Replică pentru Mircea Badea

2 martie, 2012

Am obiceiul de a purta un tip de simpatie necondiţionată pentru logică. Mai ales în cadrul mass-media. Mai ales acolo pentru că devine rară. De aici şi un tip de consideraţie pentru Mircea Badea.

Am obiceiul de a purta un tip de simpatie necondiţionată pentru logică. Mai ales în cadrul mass-media. Mai ales acolo pentru că devine rară. De aici şi un tip de consideraţie pentru Mircea Badea. Am văzut cum s-a referit joi seară la editorialul meu. A citit conotativ. Pe fond nervos. Şi n-a citit tot. Nu la televizor. În general. Explicam că existenţa CNA-ului se întâmplă în preajma unui rost. Că şi o shaormerie dacă ai, ca afacere produsă în public, ea trebuie reglementată de anumite organisme. Mi-a contrazis exemplul acesta. Că în televiziune, spre diferenţă de cealaltă afacere, lucrurile sunt mai greu cuantificabile. Dau alt argument al utilităţii prezenţei acestei instituţii. Dar după o precizare.

Sunt de acord că şi presa scrisă ar trebui să se supună aceloraşi rigori. Mai mult decât atât, tabloidele, în absenţa unui CNA, practică o concurenţă neloială revistelor cu conţinut pornografic. În aceeaşi situaţie s-ar fi aflat acum şi televiziunea. Spuneam despre argumentul cu telecomanda ca substitut al CNA-ului că e ieftin. Nu-ţi convine ce vezi, schimbi postul. Perfect. Atunci am miza pe raţiunea poporului de a discerne între bine şi rău. Şi uite aşa intrăm în paradigma referendumului. Să decidă poporul! De ce să mai existe preşedinte, guvern şi tot felul de organisme d-astea. Mai ales că şi-au tot demonstrat prezenţa imbecilă. Poporul să decidă prin referendum tot. Ăsta e exemplul omonim pe care tu mi l-ai propus. Uite unde am ajuns plecând dinspre nimic.

Faptul că CNA a devenit o instituţie represivă, la fel ca şi celalalte organisme ale statului, nu propune ca soluţie desfiinţarea ei. A miza pe raţiunea poporului e ca şi cum l-ai pune pe Dan Diaconescu preşedinte. Nu te simţi obligat să-mi dai o replică! Altceva mi se pare important. Important e dacă ai uneori anvergura gestului de-a admite când greşeşti.



Recente pe Ok! Magazine

Cindy Crawford în Mexic, Profimedia (2) jpg
Ana Bodea JPG
FotoJet Ben (1) jpg
banner cristina cioran png
Donald Trump Jr  și Kimberly Guilfoyle, GettyImages (3) jpg
Iulia Vântur în roșu jpg
Salma Hayek și François Henri Pinault,  GettyImages (4) jpg
Roxana Ciuhulescu jpg
Blue Ivy Carter, fiica lui Beyonce si a lui Jay Z   profimedia 0944940833 jpg
Donald Trump și Jill Biden, GettyImages (4) jpg
Donald Trump și Prințul William la Paris, GettyImages (1) jpg
Andreea Bălan și Victor Cornea s au logodit în Laponia6 jpg
Thalia la Rockefeller Center   Thalia Facebook (28) jpg
Nicolas Sarkozy și Carla Bruni alături de Emmanuel Macron și Brigitte Macron la Notre Dame   profimedia 0944240368 jpg
 Jennifer Lopez gătind în ținută de seară, Profimedia (3) jpg
Garner Affleck jpg
Andreea Marin la protestul pro democrație jpg
Elena Lasconi și Maia Sandu Foto Maia Sandu Facebook jpg