News

Cine este Deborah Presley, fiica nerecunoscută a lui Elvis Presley?

Cine este Deborah Presley, fiica nerecunoscută a lui Elvis Presley?

Abia la vârsta de 62 de ani, cântăreaţa Deborah Presley, fiica cea mare a lui Elvis Presley, născută cu mult timp înainte de Lisa Marie, fata lui cu Priscilla, şi-a luat inima în dinţi şi a oferit primul său interviu revistei Star, după publicarea cărţii sale, Star Seed.

Practic, la 41 de ani de la moartea Regelui Rock’n’Roll-ului şi la tot atâţia de când Deborah a primit confirmarea mamei sale cum că Elvis este tatăl său, aceasta dezvăluie cum a fost viaţa ei departe de părintele său biologic. Potrivit spuselor sale, Elvis era doar o tânără speranţă în 1954, atunci când a întâlnit-o la un studio de înregistrări din Charlotte, North Carolina, pe mama ei, Barbara, în vârstă de numai 14 ani la acea vreme. În urma idilei lor, Barbara a rămas însărcinată, dar şi-a ales drept partener de viaţă un alt bărbat, Don, care a devenit tatăl în acte al micuţei Deborah. Până la vârsta de 13 ani, fata n-a ştiut cine este adevăratul său tată biologic, însă într-o zi când se afla în maşină, iar la radio era difuzată o piesă a lui Elvis, Don i-a aruncat într-o doară un adevăr dureros: „Vrei să ştii cine e taică-tu? O corcitură de cântăreţ, asta este!“.

Mai târziu, bănuielile i-au fost alimentate şi de primul ei iubit, care i-ar fi spus: „Mama ta l-a cunoscut pe Elvis înainte să fie faimos“. Dar în lipsa unei confirmări din partea mamei sale, Deborah a continuat să trăiască într-o mare confuzie. Mai mult, scrisorile pe care mama sa le primise de la Elvis şi care puteau elucida misterul fuseseră distruse de gelosul Don, care i le găsise pitite în căptuşeala unei genţi mai vechi. Barbara a avut, totuşi, o tentativă de a-l pune pe Elvis faţă în faţă cu fiica sa, la un concert ce se anunţa în Charlotte, numai că marea întâlnire n-a mai avut loc, Regele dispărând subit de pe scena vieţii, în urma unui infarct provocat de o supradoză de droguri. De fapt, chiar în acea tragică zi de 16 august, Deborah o auzea pentru prima oară pe mama sa spunându-i marele ei secret: „E adevărat, e tatăl tău şi vreau să-mi promiţi un lucru: că nu-i vei face niciodată de ruşine numele“.

Din păcate, ani la rând, Priscilla şi Lisa Marie Presley, soţia şi fiica legitime ale Regelui Rock’n’Roll-ului, au refuzat să-i recunoască existenţa. „Au vrut să mă excludă, dar pentru că devenisem o problemă, au folosit pentru Lisa Marie formularea «singura fiică a lui Elvis şi a Priscillei»“. Şi asta pentru că, spune ea, „cu siguranţă, există şi alţi copii ilegitimi ai lui Elvis, deşi nu trebuie să dăm crezare chiar tuturor poveştilor care apar pe seama numelui său“.

Întrebată ce ar putea repara distanţa impusă de moştenitoarele lui Elvis, Deborah a spus că i-ar plăcea să înregistreze un cântec cu Lisa Marie – dacă n-ar mai fi influenţată de răuvoitoarea Priscilla. „Atunci n-ar mai avea niciun dubiu nici ea, pentru că vocile noastre se aseamănă, iar eu aş fi fericită.“

Foto: Guliver/images, profimedia

Modifică Setările