Ultima întâlnire a prinților William și Harry cu mama lor. Când au văzut-o ultima dată în viață?

28 octombrie, 2022

Lumea întreagă știe de accidentul auto fatal al Prințesei Diana, din 1997. Cu toate că divorțase de tatăl copiilor ei cu un an înainte și se separase de actualul Rege Charles al III-lea de cinci ani, Lady Di era încă prezentă în viața publică britanică și se bucura de admirația tuturor.

printesa diana alaturi de fii sai

După moartea ei, Marea Britanie a suferit enorm, intrând într-un doliu nesfârșit. Copiii ei, Prinții William, de 15 ani atunci, și Harry, care n-avea mai mult de 12 ani, își pierduseră mama. Înmormântarea Prințesei Inimilor, în timpul căreia cei doi fii și-au condus părintele pe ultimul drum, a fost urmărită de 2 miliarde de oameni în întreaga lume, ceea ce a însemnat că a fost unul dintre cele mai urmărite evenimente televizate din istorie.

Mulți dintre noi nu știm când a avut loc ultima întâlnire față în față a celor doi prinți cu mama lor. Dar tot ce putem spune este că întrevederea lor a fost cât se poate de emoționantă.

În documentarul din 2017, „Diana, Our Mother: Her Life and Legacy”, prinții William și Harry și-au amintit cum a fost când au vorbit ultima dată cu mama lor. Prințesa Diana se afla la Paris, la o distanță apreciabilă de băieții ei, care stăteau cu tatăl lor la Castelul Balmoral din Scoția în ziua morții ei. Drept urmare, băieții luaseră legătura cu mama lor prin telefon. N-o mai văzuseră de aproape o lună. Când s-au văzut pentru ultima dată?

Cei doi prinți au vorbit la telefon cu mama lor chiar în seara în care ea și-a pierdut viața. William a povestit cum el și fratele lui se grăbeau destul de tare să meargă să se joace cu verișorii lor, susține The Standard. „Dacă aș fi știut atunci ce urma să se întâmple, n-aș mai fi fost atât de nepăsător. Acea convorbire la telefon mi-a rămas întipărită în minte destul de puternic”, a dezvăluit acesta.

Printesa Diana  jpeg

Harry a ținut să adauge și el cum i-a fost destul de greu să-și amintească ultima dată când a vorbit cu mama lui. „Trebuie să gestioneaz această situație tot restul vieții mele, pentru că nu știam, la acea vreme, că atunci era ultima dată când aveam să vorbesc cu mama mea”, le-a declarat Harry producătorilor documentarului. „Cât de diferit ar fi decurs acea conversație dacă aș fi știut că viața ei se va încheia în acea seară!...”, a continuat el vădit emoționat.

Cu toate că amândoi frații au regrete în ceea ce privește ultima lor discuție cu mama lor, ei au mers cu ea în vacanță cu numai câteva săptămâni înainte ca ea să moară. Conform documentarului „Diana, Our Mother: Her Life and Legacy”, în timpul acelei călătorii Harry și William și-au văzut, pentru ultima dată, mama în viață.

Mai multe pentru tine...

„Părinții noștri se despărțiseră și nu ne întâlneam destul cu mama, dar nu ne întâlneam destul nici cu tata...”, a dezvăluit Harry, iar People a reluat declarațiile acestuia. „Făceam multe drumuri, călătorii și ne petreceam mult timp pe bancheta din spate a mașinii”, a continuat acesta să explice.

Diana își făcuse planuri să se întâlnească cu băieții ei în seara de 31 august, chiar în ziua în care a avut loc accidentul ei fatal. În schimb, în loc să-și petreacă timpul cu mama lor, cei doi frați au fost treziți, dis-de-dimineață, de tatăl lor, care le-a spus vestea teribilă despre moartea Dianei. Drept urmare, William spune acum că Scoția este „sursa unora dintre cele mai fericite amintiri ale mele. Dar și a celor mai triste amintiri ale mele...”. Și cine-l poate blama?!...



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja cu Maia Sandu in Norvegia   FOTO Casa Regală norvegiană (5) jpg
Regina Mary si Regina Silvia a Suediei   Casa Regală daneză (2) jpg
Regina Camilla, GettyImages (6) jpg
Prințesa Victoria și Prințesa Sofia FotoJet (2) jpg
Regina Letizia, Infanta Sofia si Regele Felipe   GettyImages 1492368713 jpg
Charlene de Monaco profimedia 0870449785 jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (5) jpg
Harry la Invictus, Instagram jpg
Regele Frederik și Regina Mary Foto Profimedia jpg
Kate Middleton Printul William Foto Profimedia jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Prințul Albert și Prințesa Caroline foto Facebook jpg
Marele Duce Henri, Marea Ducesa Maria Teresa, Marele Duce Guillaume, Marea Ducesa Stephanie, Printul Charles si Printul Francois   FOTO Kary Barthelmey, Maison du Grand Duc (1) jpg
Kate Middleton și Prințul William la Ziua Commonwealth (2) jpg
Regele Charles si Zara Tindall la Royal Windsor Horse Show   profimedia 0870758489 jpg
Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg
Prințul Harry cu Regele Charles și Prințul Archie  foto   GettyImages jpg