News

Avicii s-a sinucis? Imagini şocante într-un documentar despre viaţa artistului

Avicii s-a sinucis? Imagini şocante într-un documentar despre viaţa artistului

Unul dintre cei mai cunoscuţi DJ din lume a murit pe 20 aprilie, în oraşul Muscat, Oman, la vârsta de 28 de ani. Lumea muzicii a fost zguduită de pierderea artistului suedez, unul dintre cele mai apreciate personaje ale muzicii electronice.

Dacă din primele informaţii părea că viaţa i-a fost curmată brusc de o pancreatită severă, provocată de consumul exagerat de alcool din ultimii ani, se pare că verdictul ar fi altul. Apropiaţii lui Tim Bergling sugerează că tânărul s-a sinucis. Familia suedezului a spus că "nu mai putea merge mai departe şi a vrut pacea", într-o scrisoare deschisă publicată ieri. În timp ce cauza morţii DJ-ului nu a fost făcută publică, părinţii lui au declarat joi că "Tim nu a fost făcut pentru maşinpriile între care a sfârşit".

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt aj starului a refuzat să confirme dacă a fost vorba de suicid. Scrisoarea familiei începe aşa: "Dragul nostru Tim era un căutător, un suflet artistic fragil, care îşi punea mereu întrebări existenţiale. Un perfecţionist supraperformant care a călătorit şi a muncit din greu la un ritm care a condus la mult stres. Când a oprit turneul, a vrut să găsească un echilibru în viaţă pentru a se simţi mai bine şi a putea să facă ceea ce iubeşte cel mai mult - muzica. S-a luptat cu cu gândurile despre viaţă, fericire. Acum nu mai putea continua. El voia pacea. Tim nu a fost făcut pentru maşinăria în care a ajuns, era un tip sensibil care şi-a iubit fanii, dar a evitat lumina reflectoarelor. Tim, vei fi mereu iubit şi îţi vom simţi lipsa. Ceea ce ai fost, dar şi muzica ta va rămâne în amintirea noastră. Te iubim, familia".

Scrisoarea sfâşietoare a familiei vine după ce un cor format din 1.000 de cântăreţi care i-a adus un omagiu DJ-ului suedez în timpul unui concert din oraşul său natal, Stockholm, cântând hit-ul "Wake Me Up". În ciuda unei ascensiuni rapide şi a succesului mondial după lansarea hit-ului "Le7els" în 2011, Avicii a anunţat în 2016 că nu va mai performa în direct din cauza anilor în care s-a confruntat cu probleme de sănătate cauzate de stres, abuz de alcool, precum şi de anxietate severă.

Cu puţin timp înainte să înceteze din viaţă, suedezul a fost filmat în timp ce se chinuia să-şi păstreze ochii deschişi, iar imaginile au fost incluse într-un documentar despre viaţa DJ-ului. Se afla în maşină alături de un membru al echipei sale şi moţăia. Reprezentantul său vorbea despre evenimentele viitoare, întrebându-l la ce oră îşi începe spectacolul a doua zi şi dacă este pregătit să ţină interviuri radio pentru a dovedi că este "pe drumul cel bun", după o vizită la spital. Documentarul a fost filmat timp de patru ani şi dezvăluie imagini cu Avicii de pe patul de spital.

Foto: YouTube