Cine a creat costumele de scenă ale lui Elvis. De ce prefera Regele Rock’n’Roll salopetele

7 mai, 2022

Elvis Presley era faimos pentru vocea lui fără seamăn, mișcările sale de scenă înnebunitoare, farmecul personal și stilul de viață extravagant. Însă nu se poate să nu fi remarcat și ținutele lui de scenă! Costumele purtate în fața publicului, mai ales cele dintre anii ’60 până în 1977, au făcut senzație, trebuie să recunoaștem! De unde și le procura, cine-i crea imaginea de Rege al Rock‘n’Roll-ului?

image

Pantalonii negri de piele purtați la revenirea sa spectaculoasă pe scenă, în 1968, costumul din catifea pe care l-a purtat când a fost invitat la Casa Albă de președintele Richard Nixon, salopetele în care cânta de atâtea ori, toate acestea au fost create de un singur om!

Bill Belew era absolventul Parsons School of Design din New York, susține site-ul B & K Enterprises Costume Co. El a creat costume pentru mai mulți entertaineri, precum Lena Horne, Josephine Baker și Ella Fitzgeralar, și pentru producții întregi, ca "Sweet Charity", "Funny Girl" și baletul "Giselle". În CV-ula acestuia au intrat și câteva emisiuni TV faimoase sau evenimente de top, precum ceremonia de decernare a premiilor Emmy, Grammy și The American Music Awards.

Totuși marele lui client al fost nimeni altul decât Elvis Presley. Belew a început să colaboreze cu el când producătorii de la show-ul acestuia de revenire, din 1968, l-au angajat ca să creeze câteva costume. "Toată lumea credea că el purta piele neagră, însă n-a purtat niciodată așa ceva… La acea vreme, foloseam denimul și mie mi-a venit ideea de-a copia designul unei ținute denim și-a o face din piele neagră. Lui Elvis i-a plăcut la nebunie!", a declarat acesta la un moment dat.

image
Mai multe pentru tine...

Viziunea lui Bill le-a plăcut atât clientului său VIP, cât și fanilor acestuia. Datorită acestui designer și a colaborării de aproape 10 ani cu el, Presley și-a conturat o nou imagine, mai teatrală și originală 100%. Tot Belew a fost cel care i-a făcut lui Elvis faimoasele lui salopete, la carerea acestuia, care își dorea niște haine în care să se miște ușor pe scenă.

Bill Belew era cel care crea designul ținutelor lui Elvis, iar colaboratorul său, Gene Doucette, realiza toată broderie necesară.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Kristen Stewart si Lea Seydoux Cannes (1) jpg
Catalin Scarlatescu si Doina Teodoru America Express jpg
Elena Chiriac Oana Ciocan Survivor jpg
sim11 jpg
Sharon Stone la Cannes (9) jpg
irina17 jpg
profimedia 0693762063 jpg
Rosie Huntington Whiteley și Jason Statham OK Magazine jpg
profimedia 0693865712 jpg
cib9 jpg
Carla Bruni Sarkozy la Cannes (2) jpg
Kylie Minogue Cannes (7) jpg
Olivia vacanta 7 jpg
kat111 jpg
FotoJet (22) jpg
andreea311 jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
Irina Mohora (1) jpg