Cine îl joacă pe Mohamed Al-Fayed, cel care avea toate șansele să devină socrul Prințesei Diana, în sezonul 5 The Crown?

7 noiembrie, 2022
diana  al fayed jpg

Mohamed Al-Fayed  apare în sezonul 5 The Crown și este un om de afaceri născut în Egipt, al cărui fiu a avut o relație romantică cu Diana, Prințesa de Wales. Și, totuși, cine îl joacă pe Mohamed Al-Fayed în noul sezon?

Sezonul 5 al produției The Crown , care prezintă destrămarea mariajului dintre Prințul Charles (interpretat de Dominic West)  și Diana  (Elizabeth Debicki) stârnește numeroase controverse înainte de lansare. 

Mohamed Al-Fayed este la rândul său o celebritate, el fiind proprietarul Hotelului Ritz din Paris și al fostului magazin universal Harrods. Fiul său din prima căsătorie cu Samira Khashoggi, Dodi, avea o relație romantică cu Diana. Cei doi au murit într-un accident de mașină la Paris, în 1997.

La un an după moartea ei, el a cumpărat internatul unde stătuse Prințesa Diana și a ajutat la înființarea unei școli din West Heath, destinată copiilor cu nevoi speciale și probleme de sănătate mintală.

Mohamed Al-Fayed i-a întâlnit prima dată pe Diana și Charles când aceștia au fost prezenți la un turneu de polo în iulie 1986, care fusese sponsorizat de Harrods.

În serial, în scenele din anii 1990, el este interpretat de actorul israelian Salim Dau.

Actorul în vârstă de 72 de ani este cunoscut pentru rolurile sale din Gaza mon amour, Fauda și Tyrant, Oslo de la HBO și Fauda de la Netflix.

„Este cel mai minunat cadou la care un actor poate visa – este cel mai mare rol al carierei mele”, a spus el pentru un site de știri.

Între timp, Amir El-Masry, un actor britanic-egiptean, joacă personajul în scenele din tinerețe.

Mai multe pentru tine...

Prințesa Diana a vizitat în mod regulat Harrods în anii 1980 și a devenit apropiată de familia Al-Fayed de-a lungul anilor. După ce Diana și Charles au divorțat în 1996, Diana a fost găzduită de Mohamed în sudul Franței, alături de Prinții William și Harry.

Mohamed și-a cumpărat la un moment dat un iaht, numit inițial Jonikal, iar fiul său, Dodi, și Diana au început ulterior o croazieră privată. Atunci au apărut primele fotografii cu cuplul.

Dodi și Diana se pregăteau să plece în a doua croazieră privată pe Jonikal, dar înainte de asta au luat masa la Ritz.

Plănuiseră să petreacă noaptea în apartamentul lui Dodi de lângă Arcul de Triumf și părăsiseră restaurantul cu un Mercedes-Benz S280, condus de șoferul Henri Paul.

La cinci minute după plecare, mașina a avut un accident în tunelul Pont de l'Alma, iar Dodi și șoferul au fost găsiți morți la fața locului.

Diana a murit ulterior, la spital, în timp ce bodyguardul britanic Trevor Rees-Jones s-a lovit rău la cap.

Mohamed a sosit la Paris o zi mai târziu și a văzut cadavrul fiului său, care a fost returnat apoi în Marea Britanie pentru o înmormântare islamică.Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Charles și Camilla noi portrete Canada PNG
Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson
Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta   Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg