Royals

Amintiri despre Regina Mamă Elisabeta, la 15 ani de la moartea ei

Amintiri despre Regina Mamă Elisabeta, la 15 ani de la moartea ei camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Queen Elizabeth II and the Queen Mother (1900 - 2002) attend a performance at RADA (the Royal Academy of Dramatic Art), to celebrate the drama school's Diamond Jubilee (60th anniversary), London, UK, November 1964. (Photo by Terry Disney/Express/Getty Images)

Mâine, 30 martie, se împlinesc nu mai puţin de 15 ani de la moartea celei care a fost cunoscută sub titulatura de Regina Mamă în Regatul Britanic. Este vorba despre mama actualei suverane Elisabeta a II-a, care purta acealaşi nume şi care a murit în 2002, la extraordinara vârstă de 101 ani.

Elisabeta Bowes-Lyon a fost soţia regelui George al VI-lea, iar după decesul soţului său, în 1952, i s-a spus Regina Mamă Elisabeta pentru a evita confuzia cu fiica ei, Elisabeta a II-a.

Nunta Prinţesei Anne, în 1973. Regina Mama este aşezată în dreapta Reginei Elisabeta a II-a

Când această primă Elisabeta s-a căsătorit cu Ducele de York pe 23 aprilie 1923, popularitatea ei asupra supuşilor britanici a fost comparată cu cea pe care avea s-o aibă, 58 de ani mai târziu, Prinţesa Diana.

Şi da, această regină cu înfăţişare simpatică şi caldă, pe care o vedeam mereu alături de fiica ei, Elisabeta a II-a, la evenimentele oficiale, a fost unul dintre cei mai plăcuţi membri ai familei regale britanice.

1964. Elisabeta şi Regina Mamă la Royal Academy of Dramatic Art

Probabil că simpatia faţă de ea a fost şi rezultatul faptului că lumea o privea cu oarecare milă pe această femeie care a trăit aproape 50 de ani de văduvie, după ce soţul ei a murit pe când ea avea 52 de ani.

Noi vă invităm să vă aduceţi aminte în fotografii de cea care a fost Lady Elizabeth Angela Marguerite Bowes-Lyon, mama actualei regine!

Foto: Getty Images

Modifică Setările