Lifestyle

Vedeta TVR Cristina Soare a primit un Mărţişor special: o vacanţă la Nisa FOTO

Vedeta TVR Cristina Soare a primit un Mărţişor special: o vacanţă la Nisa FOTO camera-retro icon Vezi galeria 12 poze

De obicei, ea aduce soarele la rubrica Meteo de la TVR 2, dar acum a plecat în căutarea lui tocmai în Franţa, împreună cu soţul ei, care a vrut să-i ofere un 1 martie deosebit.

Cristina Soare, prezentatoarea rubricii „E vremea ta” la TVR 2, şi-a început primăvara la Nisa, printre flori şi care alegorice, în toiul carnavalului primăverii.

"Anul acesta, mărţişorul meu a fost „francofon”: am primit în dar de la soţul meu o scurtă vacanţă în Nisa - un très beau cadeau -, cum ar zice francezul. An de an, mi-am dorit să ajung aici unde, în această perioadă, are loc celebrul Carnaval. Am găsit Nisa, aşa cum mă aşteptăm, plină de viaţă, distracţie, parade, voioşie, procesiuni florale, spirit festiv şi turişti din fiecare colţ al lumii."

Temperaturile prietenoase, specifice climei mediteraneene, fac din orice plimbare o încântare şi, cum arterele principale sunt zilele acestea pline de participanţi la Carnaval, Nisa este şi mai atractivă în această perioadă.

"Una dintre atracţiile Carnavalului este „Batailles des Fleures”: florile sunt aruncate din care alegorice de personajele îmbrăcate în cele mai fanteziste şi originale costumaţii. Mimoza, simbolul oraşului Nisa, ocupă un loc special în cadrul acestor “bătălii”. Pe lângă „Bătaia cu flori”, cele mai aşteptate momente ale Carnavalului sunt ploaia de confetti, alegerea Regelui şi a Reginei şi focul de artificii de la finalul Carnavalului, pe data de 2 martie. Tot atunci, se termină şi Festivalul. Paradele în sine sunt o bucurie, o explozie de culoare, dinamism şi prospeţime. Toată lumea este zâmbitoare, ceea ce îţi induce un sentiment de voie bună", ne spune Cristina Soare, chiar de la faţa locului.

Dar să nu credeţi că dacă e aglomeraţie mare, mai ales cu noul val de turişti atras în special de Carnaval, e greu să găseşti români prin preajmă!

"Ca peste tot în lume, între turiştii de aici am întâlnit şi români. Am vorbit, am râs, mai ales că toţi venisem pentru unul dintre cele mai aşteptate şi râvnite evenimente de pe Riviera Fraceză. Mi-au plăcut mult şi ţinutele oamenilor: deşi îmbrăcaţi lejer, emanau eleganţă, atenţie la detalii şi totodată, respect pentru acest eveniment. Recunosc, cel mai mult mi-au atras atenţia doamnele din Monaco. Acolo, luxul şi exuberantă sunt la tot pasul."

Dar nu doar faimoasele bătăi cu flori şi nesfârşitele plimbări de-a lungul celebrei artere Promenade des Anglais au făcut din această vizită pe Coasta de Azur o escapadă romantică, la început de martie.

"Ce am învăţat în aceste zile?! Francezii au grijă de ei, îi vezi la masă, beau un pahar de vin şi se plimbă ore în şir. În Nisa e musai să încerci toate deliciile gastronomiei franceze, dar şi specialităţi locale precum socca, un fel de lipie făcută cu năut, celebra salată Niçoise, ratatouille şi soup au pistou (un fel de supă de fasole îmbogăţită cu pistou - un sos pe bază de usturoi, aromat cu busuioc şi ulei de măsline). Dacă rămâne loc şi de desert, cautaţi îngheţata de la Fenocchio! A lua masa în Nisa este  o experienţă foarte plăcută, nu doar pentru gustul mâncării, ci şi  pentru atmosfera rafinată a restaurantelor din centrul oraşului. Vă recomand "La Petite Masion”."

O altă atracţie este shoppingul, fără indoială, unul dintre atuurile turistice ale oraşului. "Indubitabil, pasionaţii modei găsesc tot ce îşi doresc pe Rue de France, care se întinde paralel cu Promenade des Anglais. Sigur, trebuie să ai pregătit un buget pe măsură. Eu am preferat Galeriile Lafayette, de unde toată lumea are ceva de luat!" (vezi mai multe fotografii în galeria foto)

Modifică Setările