Recunoaşteţi personajul? Prezentatorul îşi aniversează mama: "Cel care a plecat devreme din braţele tale, dar a rămas pentru totdeauna în ochii tăi!’
Părinţii sunt totul pentru el! Chiar dacă locuiesc la Baia Mare relaţia dintre ei a fost întotdeauna una apropiată. Astăzi, Mihai Morar îşi sărbătoreşte mama, iar toate gândurile se duc către ea, dar şi către copilărie.
“La mulţi ani, mama! Cu dragoste, cel care a plecat devreme din braţele tale, dar a rămas pentru totdeauna în ochii tăi!’’, îI transmite Morar celei care i-a dat viaţă.
Prezentatorul a vorbit, la un moment dat, despre discrepanţele dintre generaţii, despre cum era în vremea noastră şi cum e acum.
“Ne-am grăbit. Graba e marca înregistrată a generaţiei noastre. Am copilărit şi, de-atunci, doar ne-am grăbit. Ne-am grăbit să ne facem mari. Ne-am grăbit să ne dăm mari. Am muncit grăbit. Am cheltuit grăbit. Am iubit grăbit. Am trăit grăbit. Ne-am tot grăbit până când, brusc, ne-am oprit. Ne-am grăbit să ne judecăm până şi propriii copii. Copilăria noastră vs. Copilăria lor. “Noi n-am primit nimic” vs. “Voi aveţi totul de-a gata”. “Noi am trăit timpuri grele” vs. “Voi nu ştiţi ce e greul”. “Pe vremea noastră…” vs. “Ce ştiţi voi…”. Le-am judecat toată copilăria înainte că ea să se termine. Pentru că eram atât de siguri pe noi că în lumea asta, peste care ne închipuiam atotstăpânitori, nu se mai poate întâmpla nimic rău. Şi, când ne grăbeam mai frumos şi fără folos, brusc, lumea a luat o pauză. Iar copiii ăştia pe care noi îi i-am judecat stau de vreo trei săptămâni închişi în case. Mult mai mult decât am stat noi, cei care “am trăit vremuri grele”, la Revoluţia din ‘89, bunăoară. Şi sfârşitul arestului lor la domiciliu nu e aproape. Copiii ăştia, care învaţă pe whatsapp şi prin teleconferinţe, trăiesc adevărata izolare: de joacă, de colegi, de “fără-grijile” copilăriei. Totuşi, şcoala asta online, nu educaţional, dar emoţional, e unul dintre cele mai triste tablouri ale pandemiei. Şi, totuşi, copiiii ăştia, care au avut totul de-a gata, s-au adaptat mai repede decât noi acestei noi ordini. Şi sunt mai ascultători decât noi. Tot noi, cei care “pe vremea noastră…”, suntem mai smiorcăiţi decât ei, mai nesupuşi. Tot noi suntem mai sensibili, tot noi am mai negocia un pic starea de urgenţă, am mai nesocoti un pic câte o ordonanţă militară, am vrea să închidem lumea, dar am mai face un grătar înainte. Tot noi, când lumea s-a oprit, ne-am mai grăbi un pic. Pentru că pe noi nu ne-a înăţat nimeni să “stăm”. Şi, poate, dacă nu ne-am grăbi şi acum, pe loc, am învăţa asta de la copiii noştri: că problema noastră cea mai mare este cu statul. Statul nostru, de fapt”, a scris Mihai Morar.