Prima iubire a lui Charles n-a fost Camilla! Nici cu ea n-a avut voie să se însoare

28 aprilie 2023   Royals

Nici Camilla și nici Diana n-au fost prima mare iubire a Regelui Charles, ci fiica unui aristocrat cu care n-a putut să se însoare, fiindu-le interzisă căsătoria. Cine era ea?

Culmea e că această tânără care îi sucise mințile la fel de tânărului prinț a fost cea care i-a făcut cunoștință lui Charles cu Camilla Shand, care a devenit ulterior cea de-a treia roată de la căruță, femeia care a cauzat divorțul prințului de Prințesa Diana.

Este vorba despre nimeni alta decât Lucia Santa Cruz, cea despre care se știe mult prea puțin, cu toate că reușise să-l facă pe Charles să aibă sentimente puternice pentru ea și, mai mult de-atât, a făcut legătura dintre actualul rege și Regina Consoartă.  

Istoria familiei regale putea fi cu totul alta după ce Prințul Charles a cunoscut-o pe Lucia, fiica ambasadorului din Chile în Marea Britanie. Rab Butler le-a făcut cunoștință celor doi tineri la facultate, în 1969.

Cu toate că Lucia a devenit prima mare iubire a lui Charles, acesta n-a avut voie să se însoare cu ea, pentru simplul motiv că iubita prințului era romano-catolică. Ca moștenitor al tronului britanic, acesta trebuia să se căsătorească cu o protestantă. Așa e legea la ei.

„Ea lucra ca asistentă în procesul de documentare pentru o carte. Se pare că ea a fost prima mare dragoste din viața lui, dar, chiar și așa, nu se putea pune problema de o relație permanentă între ei doi”, susține autorul regal Gill Knappett, cel care a scris „Charles Prince of Wales”. „Lucia era romano-catolică și moștenitorul tronului era obligat, prin lege, să se însoare cu o protestantă”, a punctat acesta.

„Totuși, chiar și-n ziua de azi, ei mențin legătura. Mai mult, ea a fost cea care i-a făcut cunoștință cu marea dragoste din viața lui Charles – Camilla Shand”, a continuat autorul. Multă lume susține că Charles a întâlnit-o pe Camilla la un meci de polo, la Smith’s Lawn. Încă, ei s-au cunoscut în vara lui 1972, prin intermediul prietenei lor comune, Lucia, ca locuia în aceeași clădire cu Camilla, care avea pe-atunci 25 de ani. Erau vecine!

„Charles a fost pe loc vrăjit de tânăra de 25 de ani caldă și nepretențioasă, care avea aceeași pasiune ca prințul – să-și petreacă timpul la țară. Ceea ce-i mai lega pe cei doi era simțul umorului și indiferența lui pentru tot ce era la modă”, a adăugat Knappett.

Regele și Camilla Parker-Bowles sunt căsătoriți încă din 2005, însă trecutul lor a fost cât se poate de complicat, după cum bine știm cu toții. Cu toate că s-au cunoscut de foarte tineri, amândoi au ajuns la altar alături de altcineva - Camilla s-a măritat cu Andrew Parker-Bowles, iar Charles s-a însurat cu Prințesa Diana, cu care a și avut doi copii, pe Prinții William și Harry.

După moartea prematură a lui Lady Di, Charles și Camilla și-au făcut publică relația, iar, în 2005, și-au unit destinele în cadrul unei ceremonii restrânse organizate la Windsor Guildhall, după ce Camilla primise inelul de logodnă care-i aparținuse bunicii lui Charles, Reginei Mame.

În tot acest timp, Lucia Santa Cruz a rămas în umbra, lucru care pare că nu-i displace deloc atât timp cât Charles n-a uitat de ea și face încă parte din anturajul lui.

Foto - GettyImages

Mai multe