi să devină primul ministru al României după căderea regimului comunist.De-a lungul mariajului de 33 de ani cu Petre Roman, Mioara Roman a mai avut o fiică, pe Oana Roman, născută pe 13 aprilie 1976 - unica lui fiică, el devenind ulterior şi tatăl unui băieţel, pe nume Petrus (12), cu Silvia Chifiriuc, cea care îi este a doua soţie din 2009 încoace.



Recente pe Ok! Magazine

Andie MacDowell la Cannes, 2023, Getty (5) jpg
Miss Universe Argentina PNG
Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg