Royals

La un an de la moartea Regelui Mihai, Nicolae al României nu are o relaţie prea bună cu familia

La un an de la moartea Regelui Mihai, Nicolae al României nu are o relaţie prea bună cu familia camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

Ziua de Sfântul Nicolae nu va mai fi niciodată la fel pentru nepotul Majestăţii Sale. Iată cum a fost primit de rudele sale la parastasul regal.

Nicolae al României ar trebui să-şi aniverseze onomastica, dar de anul trecut, când Regele Mihai a închis ochii chiar în ajun de Sfântul Nicolae, lucrurile nu vor mai fi nicicând la fel de vesele cum erau. Ba mai mult, îi vor aminti fostului principe de tensiunile iscate în sânul familiei sale, care nu s-au stins nici acum, la un an de la trecerea în nefiinţă a Majestăţii Sale.

„A trecut un an de când bunicul meu a trecut de partea celor veşnici. În fiecare zi simt cum veghează asupra noastră şi memoria lui va rămâne veşnică în sufletul meu şi prin mine”. Acesta este mesajul emoţionant postat de Nicolae al României pe paginile sale de socializare.

Ieri, la parastasul regal de la Curtea de Argeş, Familia Regală l-a întâmpinat cu aceeaşi răceală, deşi între timp Nicolae a dobândit o şi mai mare simpatie populară, demonstrată atât la nunta lui cu Alina-Maria Binder din 30 septembrie, cât şi la diversele evenimente culturale şi sociale la care a participat.

Deşi Casa Regală nu i-a trecut pe lista oficială a invitaţilor, Nicolae şi soţia sa au ajuns la eveniment, chiar cu un sfert de oră înainte de începerea slujbei, aducând cu ei o coroană de flori albe. Ceilalţi membri ai familiei regale au ajuns la 10 minute după începerea slujbei. Custodele Coroanei, Alteţa Sa Regală Margareta, şi soţul ei, Principele Radu, au venit împreună cu Principesele Elena, Sofia şi Maria.

După slujbă, cei prezenţi au mers la mormântul Regelui Mihai. Fostul principe a fost înconjurat de mulţimea care i-a urat "La mulţi ani" pentru ziua de nume.

"Bunicul meu a fost un exemplu, un simbol pentru ţara noastră şi sper că aşa va fi şi peste 10, 20 de ani. El a fost un exemplu şi pentru mine va fi întotdeauna", le-a spus acesta jurnaliştilor adunaţi în faţa Catedralei. Întrebat dacă mai speră la o împăcare cu familia sa, Nicolae a spus că "asta a fost situaţia şi eu merg înainte pe picioarele mele. Mă bucur, în orice caz, că am fost aici cu soţia mea, alături de mama mea şi de tatăl meu vitreg, Şi trebuie să ne reamintim despre momentele bune pe care le-am trăit cu bunicii mei, părinţii lor, asta e mai important decât orice altceva." Revederea cu mama sa a fost "emoţionantă, ne-am ţinut în braţe!".

Nicolae al României a fost azi, de ziua lui, la spitalul Fundeni, pentru a duce daruri copiilor bolnavi de cancer, internaţi acolo.

Modifică Setările