Vârsta acestei actrițe legendare a fost întotdeauna un mister. Nici măcar ea nu știa când s-a născut!

30 aprilie, 2022

Starurile hollywoodiene nu întâmpină cu mare bucurie trecerea timpului și preferă, de multe ori, să nu-și dezvăluie vârsta adevărată, mai ales actrițele. Însă, una dintre ele n-a putut spune niciodată ce vârstă avea pentru simplul motiv că nu știa nici ea exact. Cum e posibil acest lucru?

image

Nu toată lumea are sau avea certificat de naștere. Abia în 1902 s-a pus în funcțiune un sistem al certificatelor de naștere în Statele Unite și acesta n-a devenit funcțional în întreaga țară decât în anii ’30. Așadar nu e deloc neobișnuit ca cei născuți înainte de anii ’30 să nu aibă certificat de naștere. Fie n-au avut niciodată, fie s-a pierdut în arhiva statului. Care a fost cazul unei legendare actrițe din Cetatea Filmului?  

Starul de cinema a cărei vârstă n-a fost cunoscută niciodată este nimeni alta decât Joan Crawford. Lucille LeSueur, pe numele ei real, s-a născut în Texas și a crescut în Lone Star State, Oklahoma și Missouri, după care și-a făcut debutul în anii ’20 pe Broadway și a luat cu asalt Hollywoodul în anii’30.

Startul în viață

Copilăria vedetei n-a fost deloc una fericită. Tatăl ei a abandonat familia la nașterea micuței, lucru care a făcut, cel mai probabil, dificilă trecerea fetiței în actele oficiale ale statului. În Texas certificatele de naștere n-au fost păstrate decât începând cu anul 1903, iar Joan nu se știe în ce an s-a născut, însă clar că înainte de acea perioadă…

Abandonată de tată, Crawford a fost crescută de tați vitregi și nu s-a înțeles niciodată cu mama ei. Fetița nu era orfană, însă nici nu avea pe cineva care să aibă grijă prea mare de ea sau de actele ei oficiale.  

image
Mai multe pentru tine...

Tot ce se știe precis este data morții legendarei actrițe – în 1977. În ceea ce privește nașterea ei, cele mai multe ipoteze susțin varianta de 23 martie. Iar anul a rămas și-n ziua de azi un mister. Ea a spus lumii întregi că a venit pe lume în 1908, ceea ce însemna că avea 69 de ani atunci când s-a prăpădit. Alții sunt de părere că actrița avea 72 sau 73 de ani în momentul decesului, ceea ce face ca anul nașterii să fi fost 1905 sau chiar 1904, ne informează Biography.

Mamă distantă

Copilăria traumatizantă a lui Joan a avut un impact major asupra întregii vieți a superstrurlui hollywoodian. Chiar și când a devenit mamă, Crawford și-a dat adevărată personalitate dificilă pe față. Fiica ei, Christina Crawford, a scris despre abuzul fizic, psihologic și emoțional la care a supus-o celebra ei mamă, în autobiografia sa, care a servit drept sursă de inspirație pentru filmul "Mommie Dearest" din 1981. Dar o poate învinui cineva cu adevărat?! Biata femeie n-a avut pe nimeni care s-o îngrijească și s-o iubească în perioada cea mai importantă și mai vulnerabilă din viața ei.

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Lady Gaga și Joaquin Phoenix, Profimedia jpg
Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu   MasterChef Romania 2024 jpg
James Middleton   Instagram, Profimedia jpg
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (3) jpg
Richard Gere   Alejandra Silva, Profimedia jpg
Ileana Lazariuc, Insta PNG
Michael Douglas Zeta Jones GettyImages 1490705108 jpg
John Travolta și Kelly Preston, GettyImages (2) jpg
vedete la deschiderea VS jpg
Roberto Cavalli a murit   pagina oficiala jpg
Demi Moore, Profimedia (7) jpg
Angelina Jolie pe Boadway, Profimedia (10) jpg
Oana și Mioara (1) jpg
Melania și Donald Trump în 2024, Profimedia (7) jpg
Livia Graur și fiica sa, Renata, pe podiumul de modă la Soirees de la Mode de Alin Gălățescu   FOTO Remus Nicolaescu (1) jpg
Regele Juan Carlos, Regina Sofia, amanta Corinna Larsen   Profimedia jpg
poza Dan Bălan jpg
Gwen Stefani și Blake Shelton, GettyImages (2) jpg