Regele Charles sosește azi în România. Prima lui vizită la Viscri de la încoronare

2 iunie, 2023

În cursul zilei de azi, Regele Charles al III-lea ajunge în România în cadrul unei vizite private în țara noastră.

image

Primirea Regelui Charles al III-lea la Palatul Cotroceni va avea loc la 15.30, după cum ne informează Digi24.ro. Monarhul britanic nu este însoțit de Regina Camilla, iar, după o discuție tete-a-tete cu președintele României, Klaus Iohannis, Charles va ajunge și la reședința sa din Viscri.

„Se împlinesc 25 de ani de când regele nostru a vizitat România pentru prima dată, în 1998, şi va fi pentru prima dată când un monarh britanic vizitează România, dar de această dată va fi o vizită privată, ca marea parte a vizitelor pe care cel care era atunci Prinţul de Wales le-a avut în România. Înţelegem ce înseamnă o vizită privată: ca de fiecare dată, se va întâlni cu preşedintele, ca gest de curtoazie”, a declarat ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, pentru Agerpres. În timp ce Regele Charles își va petrece cinci zile în România, acesta va rata vizita fiului său cel mic, Harry, în Londra. Prințul Harry se întoarce în Marea Britanie pentru procesul intentat celor de la Mirror Group Newspapers cu privire la acuzațiile de ascultare a telefoanelor.

După cum bine știm, Regele Charles este strâns legat de România, cumpărând prima sa proprietate aici în 2006. Locul în care Charles vine pentru a-și încărca bateriile este înconjurat de natură sălbatică, aspect pe care monarhul britanic îl apreciază cel mai mult. Casa în care va sta regele britanic nu are wifi, televizor sau radio, există doar un CD player în camera de pictură.

image

Proprietatea deținută de Charles la Viscri are șapte dormitoare și este mobilată toată în stil transilvănean. De fiecare dată când vine în România, monarhul preferă să doamnă pe un pat de lemn, deloc pretențios.

În perioada în care casa nu e ocupată de Charles și anturajul său, camerele se pot închiria în regim all-inclusiv, pentru 800 lei pe noapte pentru cameră double.

foto - GettyImagesRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle Ducesa1, Profimedia PNG
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (9) jpg
Kate Middleton în rochie transparentă, Getty (5) jpg
Andrew si Charles jpg
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Getty (4) jpg
HSH Princess Charlene of Monaco, HSH Prince Jacques of Monaco, HSH Princess Gabriella of Monaco, Charlotte Casiraghi, Foto Profimedia jpg
Prințesa Rajwa și Prințul Hussein în vizită în SUA 2 foto Instagram png
Kate Middleton, distracție cu copiii din Kent, Foto Getty (8) jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Regina Mathilde a Belgiei intr un total look Carolina Herrera   casa regala (2) jpg
site ul familiei regale jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Universitatea Titu Maiorescu   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Harry și Eugenie, Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României Facebook jpg
Regele Charles Camilla jpg
Kate Middleton (29) jpg