TOP 8 lucruri pe care să le faci imediat după ce ţi-a fost furat telefonul

29 martie, 2022
1 telefon1 jpg jpeg

Ori de câte ori ne pierdem telefonul, primul instinct este să intrăm în panică. Indiferent dacă pierzi telefonul sau îţi este furat, trebuie să acţionezi rapid pentru a-ţi proteja datele personale. Majoritatea oamenilor îşi pierd adesea telefoanele şi cu ele şi foarte multe informaţii personale.

Totuşi, încearcă să nu intri în panică şi urmează aceşti paşi în eventualitatea acestui eveniment nefericit.

Încearcă să te suni pe numărul tău personal

Primul lucru pe care ar trebui să-l faci după ce descoperi că ţi-ai pierdut telefonul este că ar trebui să te suni de pe alt număr. Poate nu l-ai pierdut încă; poate l-ai confundat din greşeală cu telefonul altcuiva sau l-ai lăsat din greşeală la un magazin. Dacă telefonul tău nu este pe silenţios, cel mai probabil îl poţi auzi şi găsi destul de uşor.

Blochează-ţi telefonul imediat

Este întotdeauna recomandat utilizatorilor de Android şi iOS să îşi securizeze telefoanele cu modele, mijloace de recunoaştere facială, amprentă, recunoaştere a vocii, parole etc. De asemenea, poţi să îţi blochezi iPhone-ul de la distanţă, astfel încât nimeni să nu îţi poată accesa informaţiile private. Poţi activa „Modul Pierdut” pe iPhone, conectându-te la alt dispozitiv şi făcând click pe opţiunea „găseşte iPhone-ul meu”.

Urmăreşte-ţi telefonul utilizând funcţia GPS

Dacă apelarea nu ajută, încearcă să localizezi telefonul folosind GPS-ul acestuia. Cu toate acestea, dacă nu ai activat GPS-ul telefonului de la început, această metodă nu te va ajuta deloc. Dispozitivele Android vin cu un serviciu de urmărire a locaţiei încorporat care urmăreşte activităţile pe care le desfăşori cu telefonul mobil. De exemplu, te poţi conecta la contul tău Google de pe alt dispozitiv şi poţi accesa Istoricul locaţiilor Google pentru a urmări locaţia curentă a telefonului pierdut.

Şterge toate datele de la distanţă

Dacă apelarea sau utilizarea GPS nu este suficientă pentru a cunoaşte locaţia telefonului, poate că persoana care l-a luat a scos bateria şi cartela SIM. Poţi şterge toate datele din contul iCloud sau Google, dar acest lucru nu îţi va permite să îţi urmăreşti din nou dispozitivul. Dar dacă ai păstrat o copie de rezervă a tuturor datelor înainte de a pierde telefonul, îl poţi restaura.

Cumpără un telefon de rezervă

 În cazul în care îţi pierzi telefonul sau îţi este furat în vacanţă sau în afara locului de reşedinţă, şi te afli în acel loc singur, încearcă să cumperi cât mai rapid un nou telefon pentru a putea lua legătura cu cei dragi sau cu autorităţile locale pentru a te ajuta şi a te îndruma pe mai departe. Dacă nu eşti pregătit pentru cheltuieli în plus, poţi apela la credite online nebancare, de pe Creditfix.ro, pentru a putea face rost cât mai rapid de un telefon de rezervă.

Raportează telefonul furat sau pierdut la poliţie

Dacă crezi că nu ţi-ai pierdut telefonul, ci mai degrabă că a fost furat, atunci raportează-l cât mai curând la Poliţie. Deşi şansa de a-ţi recupera telefonul este aproape zero, poţi măcar să apelezi la aceştia în eventualitatea în care ar putea fi martori sau camere de filmat care să te ajute.

Dezactivează cartela SIM

De îndată ce descoperi că telefonul tău nu primeşte niciun apel de la tine, contactează furnizorul de servicii pentru a-i cere să suspende cartela SIM. Desigur, acest lucru nu îţi va recupera telefonul, dar poţi preveni cel puţin utilizarea greşită a numărului tău. În plus, dacă portofelele tale mobile sunt legate de numărul tău de telefon, atunci persoana care ţi-a furat telefonul îţi poate jefui contul, deoarece OTP-ul va fi trimis la numărul tău de telefon în timpul unei achiziţii. Aceasta este o situaţie stresantă şi ultimul lucru pe care îl doreşti în acest moment este să nu ai sold în cont pentru a cumpăra un telefon nou.

Securizează-ţi conturile 

 Nu numai e-mailurile tale, ci şi conturile de pe reţele sociale sunt, de asemenea, importante. În momentul în care cineva îţi găseşte telefonul sau ţi-l fură, acea persoană se poate uita rapid în conturile tale de pe reţelele sociale şi poate pretinde că eşti tu. Îţi poate accesa Facebook, Whatsapp, Instagram şi alte reţele şi poate trimite mesaje altor persoane.

Pentru a preveni acest lucru, schimbă-ţi parolele de pe toate conturile, inclusiv Google şi alte e-mailuri pe care le ai.

Smartphone-ul este un dispozitiv pe care mulţi oameni îl adoră şi de care sunt dependenţi. Prin urmare, pierderea sau furtul telefonului poate fi mai mult decât o supărare sau o pierdere financiară. Dar nu vă faceţi griji, nu este totul pierdut. Nu încă. Sfaturile menţionate mai sus vă pot ajuta să înţelegeţi ce să faceţi atunci când pierdeţi sau vă este furat telefonul.

Sursa foto: shutterstock.com



Recente pe Ok! Magazine

Ana Ularu și Daniel Nuță la lansarea serialului Cod Roșu la Paris   Focus Sat jpeg
Crina Abrudan, Ioana Picoș, Andreea Chirițescu, Alexandra Chirițescu jpg
Radu Stefan Banica (2)   Antena 1 JPG
Săptămâna a început bine pentru Dan Negru (53 de ani), supranumit „Regele audiențelor” în televiziune
Adela P jpg
Angelina Jolie la Torino, Profimedia (4) jpg
Joan Collins și soțul Percy, GettyImages (1) jpg
Sasha Alexander, Lucia Sofia Ponti, Eduardo Ponti, Sophia Loren și Roberta Armani, Foto Profimedia jpg
Regele Charles Foto Getty Images (6) jpg
Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
Banner Stefan Bănică Lavinia parva
Elena Lasconi 1 (1) jpg
skynews brad pitt pitt 6234765 jpg
Cristela și Călin Georgescu jpg
Gabriel Cotabiță și Alexandru Ciucu în 2016   FOTO Sorin Stana, OK Romania (1) jpg
Nicole Kidman Screenshot 2024 10 29 at 22 00 (2) jpg
gabriel cotabita a murit foto facebook jpg
angela similea