S-a despărțit de primul logodnic pentru că n-avea destui bani. Apoi Jackie s-a măritat cu JFK!

13 august, 2022

Mama ei i-a spus un lucru de care cea care a ajuns să fie Prima Doamnă a SUA a ținut întotdeauna cont – secretul unei căsnicii de succes ține de „bani și putere”.  

image

În copilărie, mama lui Jackie Kennedy, Janet Auchincloss, a încercat să-și crească fiicele cât mai… profitabil cu putință, stă scris în cartea „ Jackie, Janet and Lee” a lui J. Randy Taraborrelli. Autorul volumului susține că era 1951 când – în timpul unei tradiții denumite „Ceaiul dintre mama și fiică”, din care cumpărăturile și bârfa făceau parte – Janet și-a întrebat fiicele: „Voi știți care este secretul fericirii în cuplu?” Înainte de-a apuca ele să-și deschidă gura, ea le-a oferit răspunsul – „Banii și puterea”, susține revista People.

„Jackie a privit cum se comporta mama ei și și-a dat seama cum ea punea accent atât pe bani, cât și pe putere”, a scris Taraborrelli. Era cât pe ce ca Jackie să se căsătorească cu un alt bărbat decât președintele John F. Kennedy și să nu devină niciodată Prima Doamnă a Statelor Unite, dar „nenorocirea” nu s-a întâmplat pentru simplul motiv că mama ei prevăzătoare s-a băgat în viața amoroasă a fiicei ei. Cu alte cuvinte, a descoperit câți bani câștiga logodnicul fiicei ei și n-a mai permis ca nunta între cei doi amorezi să aibă loc.

Bărbatul cu care era logodită Jackie la începutul anilor ’50 era un anume John Husted Jr., un broker de care ea se îndrăgostise și cu care era convinsă că avea să pășească spre altar. Logodna lor a fost anunțată în ianuarie 1952, în The New York Post, iar ceremonia nupțială avea să aibă lor în iunie același an.

image

Tânăra i-a și scris părintelui irlandez Leonard că „sunt atât de îndrăgostită – pentru prima dată – și vreau să mă mărit. Și ȘTIU că o să mă căsătoresc cu acest băiat. Nu am îndoieli – ca de fiecare dată până acum – despre cât de mult mi se potrivește sau nu, dacă ne vom înțelege și tot felul de astfel de lucruri. ȘTIU că el este alesul și ceea ce simt este cel mai profund sentiment de fericire”, a dezvăluit ea și a preluat apoi și The Irish Times.

Chiar în ziua în care sărbătoreau logodna, mama ei i-a spus să uite de acel băiat, având în vedere că el câștiga doar 17.000 de dolari pe an. „Ea i-a spus că «Sunt mai puțini bani decât câștiga tatăl tău când l-am întâlnit eu!». Apoi Jackie a întrebat-o cum de nu a știut asemenea amănunt, iar mama ei i-a răspuns: «Păi, chiar așa, cum de n-ai știut?!».”

Mai multe pentru tine...

După asemenea discuție, logodna era ruptă în martie. Jackie l-a părăsit pe logodnic și i-a înapoiat inelul de logodnă. „Era rece ca gheața”, și-a amintit acesta. „De parcă nici nu ne cunoașteam!”, a continuat. Iar Taraborrelli a explicat: „De fiecare dată când ea a trebuit să ia astfel d decizii, mama ei o mâna de la spate”.

În 1952, Jackie l-a cunoscut pe JFK. Iar restul e istorie. În vara lui 1953, erau deja logodiți, iar pe 12 septembrie deveniseră soț și soție.

Foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Klaus Iohannis si Carmen Iohannis in alb in America la New York 2022 (1) jpeg
meghan markle si johnny depp jpg
morone43 jpg
kate william profimedia 0725226423 jpg
Regina Letizia și Jill Biden în SUA jpg
Regina Consoartă Camilla jpg
william84 jpg
angelina jolie si shiloh jolie-pitt
Depp și avocata lui
Demi costum de baie jpg
neacsu12 jpg
Kaley Cuoco și Pete Davidson (13) jpg
DSC 4600 jpg
Gabriela Prisacariu Otil 2022 (3) jpg
sha10 jpg
marc2 jpg
eva31 jpg
trump10 jpg