News

Constantin Stan, despre relaţia cu copiii Andreei Berecleanu: "Am trăit cu ei ceea ce nu am trăit cu propriul meu copil"

Constantin Stan, despre relaţia cu copiii Andreei Berecleanu: "Am trăit cu ei ceea ce nu am trăit cu propriul meu copil" camera-retro icon Vezi galeria 6 poze

Soţul Andreei Berecleanu a depănat amintiri şi a făcut dezvăluiri despre carieră şi familie în emisiunea radio a Andreei Esca.

Pus de Andreea Esca să se caracterizeze în 20 de minute, celebrul medic şi-a sintetizat în câteva cuvinte întreaga viaţă: "Mă numesc Stan Constantin, m-am născut acum câţiva ani buni, mi-am început viaţa destul de devreme, am ajuns la jumătatea vieţii mele într-un punct de răscruce, am avut noroc şi şansă, am ştiut să întind mâinile şi să iau ceea ce mi-am dorit şi acum sunt în acea parte a vieţii mele în care îmi permit să fac ce vreau."

Întrebat care a fost acel moment de răscruce, medicul Constantin Stan a spus că "momentul în care am decis să merg pe calea medicinei şi chirurgiei estetice a fost un moment de răscruce în viaţa mea, pentru că eu mi-am imaginat altfel viaţa. În liceu credeam că pot să fac de toate, eram bun la toate, profesorii mei mă duceau la toate olimpiadele. Mi-am dorit să devin inginer de aeronave, mai ales că atunci produceam în România şi avioane şi era la modă chestia asta. Apoi, unul dintre profesorii mei din clasa a XII-a, când nimeni nu se mai gândea să facă medicină, mi-a spus: "Nu, n-are rost, tu trebuie să faci medicină!". Am făcut pregătire, am intrat la facultate şi am devenit medic."

Născut în Moldova, la Tecuci, soţul Andreei Berecleanu îşi aminteşte că "un râuşor venea mereu şi ne distrugea casa şi părinţii mei erau obligaţi mereu să mă scoată din casă când veneau apele peste noi". Totodată, îşi aminteşte şi că "mama şi tata nu m-au certat niciodată. Veneau seara când stăteam şi studiam şi mă îndemnau: "Du-te şi te culcă!", dimineaţa mă sculam înainte de a începe şcoala şio de-a mă duce spre şcoală, ca să mai studiez, să mai citesc încă o dată. Vara nu plecam, erau vremuri pe care nu vi le puteţi imagina, când nu puteai să mergi aşa uşor în vacanţe, părinţii nu-şi permiteau, dar mergeam în taberele comuniste de la Costineşti."

Întrebat despre preocuparea tinerelor legată de aspect şi numărul kilogramelor, medicul estetician spune că: "Nu kilogramele ar trebui să ne intereseze, ci starea de sănătate pe care trebuie să o avem înainte de kilogramele pe care le aducem. Urmează să introducem la noi în clinică un concept de medicină regenerativă, dar şi de dietă specială, un regim alimentar care se numeşte ketogenetic sau resetul alimentar. Se face o măsurătoare în jurul abdomenului, la nivelul buricului şi care se numeşte circumferinţa vieţii. Este foarte importantă pentru că este legată de starea de sănătate."

Contează şi genetica? "Contează foarte mult, mai ales la un anumit tip de distribuţie a ţesutului adipos, în special la femei, în zona bazinului. Acolo există tipare de acest fel şi acolo acest tip de reset alimentar are rezultate foarte bune. Are foarte multă importanţă componenta genetică, dar contează foarte mult felul în care ne controlăm".

În plan personal, Constantin Stan dezvăluie că: "M-am căsătorit din primul an de facultate, cu o colegă de la Medicină şi stăteam în cămin. Copiii n-au venit aşa de repede. Am plecat după nevastă, care era repartizată la Bacău. Acolo am rămas în oraş, făcând ortopedie. Eu mi-aş fi dorit încă de atunci să fac chirurgie generală-ortopedie plastică".

Acum, fiica sa, Andreea, are 36 de ani şi, la rândul ei, are o fetiţă, pe nume Ilinca. "Sunt fericit că am o nepoată. Ca să fiu onest, a fost şi greu şi uşor să fiu tată, pentru că nu m-am implicat foarte mult, n-am putut să o fac. Fiica mea a avut bunici care au avut grijă de ea şi au crescut-o cu dragoste."

Interesant este că, la un moment dat, fiica sa şi-a dorit câteva operaţii estetică. "La 18-19 ani, voia să-şi mărească sânii. La 21 de ani, erau atât de mari, încât voia să şi-i micşoreze. I-am spus: "Aşteaptă!". Apoi, a vrut să-şi facă ceva la nas, după care nu şi-a mai dorit să şi-l facă. Sfătuiesc întotdeauna să se gândească, să aibă răbdare".

Referitor la Eva şi Petru, copiii actualei soţii, Andreea Berecleanu, spune că "ei sunt în viaţa mea de practic mai mult de jumătate din viaţa lor. Şi pentru mine este extraordinar. Trăiesc şi am trăit cu ei ceea ce nu am trăit cu propriul meu copil, pentru că atunci când Andreea era de vârsta lor, eu eram la specializare, la congrese... Şi mai este ceva special: altfel erau copiii adolescenţi de atunci şi altfel sunt copiii de acum. Şi sunt şi diferiţi, fată şi băiat, cu personalitatea lor puternică... Poziţia mea trebuie să fie nuanţată, eu trebuie nu să-l substitui pa tatăl lor, ci să fiu un prieten, un sfătuitor, un om care este alături de ei."

Cât despre relaţia sa cu Andreea Berecleanu, medicul simte că "este ca şi cum ar fi dintotdeauna în viaţa mea. Când îi văd faţa, când mă uit la ea, la ce se întâmplă, aş putea spune că e de la început. Aş fi fost perfect dacă aş fi cunoscut-o pe Andreea Berecleanu la începutul vieţii mele." 

Iată şi alte dezvăluiri făcute de medicul Constantin Stan în emisiunea "La Radio cu Andreea Esca":

Modifică Setările