Când a aflat George că va deveni rege într-o bună zi și ce a spus tatăl lui despre destinul lui regal

25 iulie 2024   Royals

Viitorul celui mai mare copil al Prințului William și al lui Kate Middleton a fost trasat încă de la naștere. Și, la un moment dat, a aflat și Prințul George de el.

Fiul cel mare al moștenitorul tronului regal are un „rol mai important” decât frații lui în cadrul monarhiei britanice, iar el a aflat de acest lucru și-a înțeles ce i se pregătește în viitor. De fapt, i s-a pus în vedere că va deveni rege „foarte devreme”, dacă e să luăm în seamă apropiații familiei regale.

Biograful Robert Lacey ne dezvăluie că copilul regal, care a împlinit 11 ani de curând, a avut o discuție formală despre destinul lui regal în 2020. Întreaga conversație oficială a avut loc „într-un moment ales de ei” și a reflectat „nemulțumirea lui William în privința ideii care nu i-a dat pace încă de la început despre destinul lui regal”.  

Amaia Arrieta, care creeză haine pentru cei trei copii regali, Goerge, Charlotte și Louis, a declarat în People că „eu cred că George a știut ce-l așteaptă încă de la început aproape”. „El are întotdeauna un rol mai important de jucat și au existat multe evenimente ale Reginei Elisabeta a II-a sau ale Prințului Phillip, unde el era singurul copil invitat, frații lui nu participau. Cred că au avut discuția cu el destul de devreme”, a conchis aceasta.

În 2016, Prințul William a vorbit, la BBC, despre cum îi va spune fiului său cel mare, care n-avea mai mult de 3 ani atunci, despre destinul său regal. „Vor exista un moment și un loc propice pentru așa ceva… Deocamdată, tot ce facem e să păstrăm un mediu sigur și stabil în jurul lui și să-i arăt cât de mult îl iubesc”, a dezvăluit următorul rege britanic.

În ciuda presiunii la care e supusă familia regală, din cauza expunerii publice constante, Prințul William și Prințesa de Wales vor să-i ofere lui George o copilărie cât mai normală. „Este un efort imens de echilibrare a întregii situații”, ne spune o sursă regală.

„William și Kate fac ceea ce trebuie, îl protejează astfel încât George să aibă parte de o copilărie normală, dar el deja a început să bifeze diverse îndatoriri regale ca viitor monarh. Are în jurul său exemple directe despre cum e viața ca membru al familiei regale sau ca monarh, dar, în același timp, experimentează și cum e să fii un băiat obișnuit”, a declarat apropiatul familiei regale britanice.

foto - GettyImages

Mai multe