Charles s-a împotrivit Reginei la înmormântarea Dianei

25 noiembrie, 2022
diana - charles

Familia regală a primit critici pentru modul în care s-a comportat la moartea Prințesei Diana în 1997.

Gazda ToDiForDaily, Kinsey Schofield, a vorbit recent cu autorul Christopher Andersen, care susține că, spre deosebire de restul familiei, Charles a luat atitudine și s-a asigurat că Diana va avea înmormântarea pe care o merita, chiar dacă acest lucru însemna să se „confrunte”cu Regina". La moartea Dianei, suverana a refuzat să se întoarcă de la Londra la Balmoral. Prințul de Wales a călătorit personal la Paris în urma accidentului și și-a escortat fosta soție înapoi în Marea Britanie.

Andersen i-a spus lui Schofield că Charles a fost „împotriva Reginei”, care nu înțelegea adâncimea sentimentelor pe care le  aveau oamenii” după moartea Dianei.

Din această cauză, ea nu a „arborat steagul în bernă” și nu avea de gând să îi dea Dianei înmormântarea cuvenită, pe care o merita”.

„Charles a făcut totul. A făcut un pas mare”.

El a mai remarcat că un „regret” pe care Charles îl are în legătură cu înmormântarea Dianei este faptul că i-a convins pe William și Harry să meargă în spatele sicriului”. „Cred că Charles se simte acum puțin vinovat că le-a cerut să facă asta”.

Mai multe pentru tine...

Schofield a vorbit apoi despre un documentar BBC la care au participat William și Harry, la cea de-a 12 aniversare de la moartea mamei lor, care l-a supărat pe Charles, deoarece nu l-au menționat.

Ea a spus că acest lucru demonstrează că există un anumit „resentiment” acolo, pentru că prinții, de 15 și, respectiv, 13 ani la acea vreme, au făcut parte din procesiunea publică.

Înmormântarea Prințesei Diana a avut loc pe 6 septembrie 1997, la mai puțin de o săptămână de la moartea ei tragică.

Charles a rămas aproape Harry și William și a mers alături de ei și de sicriu până la Westminster Abbey de la Palatul Kensington.

Charles a fost căsătorit cu Diana timp de 15 ani, înainte ca tensiunea crescândă dintre cei doi să o oblige pe Regina să le ceară să se despartă și mai târziu să divorțeze.

Pe parcursul căsniciei lor de 15 ani, cei doi au fost implicați în aventuri extraconjugale.

Cuplul și-a anunțat despărțirea în 1992, Diana continuând să-și asume îndatoririle regale.

Divorțul lor a fost finalizat în 1996, timp în care cei doi au purtat un adevărat război și au lansat o serie de interviuri amare.

Al cincilea sezon al seriei dramatice Netflix The Crown, care a fost lansat la începutul acestei luni, explorează ruptura căsătoriei dintre Charles și Diana.Recente pe Ok! Magazine

meghan - harry
kate middleton william avion jpg
charles - meghan - camilla
kate - william- copii
Printesa Margaret profimedia 0423858100 jpg
Sarah Ferguson 3    Instagram jpg
profimedia 0088036669 jpg
Regina Camilla, Profimedia jpg
camilla - charles
andrew-  fergie
Regina Elisabeta a II a a parut fragila la intalnirea cu Liz Truss de la Castelul Balmoral (5) jpg
Regina Elena, Regina celor 3 exiluri jpg
regina letizia profimedia 0740160680 jpg
Moza din Qatar GettyImages 167794832 jpg
kate  william 24 jpg
kate-  william
printesa diana
Regina Elisabeta a II a, Prințul Harry, Meghan Markle  sursa   Getty jpg