Îi e dor de mama lui în fiecare zi. Cum o descrie Harry pe Prințesa Diana

13 iunie, 2024

Fiul cel mic al Regelui Charles s-a despărțit definitiv de mama lui când avea doar 12 ani și n-a trecut 100% peste pierderea suferită nici în ziua de azi, la 39 de ani.

image

Prințesa Diana și-a pierdut viața pe 31 august 1997, într-un accident auto petrecut în Paris, și a lăsat în urma ei doi copii greu de consolat. Fiul ei cel mic, Harry, își face cunoscute sentimentele devastatoare și-n ziua de azi, când este un adult cu propria lui familie. Prințul susține că Lady Di era „pur și simplu de nedescris” atunci când este comparată cu Maica Teresa.  

De când și-a pierdut mama, Harry și-a luat angajamentul de-a duce mai departe moștenirea ei și-a vorbit cu mândrie de cea care i-a dat viață. În autobiografia sa, Rezerva, Prințul Harry a vorbit mult și despre Prințesa Diana, după cum era de așteptat.

În cartea sa, Ducele de Sussex a recunoscut că-i duce dorul mamei sale, din când în când, și că îi este încă greu să-și exprime sentimentele de multe ori despre pierderea ei prematură. Mai mult, Harry a dezvăluit că orice comparație a mamei sale cu Nelson Mandela și Maica Teresa „nu-și are rostul”. În timp ce comparația este „flatantă și drăguță”, Lady Di era „pur și simplu de nedescris”, în viziunea sa.  

Vorbind despre perioada care a urmat pierderii mamei sale, Harry a spus: „Cum e posibil să o pot vedea la fel de clar precum vedeam lebăda venind spre mine pe lac? Cum de puteam să-i aud râsul la fel de puternic precum cântecul păsărilor prin copaci? Sunt atâtea pe care nu mi le mai amintesc, pentru că eram atât de mic atunci când a murit, dar marele miracol nu piere niciodată”.

Prințul a continuat vorbind despre „zâmbetul ei devastator” și „privirea vulnerabilă” și și-a amintit cu drag despre pasiunea ei pentru haine, plăcerea de-a mânca dulcuri și-a asculta muzică, lucruri la care se aseamănă mult cei doi frați, Harry și William. Ducele a încheiat menționând cât de mult și-a iubit el mama.

În timpul unui eveniment caritabil care a avut loc în luna aprilie, prințul i-a adus un omagiu Prințesei Diana. A vorbit despre munca pe care o depune el pentru Sentabale, organizația fondată de el în amintirea mamei sale. Proiectul caritabil îi ajută pe tinerii din Africa bolnavi de HIV sau SIDA și a fost înființat de Harry și prietenul său, Prințul Seeiso de Lesotho.

image
Mai multe pentru tine...

„Mama mea s-a concentrat mult pe HIV și SIDA, dar și pe generația tânără, pentru că lor li se fură viitorul din cauza acestor boli. Și menirea Sentebale este că fiecare tânăr trebuie să aibă șansa de-a avea un viitor mai bun”, a conchis acesta.

Prin urmare, Harry nu s-a temut niciodată să-și facă cunoscute sentimentele și să recunoască un lucru simplu, dar puternic în același timp – că duce dorul mamei sale în fiecare zi din viața lui, chiar și la cei aproape 40 de ani pe care-i are.

foto - GettyImages. ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Charles și Camilla noi portrete Canada PNG
Mahra PNG
Edward al VIII-lea și Wallis Simpson
Tatiana Santo Domingo si Niarchos in Creta   Instagram (6) jpg
Kate Middleton la Natural History Museum în 2021, Profimedia (3) jpg
Charlene și Albert de Monaco foto Facebook jpg
Printul Guillaume si Printesa Stephanie de Luxemburg   Marea Curte Ducala (6) jpg
Letizia și Felipe la Premiile ABC, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Regina Maria recolorizare cu AI   Florin Rostariu jpg
Regina Maria a Romaniei, Profimedia (1) jpg
Printesa Rajwa si Printul Hussein al Iordaniei inainte de a deveni parinti   Casa Regala hasemita 2 jpg
Regele Felipe, Letizia, Leonor și Sofia profimedia 0890280483 jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Kate și William i au avut ca oaspeți în 2019 pe Regele Felipe și Regina Letizia, Foto Getty Images (4) jpg
Alina Maria și Nicolae al României alaturi de cei doi copii foto Facebook jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg