Lauren Bacall a auzit cum a fost omorât John Lennon. Ce reacție a avut actrița?

22 aprilie, 2022

John Lennon a fost unul dintre cei mai mari muzicieni din lume, iar Lauren Bacall a fost un nume răsunător la Hollywood. Ce-i leagă pe cei doi? Au fost vecini în ultima perioadă a vieții fostului membru ai trupei The Beatles, iar ea chiar a auzit focurile de armă care i-au curmat lui viața.

image

Lauren și-a început cariera când Lennon era încă în scutece, în Livelpool, Marea Britanie, iar Institutul de Film American a numit-o pe legendara actriță una dintre primele 25 de actrițe din primii 100 de ani de cinema. În 1944, când avea doar 20 de ani, ea a jucat cu cel care a avea să-i devină soț, Humphrey Bogart, în "To Have and Have Not", iar următorii 60 de ani a fost un reper de frumusețe și talent la Hollywood.

În timp ce Bacall merita cu prisosință să-i fie recunoscute meritele spre finalul vieții ei, John n-a putut fi martor la asemenea eveniment. Pe 8 decembrie 1980, muzicianul de 40 de ani a fost împușcat mortal, de către un fan dezechilibrat emoțional, chiar în fața casei lui din New York, în fața Dakota Apartments, unde întâmplarea a făcut să locuiască și Lauren.

Casa lor

Situat chiar vizavi de Central Park, centrul rezidențial Dakota Apartments era plin de celebrități din toate domeniile posibile. Bacall s-a mutat acolo în 1961, la patru ani de la moartea soțului Humphrey Bogart, după cum ne informează The New York Times. Dintre toți cei 53 de ani petrecuți acolo de actriță, aproape un deceniu a fost vecina lui John Lennon.

Faimosul muzician și Yoko Ono s-au mutat în Dakota Apartments în 1971, pentru a trăi o viață mai liniștită și-a se concentra mai mult pe familie. Totuși, fanii lui Lennon n-au încetat să-l urmărească pe idolul lor, iar unul dintre ei să-i cauzeze chiar moartea sa prematură.

Mai multe pentru tine...

Lauren era deranjată de admiratorii lui Lennon, care dădeau tărcoale clădirii, însă n-a avut niciodată ce să-i reproșeze vecinului ei, recunoscând, în 2005, că îl plăcea mult pe celebrul Beatles.

În seara crimei

În seara de 8 decembrie 1980, Becall a auzit un zgomot puternic afară și a crezut că se spărsese cauciucul vreunei mașini, drept urmare nu i-a dat vreo importanță prea mare. Până n-a deschis televizorul și a văzut ce se întâmplase, nici măcar n-a știut ce se petrecuse în fața casei ei.

Lennon fusese împușcat mortal, cu patru focuri de armă, chiar în momentul în care voia să intre în Dakota Apartments, iar criminalul a fost un fan dezechilibrat mental, Mark David Chapman pe numele lui. Din păcate, Bacall n-a avut cum să împiedice tragedia, lucru care a afectat-o cu siguranță pe vedeta hollywoodiană.

Foto - Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Gest tandru între Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu la gala Nu există nu se poate   Insta (3) jpg
Oana Mosneagu si Vlad Gherman au stabilit data nuntii   Instagram (8) jpg
FotoJet Rafa și Nole jpg
Roxana Ciuhulescu la gala Nu există nu se poate     Foto Mihai Solovastru Photography (1) jpg
FotoJet Gala Andreea jpg
Sharon Osbourne, Profimedia (3) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck la premiera This is me now, Profimedia (7) jpg
Carmen Iohannis in alb la Seul la intalnirea cu comunitatea romaneasca   Administratia Prezidentiala (1) jpg
Riley Keough jpg
FotoJetBeckhams (1) jpg
Rebel Wilson   Instagram (2) jpg
FotoJetAnca jpg
monica tatoiu ea png
Carmen Iohannis și Klaus Iohannis la Cimitirul Național din Seul din Coeea de Sud   Administrația Prezidențială (9) jpg
Împăratul aztec Moctezuma al II lea și urmașa lui, Blanca Barragan Moctezuma   Profimedia jpg
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
Petrecere de 50 de ani Victoria Beckham (2) png
Codin Maticiuc (4) jpg