Harry face dezvăluiri fără precedent despre paranoia Prințesei Diana: „Eu eram la fel...”

8 iunie, 2023

În cursul zilei de ieri, Prințul Harry a făcut noi declarații sub jurământ, la tribunal, despre familia lui. De data asta, Prințesa Diana a fost unul dintre subiectele care a ajuns rapid în presa internațională. Ce-a spus despre mama lui?

image

Harry a recunoscut că paranoia de care a fost acuzată mama lui nu era deloc diferită de sentimentele pe care le avea el în privința posibilei trădări din partea prietenilor lui. Prințul britanic a făcut noi dezvăluiri de mare interes, în incinta Înaltei Curți de judecată din Londra, despre cea care i-a dat viață.

Fiul cel mic al actualului rege britanic a spus că știa că se spunea că mama lui era paranoică, dar situația stătea în felul următor - „Ea se temea, de fapt, de tot ce se întâmpla cu ea, iar acum îmi dau seama că și eu eram la fel ca ea…”, a mărturisit Prințul Harry.

Ducele de Sussex, care și-a pierdut mama în urma unui accident auto petrecut la Paris, în 1997, a ținut să adauge, la tribunal, că „aveam toată dreptatea din lume să fiu stăpânit de o paranoie acută că eram urmărit în mod constant”.   

Prințul a adus dovezi în sala de judecată din Londra, pe 7 iunie, susținând că articolele publicate despre el în adolescență îl făceau să-și mențină o stare de suspiciune în privința celor din jurul lui. Ajunsese să-i privească cu suspiciune chiar și pe cei care-i erau cel mai apropiați, precum bona Tiggy Legge-Bourke și prietenul lui, Mark 'Marko' Dyer.

„M-am îndoit de loialitatea lui Tiggy și chiar și a lui Marko, pe care-l admiram atât. Eu și fratele meu chiar ajunsesem să nu mai vorbim cu Marko o perioadă îndelungată de timp. Acum îmi dau seama ce parte mare din viața mea a fost irosită cu paranoia care mă cuprinsese”, a declarat Harry în timpul procesului intentat de el împotriva Mirror Group Newspapers.

 Harry dă vina pe jurnaliști, care, pentru a face rost de un subiect interesant, foloseau metode „neortodoxe”, cum ar fi ascultatul telefoanelor. Ce dovadă are el? Ducele de Sussex a adus în discuție un articol publicat de Sunday Miror pe 5 ianuarie 2003, care avea ca titlu – „Harry – mă înrolez în armată!”.

Prințesa Diana, Prințul Harry sursa  GettyImages jpg
Mai multe pentru tine...

În declarația sub jurământ făcută pe 7 iunie, Harry a dezvăluit că articolul cuprindea „detaliile unei conversații private, pe care o avusesem cu tatăl meu despre viitorul meu, în care îi spuneam că nu voiam să merg la facultate și că preferam să mă înrolez în armată, în schimb”.

Harry a spus că exista „o cantitate surprinzătoare de detalii extrem de precise” în acel articol. „N-aș fi vorbit cu pritenii sau cu cei din palat despre un asemenea subiect. Aveam încredere doar în câțiva oameni”, a adăugat prințul.

„E grav la orice vârstă, dar la 18 ani să fii suspicios în legătură cu toată lumea… nu-i deloc grozav!”, a continuat Harry să pună accentul pe starea pe care o avea în acei ani dificili din viața lui și pe care, se pare, o preluase de la mama lui.

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton (29) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry la Invictus 2023, Getty (4) jpg
Kate Middleton si Meghan Markle jpg
printul george gettyimages 477003500 jpeg
harry, william, meghan, kate jpg
Mohamed Al Fayed cu Prințesa Diana foto  GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto  Getty jpg
Kate și William, Earthshot, Getty (3) jpg
Regele Charles la Balmoral (6) jpg
Harry si Meghan GETTY jpg
costumul rosu purtat de Printesa Kate, acum si de Majestatea Sa Margareta  Profimedia, Casa Majestatii Sale jpg
Meghan Markle poze din culise 3 jpg
Kate Middleton și Prințul William foto  GettyImages jpg
India Hicks la nunta Dianei profimedia 0235756704 (5) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle sursa  GettyImages jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei a depus juramantul militar in fata tatalui sau, Regele Philippe al Belgiei  Casa Regala belgiana (1) jpg
Prințesa Anne și viceamiralul Sir Timothy Laurence, Getty (3) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu in vizita din Spania  Casa Majestatii Sale (16) jpeg