13 ani de la logodna care a salvat monarhia. William a încălcat tradiția când i-a cerut mâna lui Kate

17 noiembrie, 2023

Ieri, pe 16 noiembrie, s-au împlinit 13 ani de când Prințul și Prințesa de Wales și-au anunțat public dorința de a-și petrece tot restul vieții împreună. Doar că propunerea în căsătorie n-a decurs așa cum era de așteptat...

image

Destul de surprinzător pentru un viitor rege, care obișnuiește să facă totul ca la carte, William a încălcat tradiția când i-a cerut mâna iubitei sale, Kate Middleton, în 2010. Prințul s-a lăsat într-un genunchi când el și iubita sa, Kate Middleton, se aflau în vacanță în Kenya. Nimic deosebit în asta, doar că William nu i-a cerut permisiunea tatălui ei de-a o cere de soție pe Catherine.

Cuplul regal își petrecea câteva zile de vis într-o cabană lângă Lacul Rutundu când William s-a gândit că erau momentul și locul perfecte pentru a pune marea întrebare. După ce ea a acceptat propunerea lui, cei doi logodnici au oferit un interviu în care și-au anunțat logodna. Jurnalistul regal Tom Bradby aflase că William nu-i ceruse permisiunea lui Michael Middleton înainte de a-i oferi lui Catherine inelul de logodnă și a dorit să știe mai multe despre acest lucru.

„Păi, mă tot gândeam dacă să vorbesc mai întâi cu tatăl lui Kate sau nu, dar atunci mi-am dat seama că ar putea să nu fie de acord ca noi să ne căsătorim și am renunțat. Apoi m-am gândit că, dacă o întreb prima pe Kate dacă vrea sau nu să se căsătorească cu mine, tatăl ei n-o să mai aibă cum să se opună. Așa că am procedat invers decât se obișnuiește”, a dezvăluit prințul în fața camerelor de filmat.

image

William a recunoscut apoi că a vorbit și cu viitorul lui socru: „Am reușit să vorbesc cu Michael imediat după aceea și apoi toate s-au derulat de la sine”, a continuat acesta. Din fericire, după cum bine știm, Kate a acceptat să devină soția lui, iar Michael s-a dovedit a fi extrem de fericit că fiica lui avea să se mărite cu Preințul William, pe care ea îl întâlnise la Universitatea St. Andrews, în 2001.

Pe 16 noiembrie 2010, cuplul a apărut în fața fotografilor, la Palatul St. James, pentru a-și anunța, în mod oficial, logodna. În timpul ședinței foto, Kate și-a arătat încântată inelul de logodnă în fața aparatelor foto, bijuteria aparținând, la un moment dat, regretatei Prințese Diana, soacra pe care prințesa n-a întâlnit-o niciodată.

Mai multe pentru tine...

Cinci luni mai târziu, perechea regală și-a oficializat relația la Westminster Abbye, pe 29 aprilie 2011. 12 ani mai târziu, Prințul și Prințesa de Wales sunt părinții a trei copii superbi, Prințul George (10), Prințesa Charlotte (8) și Prințul Louis (5).

image

Cei doi soți regali sunt adesea percepuți ca cei mai populari membri ai familiei regale britanice, preluând un rol și mai pregnant în monarhie din momentul în care Regina Elisabeta a II-a a murit anul trecut și fiul ei cel mare, Charles, a devenit rege anul acesta. De fapt, William și Kate sunt văzuți ca cei care vor duce mai departe monarhia britanică, ei reprezintă viitorul regal al Marii Britanii.

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Regina Letizia și Regele Felipe ai Spaniei, Profimedia (1) jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (2) jpg
Charles și Camilla în Sandringham, Profimedia (1) jpg
Printesa Kate Middleton si Rose Hanbury   profimedia 0292149991 jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0826008274 jpg
Meghan Markle, Getty (7) jpg
Prințul Harry Dusseldorf (1) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Regina Camilla (14) jpg
Kate, Camilla și Charles, Profimedia jpg
meghan - harry
Principele Nicolae al Romaniei si Alina Maria de Roumanie la ceremonia de 1 Decembrie de la Alba Iulia   Instagram (5) jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regele Ferdinand și Regina Maria, Casa Regala1 (1) jpg
Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg
Printul William si Printesa Kate la Royal Variety Performance   GettyImages 1813805244 jpg
Ducesa Sophie (9) jpg