Bona lui William și Harry, acuzată că a avortat copilul Prințului Charles! Care e adevărul?

22 iulie 2022   Case regale

Tiggy Legge-Bourke a primit scuze în mod oficial, la tribunal, pentru acuzațiile nefondate conform cărora ar fi avut o aventură cu Prințul Charles, care ar fi rezultat într-un avort.

În ce constau mai exact scuzele respective? Se pare că BBC îi va oferi o compensație bănească fostei bone regale, după ce aceasta a fost acuzată în mod eronat de jurnalistul Martin Bashir doar pentru ca acesta să poată face rost de interviul din 1995 cu Prințesa Diana.

Tiggy Legge-Bourke, cunoscută precum Alexandra Pettifer, a fost angajată ca dădacă a Prinților Harry și William în anii ’90, iar acum, pe 19 iulie 2022, a primit o sumă substanțială de bani din partea postului TV.

O anchetă cu privire la BBC a descoperit că Bashir, în încercarea lui de-a face rost de interviul cu Prințesa Diana, a manipulat-o pe regretata Lady Di și-a făcut-o să creadă că Tiggy a rămas însărcinată în urma unei relații extraconjugale cu Prințul Charles, aducându-i ca dovadă niște extrase de cont false.

Avocatul lui Tiggy a susținut, în sala de tribunal, că acuzațiile aduse ei aveau de-a face cu „o aventură pe care acuzata ar fi avut-o cu Prințul de Wales și care ar fi rezultat într-o sarcină avortată. Aceste acuzații au fost, pur și simplu, inventate!”.

Se pare că fosta bonă regală e, în sfârșit, ușurată că BBC a acceptat faptul că acuzațiile aduse ei sunt complet neadevărate. Cu toate că postul TV susține că suma primită de fosta angajată de la palat este confidențială, The Times a estimat compensația financiară la 200.000 de lire sterline, adică 239.200 de dolari.

Directorul general BBC, Tim Davie, a declarat că postul TV le-a cerut scuze lui Tiggy, Prinților Charles, William și Harry „pentru felul în care Prințesa Diana a fost manipulată și pentru impactul minciunilor asupra vieții lor”.

„Acum știm cu toții modul șocant prin care a fost obținut acel interviu și am decis ca BBC să nu-l mai difuzeze niciodată și nici nu vom oferi altor posturi TV licența acestui interviu”, a adăugat acesta.

Foto - Profimedia

Mai multe