Expresiva Prințesă Kate la slujba de Ziua Comemorării, pentru prima dată lângă Regina consoartă Camilla

14 noiembrie, 2022
Ziua Comemorării, 2022 (5) jpg

Este o zi importantă și plină de semnificații pentru familia regală britanică. Și este și prima fără regretata Regină Elisabeta a II-a a Marii Britanii în viață.

Căci nu a fost prezentă nici în 2021. Îndrăgita suverană a început să aibă probleme de sănătate chiar de anul trecut, în preajma Zilei Comemorării. Fusese internată două zile și a primit un îndemn ferm la odihnă, căci altfel Regina Elisabeta nu ar fi ratat această zi foarte importantă pentru Marea Britanie. Iată că în 2022, își face debutul noua regină la acest eveniment: consoarta Camilla. A avut-o alături pe nelipsita Kate Middleton, pentru prima dată la Ziua Comemorării în calitate de Prințesă de Wales. În aceeași formulă s-au aflat și anul trecut, doar că erau diferite titlurile: actuala regină era Ducesa de Cornwall, iar Prințesa de Wales era Ducesă de Cambridge.

Membrii regali se strâng la Cenotaf alături de membri reprezentativi ai guvernului, armatei și veteranilor pentru a-i comemora pe cei care și-au pierdut viața în conflicte.

Ținută în cea mai apropiată duminică de data de 11 noiembrie, pentru a marca sfârșitul Primului Război Mondial, este o zi plină de semnificații pentru monarhul Marii Britanii. Elisabeta nu a lipsit niciodată! Și în această zi, protocolul este unul extrem de sobru, cernit și serios.

Lucru urmat întocmai de doamnele care au preluat frâiele monarhiei: Regina consoartă Camilla și Prințesa Kate Middleton.

Amândouă au fost drapate în negru, cu pălării și celebrul simbol floral în piept. Este vorba de broșa cu flori de cristal a Legiunii Britanice Regale, cu trei maci roșii.

Pe 12 noiembrie, cu o zi înainte de slujba de Ziua Comemorării de la Cenotaf din Londra, Prințul William și Prințesa Kate au participat la festivalul anual de Ziua Comemorării de la Royal Albert Hall. Și aici regalii au respectat codul vestimentar, ținute negre și broșa simbolică în piept.

În loja regală s-au regăsit Regele Charles și regina consoartă Camilla, Prințul William și Prințesa Kate, Prințesa Anne și mezinul Reginei Elisabeta, Prințul Edward, alături de Ducesa Sophie de Wessex.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Regina Camilla, Joia Mare, Profimedia (2) jpg
Regele Charles, mesaj de Paște, Profimedia jpg
Charles și William, Getty (2) jpg
Meghan Markle și Prințul Harry 1 jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages, Instagram jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton vaccin colaj jpg
Regele Felipe, Regina Letizia și Leonor, de Ziua Spaniei foto GettyImages 1731552999 jpg
Regina Camilla foto Getty Images (2) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Regele Charles în audiențe, Profimedia jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
FotoJetEugenie și Beatrice jpg
Printese si regine cu probleme de sanatate si cumpene   Casa Regala jpg
Margareta a României cu surorile Sofia și Maria Facebook jpg
Harry, Charles, Peter Phillips, Anne, Andrew și Edward la înmormântarea Reginei în 2022, GettyImages jpg
pippa kate jpeg