Sorin Ovidiu Vîntu s-a reactivat: "Ofer Guvernului României o donaţie de 250 de milioane de euro, cu două condiţii"
Abia eliberat din închisoare, visează la crearea unei noi clase politice şi propune actualului guvern o ofertă controversată.
Recent ieşit din Penitenciarul Rahova, unde executa o pedeapsă de 11 ani de închisoare, stabilită prin contopirea mai multor sentinţe, Sorin Ovidiu Vîntu a revenit în atenţia publică cu un mesaj postat de Florii care stârneşte cel puţin rumoare printre unii adresanţi.
Este vorba despre cei aflaţi astăzi la cârma Guvernului, cărora controversatul om de afaceri le propune o ofertă puţin probabil să fie luată în calcul: "Ofer Guvernului României o donaţie de 250 de milioane de euro, cu două condiţii. Prima este să mi se rejudece toate dosarele de către judecători competenţi şi care să nu fie în aria de influenţă a securiştilor. Modalitatea legală există şi se cheamă recurs în interesul legii. A doua, în momentul în care, în urma rejudecării acestor dosare, se va constata că magistraţii care m-au condamnat la ani grei de puşcărie şi-au bătut joc de meserie din prostie, din răutate sau la ordinul securiştilor, să fie evacuaţi din sistem. Dacă aceste două condiţii sunt respectate, voi oferi statului român, repet, 250 de milioane de euro. Suma este negociabilă. Cu banii ăştia se pot susţine IMM-urile, care să vă asigure locuri de muncă când veţi termina cu tâmpenia asta de criză care vă ţine în casă."
Totodată, cel căruia i se impută devalizarea Fondului Naţional de Investiţii (FNI) spune că are ambiţia de a "reconstrui elitele politice şi de business ale României".
"Evenimentele din ultimele două-trei luni mi-au produs o asemenea revoltă, încât am decis să acţionez. Actuala clasă politică, nu doar cei care sunt astăzi la guvernare, ci şi cei care sunt în opoziţie, poate că sunt mânaţi de bune intenţii. Din nefericire, sun complet nepregătiţi pentru a conduce o naţie. Mulţi dintre ei sunt educaţi de către colonialişti. cum spunea Mahatma Ghandi cu mult timp în urmă, o elită instruită de către colonialişti este cel mai mare duşman al propriului popor. În acest context, am decis să lansez Clubul de business şi politică SOV."
Convins de faptul că "nu se poate face business la nivel înalt fără să ştii politică şi nici politică înaltă fără să ştii business", controversatul om de afaceri îşi propune ca, prin clubul înfiinţat de el, să şcolarizeze "în business şi politică o masă uriaşă de oameni, masă care urmează să-şi aleagă elitele, iar dintre aceste elite să se aleagă viitorii conducători ai României, începând cu nivelul local şi terminând cu cel central. Oameni şcolarizaţi de români pentru români".
Totodată, Sorin Ovidiu Vântu îşi anunţă intrarea în aşa numita "Arenă a Leilor", de vreme ce intenţionează ca acest club să finanţeze "ideile cele mai importante cu sume cuprinse între 300.000 de euro şi 1 milion de euro. La fel, pentru cei care-şi doresc şi pot, după ce au absolvit aceste cursuri, acest club le va pune la dispoziţie tot ceea ce este necesar să-şi facă partide politice, iar în 2024 să preia puterea în România şi să şteargă total de pe hartă actualele partide politice care nu sunt capabile să ne conducă."
Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat prin contopirea mai multor pedepse în speţe care au legătură cu prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), cu delapidarea patrimoniului salariaţilor Petromservice, dar şi cu şantajarea fostului deputat Sebastian Ghiţă, fugit între timp în Serbia din cauza problemelor cu justiţia, sau cu favorizarea fostului director al fondului de investiţii Gelsor, Nicolae Popa.
Ultima condamnare de 10 ani închisoare a fost primită de Vîntu în aprilie 2018, într-un dosar privind delapidarea patrimoniului Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA.
El mai are la activ 8 ani închisoare în dosarul FNI (februarie 2017), 6 ani şi 2 luni închisoare în dosarul falimentării companiei Petromservice (iulie 2016), 2 ani închisoare pentru favorizarea lui Nicolae Popa (ianuarie 2014), un an închisoare pentru şantajarea lui Sebastian Ghiţă (iunie 2012).
Vîntu mai are un dosar pe rol, în care este judecat pentru cumpărare de influenţă, pentru că i-ar fi dat fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor un milion de euro pentru a-l numi pe un Liviu Mihaiu guvernator al rezervaţiei Biosfera Delta Dunării.