OK! TV Online

EXCLUSIV Leonard Miron a vorbit despre copii şi profesia lui de bază: "Am terminat Ginecologia!"

EXCLUSIV Leonard Miron a vorbit despre copii şi profesia lui de bază: "Am terminat Ginecologia!" camera-retro icon Vezi galeria 4 poze

Aflat în România pentru câteva zile, fostul prezentator TVR a acceptat să facă unele dezvăluiri la OK! TV.

Cu două luni înainte de a împlini 50 de ani, Leonard Miron a venit în ţară să sărbătorească prefixul alături de vechii săi prieteni. Şi, pentru că printre ei se numără şi Dana Săvuică, a fost firesc ca aceasta să-i întoarcă invitaţia şi să-l cheme la o discuţie relaxată, dar spumoasă pe canapeaua emisiunii "E OK să fii vedetă!".

Vesel ca întotdeauna, fostul prezentator TVR a dat culoare acestei ediţii, în care a făcut dezvăluiri incredibile. De pildă, cine ar fi crezut că Leonard Miron a terminat... Facultatea de Medicină? Şi nu oricum, ci la secţia de Ginecologie! "Era o perioadă în care, după ce terminai examenul de licenţă, în funcţie de rezultatele pe care le aveai, puteai să alegi în ce vrei să te specializezi, în funcţie de locurile libere din anul respectiv. Eram cu o colegă de grupă şi singurele care rămăseseră pentru notele noastre erau psihiatrie şi ginecologie. Eu mi-aş fi dorit psihiatrie, pentru că voiam să mă specializez în profiling, în criminalistică. Dar mi-a luat-o înainte colega şi eu m-am ales cu ginecologia."

Dar chiar dacă n-a profesat niciodată, Leonard Miron are poveşti savuroase legate de diploma sa de studii din perioada în care lucra ca însoţitor de zbor: "În momentul în care zburam şi aveam şedinţa cu echipajul de dinaintea de zbor, m-au întrebat dacă am experienţă în prim-ajutor şi le-am spus că sunt medic ginecolog. La care colegii mi-au spus: "Stai liniştit, n-o să te deranjeze nimeni!". Însă am ajuns la hotel la New York şi primesc un telefon de la o colegă: "Leonard, vreau să te rog dacă poţi să vii să te uiţi, am o mâncărime!"".

Acum femeile însărcinate nu se mai pot îmbarca la bordul avionului decât dacă au o adeverinţă de la medic, deci şansele ca Leonard Miron să asiste la o naştere în timpul zborului erau foarte mici. "Mi-ar fi plăcut, pentru că îmi plăcea mai mult obstretica. Cred că în momentul în care o femeie dă viaţă unui suflet, momentul ăla e absolut fabulos. Întotdeauna când am asistat la o naştere am avut lacrimi în ochi. Este un lucru unic. E mai impresionant decât orice!"

Întrebat de Dana Săvuică dacă s-a gândit să devină părinte, Leonard Miron a spus că: "Eu cred că a avea un copil este o responsabilitate enormă. Cu tot respectul pentru prieteni - am prieteni cupluri gay care au adoptat copii şi respect asta - , eu am crescut într-o familie în care eram ca Domnul Goe, o aveam pe mamiţa, mam'mare şi tanti Miţa, deci mama, mătuşa şi bunica. Eu, în momentul de faţă, consider că un copil are nevoie de mamă, este foarte important lucrul ăsta. Iar eu cred că nici eu, nici Miguel nu suntem atât de maturi ca să ne asumăm responsabilitatea creşterii unui copil."