Un cunoscut medic român vorbeşte despre boala de care suferea Ion Caramitru: ”Simptome stranii pe care medicii nu le recunosc...”
Ion Caramitru a murit la 79 de ani, după o luptă grea dusă cu o bacterie necruţătoare. Organismul său slăbit a cedat infecţiei, iar în ziua de 5 septembrie marele actor a părăsit pentru totdeauna scena de pe pământ.
Multe întrebări apar în urma decesului său, iar câteva le adresează şi un cunoscut medic român.
Dr. Adina Alberts a scris pe pagina sa de Facebook câteva idei legate de boala de care suferea regretatul actor Ion Caramitru.
”Victor Rebengiuc a spus despre Ion Caramitru: “Nici el nu a ştiut că este bolnav. Am vorbit cu el la telefon era la Moeciu. Soţia lui, Micaela, mi-a spus, ulterior, după convorbirea aceasta, că avea nişte stări ciudate. A început să se simtă rău, să vorbească neinteligibil, iar apoi şi-a revenit. După aceea şi-au dat seama că este o problemă, s-au urcat în maşină şi au venit la Bucureşti, unde a fost internat până astăzi”, a povestit public Victor Rebengiuc”, scrie medicul Adina Alberts.
Stări ciudate care au apărut în plină stare de sănătate aparentă, simptome stranii pe care medicii nu le recunosc… Mai mulţi profesorii în medicină l-au vizitat şi l-au consultat. Nimeni nu a reuşit să îl ajute! Scurt comentariu de specialitate: Stafilococul auriu este comensal şi există pe pielea a 20% dintre noi. Se exacerbează în condiţii postoperatorii când se aplică pacientului manevre medicale brutale, nesterile. Infecţia cu Stafilococ auriu mai poate apărea posttraumatic, postarsuri sau în orice circumstanţă în care imunitatea organismului se prăbuşeşte. Infecţia cu varianta “Stafilococului auriu rezistent la toate antibioticele cunoscute”, aşa cum a titrat presa astăzi că ar fi fost cauza decesului lui Ion Caramitru, apare doar în condiţii de spital, mai ales în condiţii de terapie intensivă neigienizată corect, cu precădere atunci când pacientul este intubat.
Deci infecţia cu “stafilococului auriu rezistent la toate antibioticele cunoscute” este un diagnostic secundar!!! Se pare că diagnosticul principal nu-l vom afla niciodată!”, a conchis medicul Adina Alberts pe pagina sa de Facebook, unde de fiecare dată încearcă să desluşească subtilităţile informaţiilor actuale şi cu precădere cele legate de pandemie, prevenirea infectării cu SARS-CoV-2, tratamentul şi bunele practici uitate uneori de medici.
Foto: Facebook