Li s-a interzis să se căsătorească! De ce și-au amânat Charles și Camilla nunta

12 aprilie 2023   Royals

Când vine vorba despre drame, familia regală britanică e plină de scandaluri. Înainte ca generația tânără de prinți și prințese să țină prima pagină a tabloidelor, membrii mai vechi ai monarhiei britanice au pus întreaga planetă pe jar.

Prințesa Margaret a avut o viață amoroasă complicată, Regele Edward al VIII-lea a abdicat din dragoste, Prințul Andrew a fost legat de controversatul Jeffrey Epstein, iar Prințul Philip i-ar fi fost infifel regretatei Regine Elisabeta a II-a. Mai mult, Regele Charles al III-lea și a sa aleasă au fost și ei preferații publicațiilor de scandal cu ani în urmă.

Charles și Camilla s-au întâlnit când aveau 20 și ceva de ani și, în ciuda faptului c-a existat o atracție indiscutabilă între ei din prima, prințului i s-a interzis să se însoare cu ea din cauza trecutul ei sentimental. După căsnicia cu Prințesa Diana, Charles și Camilla s-au regăsit într-un moment în care niciunul din ei nu era implicat în altă relație amoroasă. Iar acum sunt fericiți împreună, însă lucrurile n-au descurs prea lin între ei. Și asta din cauza familiei lui.

Se pare că familia regală n-o prea agrea pe Camilla nici măcar când Charles s-a afișat public cu ea. Mama actualului rege nu era deloc apropiată de actuala Regină Consoartă. Însă bunica lui Charles, Regina Mamă, a fost cea care s-a opus cel mai mult relației lor.

Autorul regal Robert Jobson a dezvăluit în cartea sa, „William's Princess”, că Regina Mamă o disprețuia complet pe Camilla. „Realitatea era că numele Camillei nu se rostea niciodată în prezența Reginei Mame”, a scris Jobson în cartea sa.

Iar expertul regal Ingrid Seward a conformat acest lucru într-un interviu oferit în 2022. „Charles nu s-ar fi însurat cu Camilla dacă bunica lui trăia”, a pus aceasta punctul pe i. Scriitorul Christopher Anderson a punctat și el că, în timp ce Regina Mamă n-o plăcea prea mult pe Prințesa Diana, o diplăcea complet pe Camilla. Iar acest lucru a determinat-o pe regretata Regină Elisabeta a II-a să spună că nu va aproba o căsnicie între Cahrles și Camilla „atât timp cât mama ei era în viață”.

În 2002, Regina Mamă a murit la 101 ani și, câțiva ani mai târziu, Charles și Camilla și-au unit, într-un final, destinele la altar.

În prezent, Regele Charles și Regina Consoartă Camilla sunt fericiți împreună după ce au devenit soț și soție în 2005. Cei doi s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii restrânse în Windsor Guildhall, iar părinții mirelui regal, Regina Elisabeta și Prințul Philip n-au fost prezenți la ceremonie, ci doar la recepția organizată la Capela St. George.

Foto - GettyImages

Mai multe