Mini-suveranii viitorului
Peste multe decenii, monarhiile europene vor intra pe mâinile copiilor regali de azi. Căci puştii care fac acum castele de nisip vor domni, peste ani, în unele mult mai trainice. Să-i cunoaştem pe viitorii regi şi regine
Peste multe decenii, monarhiile europene vor intra pe mâinile copiilor regali de azi. Căci puştii care fac acum castele de nisip vor domni, peste ani, în unele mult mai trainice. Să-i cunoaştem pe viitorii regi şi regine, care-i vor ţine companie, într-o zi, celebrului Prinţ George.
Prinţesa Catharina-Amalia a Olandei
Data naşterii: 7 decembrie 2003
Vârsta: 10 ani
Blondina pasionată de balet şi echitaţie este prinţesa moştenitoare a tronului olandez, întâia născută a Regelui Willem- Alexander şi a soţiei acestuia, Regina Maxima. Puştoaica mai are două surori mai mici, Alexia, de opt ani, şi Ariane, de şase ani, ceea ce l-a făcut pe rege să le numească pe cele trei blondine „Tripleta A“. Pe 30 aprilie 2013, viaţa acestei fetiţe s-a schimbat considerabil. Bunica ei, fosta regină Beatrix, în vârstă de 75 de ani, a abdicat în favoarea primului ei născut, Willem-Alexander, iar micuţa Amalia a devenit Prinţesă de Orania, titlul pe care îl primeşte primul pe linia de succesiune la tron. Cu toate acestea, părinţii fetei fac tot ceea ce le stă în putinţă pentru ca fiica lor să-şi trăiască copilăria. „Titlul Amaliei va deveni formal când va avea 18 ani. Până atunci, o vom proteja cât de mult putem. Asta înseamnă că nu va participa la evenimentele oficiale decât în mică măsură. Deocamdată, din mediul său trebuie să facă parte doar părinţii ei, surorile şi prietenii“, spune Regele Willem- Alexander.
Click pe urmatoarea!
Prinţul George Alexander Louis de Cambridge
Data naşterii: 22 iulie 2013
Vârsta: 4 luni
Recent botezatul prinţ este cel mai mic din gaşca de pitici cu coroniţă, dar ca regatul lui nu-i altul pe lume. Vorbim doar despre cea mai populară casă regală a vremurilor noastre şi despre cel mai cunoscut bebeluş regal. Micuţul George este al treilea pe linia de succesiune la tronul Marii Britanii, după bunicul său, Prinţul Charles, şi tatăl William. Aşteptat cu sufletul la gură de o lume întreagă încă de pe 13 iulie, George a sosit cu nouă zile întârziere, cântărind la naştere nu mai puţin de 3,8 kg. Despre viitorul Rege George al VII-lea s-a spus până acum tot ce era de spus. Rămâne ca viitorul să ne arate ce fel de legături va lega el cu ceilalţi puşti regali din generaţia lui.
Prinţesa Ingrid Alexandra de Norvegia
Data naşterii: 21 ianuarie 2004
Vârsta: 9 ani
Micuţa scandinavă cu frumuseţe tipic nordică este fiica cea mare a prinţului moştenitor Haakon şi-a soţiei acestuia, Mette-Marit. Ingrid este singura moştenitoare a unui tron regal care, pe lângă fratele mai mic Sverre Magnus, mai are unul doar de mamă, dintr-o relaţie anterioară a acesteia, pe Marius Borg Høiby. Adolescentul de 16 ani a venit pe lume în urma unei poveşti de dragoste trăite de prinţesa Mette-Marit în tinereţea despre care ea însăşi a mărturisit că a fost una rebelă. Nu ştim dacă singura ei fiică îi va moşteni sau nu firea dezlănţuită, însă, până acum, Ingrid s-a arătat a fi o fetiţă timidă, iubitoare de animale şi de sporturi de iarnă.
Prinţesa Elisabeth a Belgiei
Data naşterii: 25 octombrie 2001
Vârsta: 12 ani
Ducesa de Brabant este cea mai mare dintre cei patru copii ai regelui Philippe şi-ai Reginei Mathilde ai Belgiei. Interesant este că, în cazul acestei mici domnişoare, numele ei se scrie şi se citeşte în două limbi, cele oficiale din Belgia. Élisabeth Thérèse Marie Hélène, pentru vorbitorii de limbă franceză, şi Elisabeth Theresia Maria Helena, pentru partea olandeză a ţării. Tânăra ducesă este educată, însă, în limba olandeză, care trebuie să fie cea de bază pentru un prinţ sau o prinţesă moştenitoare a tronului belgian. Altfel, Prinţesa Elisabeth este o puştoaică foarte sigură pe ea, la doar nouă ani ţinând un speech într-un salon plin de adulţi, la inaugurarea unui spital pentru copii, care-i poartă numele. Şi s-a descurcat de minune.
Prinţul Christian al Danemarcei
Data naşterii: 15 octombrie 2005
Vârsta: 8 ani
El şi Prinţul George sunt singurii norocoşi viitori suverani de sex masculin din gaşca dominată de viitoare regine. Da, într-o zi, în monarhiile europene vor fi multe fuste… Dar să revenim la Christian. Cel mai mare copil al Prinţului moştenitor Frederik al Danemarcei şi al soţiei acestuia, Prinţesa Mary, mai are o soră de şase ani, Isabella, şi alţi doi fraţi gemeni de doi ani, Vincent şi Josephine. Când puştiul a venit pe lume, s-a ştiut imediat ce nume va avea. Încă din secolul al XVI-lea, tradiţia cere ca moştenitorii regali danezi să primească numele Christian sau Frederik. Cum al doilea nume a fost luat de tatăl său, e clar că băieţelul va fi cunoscut odată drept Regele Christian al XI-lea al Danemarcei. Un viitor rege care este educat la o şcoală publică şi nu la palat, în particular! Iată o premieră pentru un membru al familiei regale daneze.
Prinţesa Estelle a Suediei
Data naşterii: 23 februarie 2012
Vârsta: 1 an şi opt luni
Unica fiică a Prinţesei moştenitoare Victoria şi a soţului acesteia fără sânge albastru, Prinţul Daniel (fostul proprietar al unei săli de fitness, care, ca un făcut, s-a născut în aceeaşi zi în care socrul său, Carl Gustaf, devenea rege), este primul copil de sex feminin care a venit pe lume cu dreptul de-a moşteni tronul. Chiar dacă, pe viitor, se va întâmpla să aibă şi-un frate. Când s-a născut mama sa, Prinţesa Victoria, în 1977, locul acesteia la succesiunea pentru tron depindea de naşterea unui băiat, iar acesta a venit pe lume în 1979. Este vorba despre Carl Philip, care a fost întâiul moştenitor al tronului timp de şapte luni, până la 1 ianuarie 1980. Atunci, Parlamentul a schimbat Actul de Succesiune introducând drepturi egale în cazul primului născut, indiferent de sex.
Infanta Leonor a Spaniei
Data naşterii: 31 octombrie 2005
După scandalul de corupţie care a lovit Casa Regală a Spaniei, se zvoneşte că Regele Juan Carlos va abdica cât de curând, în favoarea Prinţului Felipe de Asturia. În cazul acesta, fermecătoarea fetiţă blondă, prima născută a actualului prinţ moştenitor şi-a prinţesei Letizia, va trece la rând, pentru coroană. Pe numele ei complet Leonor de Todos los Santos de Borbón Ortiz, fetiţa nu poate fi sigură de acest loc, căci în Spania există încă prioritatea moştenirii pe linie masculină în faţa surorilor mai mari. Aşa că, dacă mama ei va avea şi un fiu, pe lângă ea şi sora ei mai mică, Infanta Sofia, Leonor va face schimb de locuri cu fratele ei, aşa cum s-a întâmplat în 1968 cu mătuşa ei, Infanta Elena, când s-a născut mezinul Felipe. Dar, cum prinţesa de Asturia are deja 40 de ani, sunt slabe şanse ca aceasta să mai rămână însărcinată, aşa că micuţa Leonor se pregăteşte serios pentru rolul măreţ pe care i-l rezervă viitorul. Cum? Studiind mai multe limbi străine, printre care şi… mandarina.
Foto: guliver/getty images/rex features, shutterstock