Accesoriul colecționat de familia Prințesei Diana de sute de ani

7 aprilie, 2023

Familia regală britanică a atras atenția dintotdeauna cu multe aspecte din viața membrilor ei. Unul dintre lucrurile mai puțin cunoscute, care a stârnit interes, e legat de obiectele bizare pe care aceștia le colecționează.

image

Regina Mary, bunica Reginei Elisabeta a II-a, avea o colecție atât de impresionantă de mobilă, încât ajunsese să-și treacă numele pe fiecare piesă de mobilier deținută. Familia regretatei Prințese Diana avea altă pasiune…

Familia lui Lady Di este și ea de viță nobilă și duce o viață privilegiată și-n ziua de azi. Nefiind niște îmbogățiți peste noapte, aceștia au dezvoltat obiceiuri și pasiuni demne de niște aristocrați în toată regula. De pildă, colecționează bastoane de sute de ani! Cine ar fi crezut, nu-i așa?

Ei bine, nu numai că dețin un număr impresionant de asemenea accesorii, dar sunt și foarte mândri de ele. Tocmai ce și-au deschis colecția în spațiul online pentru ca toată lumea s-o poată vedea și admira.

Familia Spencer a devenit cunoscută datorită Prințesei Diana, care a fost și încă este un simbol al monarhiei moderne. Familiar britanică datează încă din secolul al XVI-lea și a deținut câteva titluri regale de-a lungul timpului, Diana fiind Spencer-ul care a lăsat cea mai pregnantă amprentă în lume.

Totuși, fratele Dianei, Charles Spencer, a atras recent atenția prin moștenirea surprinzătoare a familiei sale. Într-o postare pe Instagram, Charles ne-a arătat colecția impresionantă de bastoane pe care o are familia sa. „Aflați poveștile din spatele acestei colecții de bastoane rare deține de familia mea de mai bine de zece generații!”, a scris acesta.

„Cele mai vechi astfel de obiecte provin de acum trei secole și o celebrează pe Sarah, Ducesa de Amrlborough – matriarhul familiei Spencer. Datorită bunicului meu, Jack Spencer, Duce de-al VII-lea, știm acum multe povești despre aceste obiecte neobișnuite ce constituie moștenirea familiei Spencer”, a continuat fratele Prințesei Diana.

Mai multe pentru tine...

Colecția de bastoane datează încă din anii 1700 și, nu numai că astfel de obiecte au valoare istorică, dar unele dintr ele au și un trecut regal. Familia Spencer susține că unele bastoane au atins mâini regale de-a lungul vieții lor impresionant de lungi.

Totuși, având în vedere imaginea Prințesei Diana, colecționarii pun preț mai mare pe obiectele care i-au aparținut lui Lady Di decât pe un baston care a fost atins de regi sau regine acum sute de ani. Astfel, un biet ursuleț din colecția Beanie Baby, lansat ca omagiu adus Dianei, a ajuns să coste chiar și 20.000 de dolari pe site-uri de colecționari înverșunați.

foto - Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg