Pasca fără aluat, care nu îngrașă. Îndrăgitul desert de Paște care se prepară rapid și nu-ți afectează silueta
Al doilea desert preferat pe masa de Paște, după cozonac, este Pasca. În mediul urban, Pasca fără aluat a câștigat teren. Știm, este ușor să cumpărăm, dar ce ai zice dacă anul acesta ți-ai pregăti singur(ă) Pasca?

Iar aceasta va lua forma unui desert delicios și fără vină?
Ideea este că acest desert pascal este extrem de versatil și poate fi preparat în funcție de preferințele celor care urmează să o consume.
Dacă vrem să fim extrem de atenți la siluetă, o putem face sub forma unui cheesecake proteic delicios.
Pentru început, îmbată niște stafide și niște merișoare în rom de calitate.
Ia 500 g brânză de vaci slabă, o cutie de cremă de brânză de calitate, lasă-le o oră la temperatura camerei, după care amestecă-le cu mixerul într-un bol. Adaugă trei ouă, trei linguri de ulei și aici intervine opțiunea personală. Dacă mergi la sală, nu pune nici zahăr, nici îndulcitor, ci două cupe de pudră proteică cu aromă de vanilie. Apoi scurge stafidele și merișoarele din rom. Aruncă-le și pe ele în compoziția ta.
Ia o tavă rotundă, cu fund detașabil. Pune o foaie de copt. Așază un strat de fulgi de ovăz amestecați cu unt topit. Formează un strat fin, care poate imita aluatul.
Apoi toarnă compoziția de pască în formă, peste stratul de fulgi de ovăz. În compoziția ta adaugă niște fulgi de ciocolată fără zahăr. Pasca este gata de dat la cuptor, unde o lași cca 40 -45 de minute, în funcție de tipul cuptorului pe care îl ai. Ideal este unul cu ventilație.
Însă te poți juca cu ingredientele. Pentru mai multă savoare, poți pune și câteva lingurițe de Green Sugar, arome, esențe, inclusiv un strat de fructe peste cel de ovăz.
Aceasta este pasca de dietă. Dacă vrei să te bucuri de o pască tradițională fără aluat, îți oferim și pentru aceasta rețeta.

Iată o rețetă tradițională și simplă de pască fără aluat, potrivită pentru masa de Paște, care nu necesită frământare și este foarte gustoasă:
Ingrediente principale
500-700 g brânză dulce de vaci (cremoasă, bine scursă)
200-400 g smântână grasă
4-6 ouă mari
200 g zahăr
4 linguri făină sau griș (în funcție de rețetă)
100-200 g stafide (opțional)
100-200 g unt topit (opțional, pentru un plus de gust)
Esență de vanilie
Coajă rasă de lămâie
Un praf de sare
Praf de copt (aproximativ o lingură sau jumătate de plic).
Pașii sunt aceiași. Poftă bună!
Foto: Shutterstock