Harry face dezvăluiri fără precedent despre paranoia Prințesei Diana: „Eu eram la fel...”

7 iunie 2023   Royals

În cursul zilei de ieri, Prințul Harry a făcut noi declarații sub jurământ, la tribunal, despre familia lui. De data asta, Prințesa Diana a fost unul dintre subiectele care a ajuns rapid în presa internațională. Ce-a spus despre mama lui?

Harry a recunoscut că paranoia de care a fost acuzată mama lui nu era deloc diferită de sentimentele pe care le avea el în privința posibilei trădări din partea prietenilor lui. Prințul britanic a făcut noi dezvăluiri de mare interes, în incinta Înaltei Curți de judecată din Londra, despre cea care i-a dat viață.

Fiul cel mic al actualului rege britanic a spus că știa că se spunea că mama lui era paranoică, dar situația stătea în felul următor - „Ea se temea, de fapt, de tot ce se întâmpla cu ea, iar acum îmi dau seama că și eu eram la fel ca ea…”, a mărturisit Prințul Harry.

Ducele de Sussex, care și-a pierdut mama în urma unui accident auto petrecut la Paris, în 1997, a ținut să adauge, la tribunal, că „aveam toată dreptatea din lume să fiu stăpânit de o paranoie acută că eram urmărit în mod constant”.   

Prințul a adus dovezi în sala de judecată din Londra, pe 7 iunie, susținând că articolele publicate despre el în adolescență îl făceau să-și mențină o stare de suspiciune în privința celor din jurul lui. Ajunsese să-i privească cu suspiciune chiar și pe cei care-i erau cel mai apropiați, precum bona Tiggy Legge-Bourke și prietenul lui, Mark 'Marko' Dyer.

„M-am îndoit de loialitatea lui Tiggy și chiar și a lui Marko, pe care-l admiram atât. Eu și fratele meu chiar ajunsesem să nu mai vorbim cu Marko o perioadă îndelungată de timp. Acum îmi dau seama ce parte mare din viața mea a fost irosită cu paranoia care mă cuprinsese”, a declarat Harry în timpul procesului intentat de el împotriva Mirror Group Newspapers.

 Harry dă vina pe jurnaliști, care, pentru a face rost de un subiect interesant, foloseau metode „neortodoxe”, cum ar fi ascultatul telefoanelor. Ce dovadă are el? Ducele de Sussex a adus în discuție un articol publicat de Sunday Miror pe 5 ianuarie 2003, care avea ca titlu – „Harry – mă înrolez în armată!”.

În declarația sub jurământ făcută pe 7 iunie, Harry a dezvăluit că articolul cuprindea „detaliile unei conversații private, pe care o avusesem cu tatăl meu despre viitorul meu, în care îi spuneam că nu voiam să merg la facultate și că preferam să mă înrolez în armată, în schimb”.

Harry a spus că exista „o cantitate surprinzătoare de detalii extrem de precise” în acel articol. „N-aș fi vorbit cu pritenii sau cu cei din palat despre un asemenea subiect. Aveam încredere doar în câțiva oameni”, a adăugat prințul.

„E grav la orice vârstă, dar la 18 ani să fii suspicios în legătură cu toată lumea… nu-i deloc grozav!”, a continuat Harry să pună accentul pe starea pe care o avea în acei ani dificili din viața lui și pe care, se pare, o preluase de la mama lui.

foto - GettyImages

Mai multe