Nu mai are scăpare! Shakira va fi judecată în Spania pentru fraudă fiscală

28 septembrie, 2022
shakira gerard pique profimedia 0358577468 jpeg

Un judecător a decis ca Shakira să fie judecată pentru fraudă fiscală.

Cântăreața este acuzată că nu a plătit impozite către Spania între 2012 și 2014, ea susținând că nu a locuit în țară în această perioadă.

Un reprezentant al artistei, în vârstă de 45 de ani, a declarat recent că se vor lupta pentru a-i dovedi nevinovăția , insistând că „a respectat întotdeauna legea”.

Cu toate acestea, marți, un tribunal spaniol a decis ca artista să fie judecată, potrivit AFP.

În iulie, procurorii au cerut o pedeapsă de opt ani de închisoare și o amendă de mai multe milioane de euro pentru cântăreața columbiană.

Revenind la acuzații, Shakira insistă că avea reședința legală în Bahamas la acea vreme și că nu petrecea 183 de zile sau mai mult pe an în Spania, care este pragul pentru a fi considerat rezident fiscal.

„Shakira a cooperat și a respectat întotdeauna legea, demonstrând o conduită impecabilă ca individ și contribuabil și urmând cu fidelitate consilierea PriceWaterhouse Coopers, o firmă fiscală prestigioasă și recunoscută la nivel mondial.

Din păcate, Fiscul Spaniol, care pierde unul din două procese cu contribuabilii săi, continuă să-și încalce drepturile și să urmărească încă un caz fără temei.

Shakira este încrezătoare că nevinovăția ei va fi dovedită până la sfârșitul procesului judiciar”, a declarat purtătorul ei de cuvânt.

Această lovitură vine după ce Shakira a vorbit despre problema legală într-un interviu, declarând că era prea ocupată să-și îndeplinească angajamentele de muncă în întreaga lume pentru a petrece o perioadă lungă de timp în țară.

„Am plătit tot ce au susținut că datorez, chiar înainte de a depune un proces. Deci, de astăzi, le datorez zero. Și, în cele din urmă, am fost sfătuită de una dintre cele mai mari firme de specialitate fiscală din lume, PricewaterhouseCoopers, așa că am fost încrezătoare că fac lucrurile corect și transparent încă din prima zi', a spua ea pentru revista Elle.

Mai multe pentru tine...

A fost un an dificil pentru Shakira, iar asta datorită problemelor legale, dar și  despărțirii ei de partenerul de mult timp , Gerard Pique.Recente pe Ok! Magazine

Selena Gomez la Cannes, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez Ben Affleck profimedia 0874627890 jpg
Melania Trump si Donald Trump la absolvirea lui Barron Trump   profimedia 0873899269 jpg
Kevin Costner și Hayes Costner, Profimedia (1) jpg
Carla Bruni la Cannes 2024   GettyImages 2153558078 jpg
Anca Lungu si sotul Harry Arampatzis la Cannes la premiera Trei kilometrin pana la capatul lumii   Alex Rosu (3) jpg
CRBL instagram jpg
Sarah Jessica Parker, Profimedia (2) jpg
Ben Affleck și Jennifer Lopez, Getty Images (4) jpg
Bridgerton, GettyImages (1) jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck, Bennifer, Getty (1) jpg
FotoJet Hailey jpg
Naomi Campbell la Cannes profimedia 0873394238 jpg
Brooke Shields în 2024, Profimedia (1) jpg
Maia Morgenstern, nou film (2) jpeg
Elizabeth Hurley, GettyImages (1) jpg
FotoJet Cannes 1 zi jpg
FotoJet Măruță jpg