Harry face dezvăluiri fără precedent despre paranoia Prințesei Diana: „Eu eram la fel...”

8 iunie, 2023

În cursul zilei de ieri, Prințul Harry a făcut noi declarații sub jurământ, la tribunal, despre familia lui. De data asta, Prințesa Diana a fost unul dintre subiectele care a ajuns rapid în presa internațională. Ce-a spus despre mama lui?

image

Harry a recunoscut că paranoia de care a fost acuzată mama lui nu era deloc diferită de sentimentele pe care le avea el în privința posibilei trădări din partea prietenilor lui. Prințul britanic a făcut noi dezvăluiri de mare interes, în incinta Înaltei Curți de judecată din Londra, despre cea care i-a dat viață.

Fiul cel mic al actualului rege britanic a spus că știa că se spunea că mama lui era paranoică, dar situația stătea în felul următor - „Ea se temea, de fapt, de tot ce se întâmpla cu ea, iar acum îmi dau seama că și eu eram la fel ca ea…”, a mărturisit Prințul Harry.

Ducele de Sussex, care și-a pierdut mama în urma unui accident auto petrecut la Paris, în 1997, a ținut să adauge, la tribunal, că „aveam toată dreptatea din lume să fiu stăpânit de o paranoie acută că eram urmărit în mod constant”.   

Prințul a adus dovezi în sala de judecată din Londra, pe 7 iunie, susținând că articolele publicate despre el în adolescență îl făceau să-și mențină o stare de suspiciune în privința celor din jurul lui. Ajunsese să-i privească cu suspiciune chiar și pe cei care-i erau cel mai apropiați, precum bona Tiggy Legge-Bourke și prietenul lui, Mark 'Marko' Dyer.

„M-am îndoit de loialitatea lui Tiggy și chiar și a lui Marko, pe care-l admiram atât. Eu și fratele meu chiar ajunsesem să nu mai vorbim cu Marko o perioadă îndelungată de timp. Acum îmi dau seama ce parte mare din viața mea a fost irosită cu paranoia care mă cuprinsese”, a declarat Harry în timpul procesului intentat de el împotriva Mirror Group Newspapers.

 Harry dă vina pe jurnaliști, care, pentru a face rost de un subiect interesant, foloseau metode „neortodoxe”, cum ar fi ascultatul telefoanelor. Ce dovadă are el? Ducele de Sussex a adus în discuție un articol publicat de Sunday Miror pe 5 ianuarie 2003, care avea ca titlu – „Harry – mă înrolez în armată!”.

Prințesa Diana, Prințul Harry  sursa   GettyImages jpg
Mai multe pentru tine...

În declarația sub jurământ făcută pe 7 iunie, Harry a dezvăluit că articolul cuprindea „detaliile unei conversații private, pe care o avusesem cu tatăl meu despre viitorul meu, în care îi spuneam că nu voiam să merg la facultate și că preferam să mă înrolez în armată, în schimb”.

Harry a spus că exista „o cantitate surprinzătoare de detalii extrem de precise” în acel articol. „N-aș fi vorbit cu pritenii sau cu cei din palat despre un asemenea subiect. Aveam încredere doar în câțiva oameni”, a adăugat prințul.

„E grav la orice vârstă, dar la 18 ani să fii suspicios în legătură cu toată lumea… nu-i deloc grozav!”, a continuat Harry să pună accentul pe starea pe care o avea în acei ani dificili din viața lui și pe care, se pare, o preluase de la mama lui.

foto - GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Samuel Chatto, nepotul Prințesei Margret, s a apucat de olărit   Instagram 7 (4) jpg