Regele Charles a trecut cu bine peste operație. Regina Camilla ne oferă ultimele noutăți despre monarh

26 ianuarie 2024   Royals

Regele Charles s-a internat, pe 26 ianuarie, în spital pentru a-și trata prostata mărită, iar, după intervenția chirurgicală suportată în aceeași zi, „se simte bine”.

Regina Camilla a ieșit zâmbitoare din spital după șase ore petrecute în The London Clinic din Marylebone, în cursul zilei de ieri. Soția monarhului britanic l-a însoțit pe Regele Charles al III-lea în clinică, în dimineața zilei de 26 ianuarie, și a ieșit în jurul orei 15 încântată de rezultat.   

MailOnline informează că suveranul de 75 de ani „face bine” după operația care s-a încheiat cu succes. Nu se știe încă cât va rămâne regele internat post-operatoriu, dar cu siguranță că nu va petrece tot atâta timp cât a stat nora sa, Kate Middleton, sub atenția medicilor.

Charles al III-lea a intrat în spital ieri, în jurul orei 9 dimineața, fiind însoțit de soția sa, lucru extrem de neobișnuit pentru familia regală britanică. De fapt, Regina Camilla a încălcat protocolul regal când și-a însoțit soțul în clinică.

Tradiția prevede ca membrii familiei regale britanice să se interneze singuri în spital, atunci când au nevoie de vreo interveniție sau investigații medicale. Regina Elisabeta a II-a a procedat așa și soțul ei, Prințul Philip, i-a urmat exemplul atunci când a necesitat și el ajutor medical.

După ce a intrat în clădire, Regele Charles a mers s-o viziteze pe nora sa, Prințesa de Wales, care se află în recuperare în același spital după operația abdominală pe care a făcut-o pe 16 ianuarie. Apoi, monarhul a început să se pregătească pentru propria intervenție chirurgicală.

Regele a suportat o procedură de corecție după ce fusese diagnosticat cu o problemă benignă la prostată, iar acum se recuperează după operația făcută, fiind nevoit să-și amâne angajamentele oficiale pe întreaga sa perioadă de repaus.

La ieșirea reginei din spital, mulțimea adunată în jurul clădirii i-a strigat Camillei „Vă iubim mult!”, lucru care i-a adus acesteia zâmbetul pe buze.

În cursul zilei de ieri, Palatul Buckingham nu a mai emis niciun comunicat de presă cu privire la starea Regelui Charles. Sunt așteptate noutăți despre sănătatea monarhului și despre programul său viitor cât de curând.

foto - GettyImages, Profimedia

Mai multe