Prințesa Anne sărbătorește 30 de ani de la nunta cu Timothy, bărbatul cu care și-a înșelat primul soț

13 decembrie 2022   Royals

Prințesa Anne s-a căsătorit cu cel de-al doilea soț al ei, viceamiralul Sir Timothy Laurence, la Balmoral, pe 12 decembrie 1992.

În 1973, Prințesa ajungea în fața altarului cu primul ei soț, căpitanul Mark Phillips, cu care a avut cei doi copii , Zara și Peter Phillips. Separarea lor s-a produs în 1989 , iar divorțul a venit în aprilie 1992. Acum, Prințesa Anne sărbătorește al treilea deceniu alături de actualul ei partener de viață.

Prințesa este prezentată în mod regulat drept cea mai muncitoare persoană din familia regală, iar asta datorită numărului de îndatoriri pe care le îndeplinește într-un an.

În timpul acestor angajamente, Sir Timothy Laurence îi este un adevărat sprijin. În ciuda acestui lucru, el nu poartă un titlu regal și nu este un membru activ al familiei regale.

După ce a absolvit Universitatea Durham, unde a studiat geografia, a urmat cursurile Colegiului Naval Regal Dartmouth. Sir Timothy a devenit comandant naval și a servit pe iahtul regal Britannia înainte de a ajunge să lucreze pentru Regină în 1986, când a cunoscut-o pe Prințesa Anne.

În timp ce Prințesa era încă căsătorită cu primul ei soț, au apărut zvonuri despre dragostea ei cu Sir Timothy, când scrisorile intime dintre cei doi au fost furate.

La acea vreme, Palatul Buckingham anunța: „Scrisorile furate erau adresate Prințesei Regale de către comandantul Timothy Laurence, care lucrează pentru Regină”.

„Nu avem nimic de spus despre conținutul scrisorilor personale trimise Alteței Sale Regale de către un prieten, care au fost furate și care fac obiectul unei anchete declanșate de Poliție”.

După divorțul lui Anne din 1992 și despărțirea Prințesei Diana și a Prințului Charles, ea a fost liberă să se căsătorească cu Timothy. Sir Laurence a fost numit Cavaler Comandant al Ordinului Regal Victorian și a aghiotant personal al Majestății Sale.

Viceamiralului i s-a acordat, de asemenea, permisiunea specială de a apărea pe balconul Palatului Buckingham, rezervat de obicei pentru membrii regali care lucrează, pentru sărbătorile Trooping of the Color, la Jubileul de platină de la începutul acestui an.

La acea vreme, un purtător de cuvânt al Palatului a declarat: „Regina este bucuroasă să participe, ca un sprijin pentru Prințesă, la angajamentele oficiale”.

În ciuda naturii sale liniștite, soțul Annei are un simț al umorului dezvoltat, care a încântat-o ​​pe Regină. El a avut o replică fabuloasă după ce a fost rugat să o înlocuiască pe Prințesa Ane la Ziua Fondatorului, de la Spitalul Regal Chelsea, la începutul acestui an.

În discursul său, el a spus: „Să îmi ceri să iau locul soției mele la un eveniment ca acesta, e ca și când i-ai cere soției lui Harry Kane să conducă echipa de fotbal a Angliei.

Sau, eventual, să ia un penalty pentru Anglia, așa cum a făcut soțul ei alaltăieri. Nu o cunosc și, din câte știu, are un picior drept puternic, dar, în orice caz, sunt sigur că va face tot posibilul, așa și eu”.

Mai multe