Cu ce-a rămas Prințesa Diana după divorț. Charles i-a interzis categoric!

19 aprilie, 2023

După 28 august 1996, când s-a pronunțat divorțul dintre Diana și Charles, Lady Di a devenit persona non grata pentru familia regală britanică. Însă nu și-a pierdut toate privilegiile regale...  

image

În ciuda unei despărțiri tumultoase de cel care este Regele Marii Britanii în acest moment, Prințesa Diana n-a pierdut tot ce avea edupă semnarea actelor de divorț. De fapt, regretata prințesă a reușit să obțină o înțelegere extrem de benefică post-divorț, care i-a permis să-și păstreze stilul de viață lipsit de griji materiale.  

Unul dintre lucrurile la care a renunțat forțat a fost casa de la țară, Highgrove, unde i-a crescut pe Prinții William și Harry. Însă, i s-a permis să-și păstreze apartamentele 8 și 9 din Palatul Kensington.

Mai mult, a avut voie să-și păstreze titlul de Prințesă de Wales, în timp ce-a fost nevoită să renunțe doar la titulatura „Alteța Sa Regală”, la cererea personală a fostului ei soț. Regina Elisabeta a II-a ar fi lăsat-o să fie cunoscută în continuare ca Alteță Regală, însă Charles s-a opus vehement acestui lucru. De fapt, i-a interzis categoric fostei sale soții acest titlu regal!

În ceea ce îi privea pe fiii ei, aceștia își petreceau jumătate din vacanțe la mama lor și jumătate, cu tatăl lor. În restul timpului, Will și Harry se aflau oricum la internat, deci cu niciunul dintre părinți. Post-divorț, Charles angajase o bonă pentru copii, pe o anume Alexandra „Tiggy” Legge-Bourke, care devenise, în scurt timp, ca o mamă pentru ei, spre gelozia Dianei.

Lady Di a cerut ca bona să nu le mai citească copiilor povești seara, la culcare, și nici să nu le mai facă baie. Cu alte cuvinte, Diana n-a gestionat optim custodia băieților ei. Da, avea timpul ei alături de copii, dar nu i-a fost niciodată de-ajuns.

În timp ce făcea parte din familia regală britanică, Diana a devenit cunoscută și pentru proiectele caritabile în care se implicase. După despărțirea de Charles, ea a rămas doar cu câteva proiecte de care s-a mai ocupat, șase la număr - National AIDs Trust, Leprosy Mission, Centrepoint, Royal Marsden Hospital, English National Ballet și Great Ormond Street Hospital for Children.

Chiar și după ce-a părăsit familia regală, Lady Di a continuat să folosească avioanele private ale acesteia. De fapt, acest privilegiu a fost scris negru pe alb în contractul semnat la divorț, fiind stipulat ca un drept incontestabil al prințesei. Singurul lucru pe care trebuia să-l facă era să ceară permisiunea Coroanei pentru fiecare călătorie aeriană a ei.

După cum știm cu toții, Diana a rămas preferata presei internaționale și după divorțul de Regele Charles. Ea a continuat să atragă atenția indiferent unde se afla și cu cine își petrecea timpul. N-are rost să mai aducem aminte de felul în care și-a pierdut prematur viața, înconjurată de paparazzi, în Paris, nu-i așa?

Post-divorț, Dianei i s-a permis să păstreze și o parte din angajații pe care-i avea ca soție a lui Charles. Astfel, a rămas cu o femeie de serviciu, o bucătăreasă și o stilistă la dispoziție, care erau plătite ca s-o ajute pe prințesă în aproape fiecare aspect al vieții ei. Pe lângă toți aceștia, Prințesa Inimilor a putut să-l păstreze și pe valetul ei loial, pe Paul Burrell, care a devenit șoferul ei, confidentul, curierul și omul pe umărul căruia plângea necontenit.

Mai multe pentru tine...

Cu toate că, odată cu divorțul, renunțase la dreptul de-a deveni, într-o bună zi, Regina Marii Britanii, Diana a păstrat bijuteriile primite în calitate de Prințesă de Wales. Așadar, ea avea dreptul de-a purtat toate bijuteriile regale destinate ei pentru tot restul vieții. Le putea purta, dar nu le deținea și nici nu putea să le vândă vreodată.

Foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta   Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (1) jpg
Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg