Principesa Sofia a României, o lady in red la Varşovia

21 februarie 2024   Royals

Sora mai mică a Majestăţii Sale Margareta şi-a prelungit şederea în Polonia şi a reprezentat Casa Regală la încă un eveniment public.

Polonia pare s-o iubească pe Principesa Sofia a României, pe care a primit-o cu braţele deschise şi în 2021, cu ocazia unui vernisaj de fotografie, dar şi recent, când a fost numită Ambasador al unei gale caritabile organizată într-unul dintre cele mai frumoase castele europene, Castelul Ksiaz din Silezia de sud - al treilea cel mai mare castel din Polonia, după Malbork și Wawel.   

După încheierea evenimentului caritabil, la care Principesa Sofia a donat spre a fi licitate un portret fotografic al Reginei Maria, purtând semnătura acesteia, şi volumul "Mânastirea Română. Sărbătorind comunităţile spirituale ale României", şederea acesteia în Polonia a continuat cu o vizită oficială în Varşovia. 

Alteța Sa Regală a fost invitată să participe la evenimentul „Mareșalul Piłsudski – Familia Regală a României. Prietenia polono-română în perioada interbelică”. Manifestarea a marcat relația istorică a Mareșalul Józef Piłsudski cu România și Casa Regală a României, reliefând începuturile relației bilaterale româno-polone și colaborarea strategică a țărilor noastre astăzi. Principesa Sofia a rostit un discurs pe marginea colaborării româno-poloneze și relevanța sa pe scena politică de astăzi.

De remarcat că, pentru această ocazie, sora mai mică a Majestăţii Sale Margareta a ales să poarte roşu, o culoare puternică, vibrantă, care o complimentează - după ce la gala caritabilă a strălucit într-o ţinută regală de un albastru cobalt. Paltonul roşu lung, cambrat pe talie, cu guler, buzunare şi nasturi negri, s-a aşezat frumos pe silueta ei, fiind asortat cu o geantă tip business şi balerini. De altfel, şi rochia purtată pe dedesubt, dintr-un material cadrilat gri, avea reverele şi manşetele roşii, iar eşarfa de mătase sesizată pe unul dintre mânerele genţii avea aceleaşi nuanţe.

Un semn că "principesa fotograf" a început să aducă şi în vestimentaţia sa o cromatică mai veselă, care îi pune în valoare frumoasele trăsături.

FOTO: Casa Majestăţii Sale

Mai multe