Interviu

EXCLUSIV Cristina Cioran: „Simona Gherghe mi-a spus că cine s-a aşezat pe scaunul ei a rămas însărcinată“

EXCLUSIV Cristina Cioran: „Simona Gherghe mi-a spus că cine s-a aşezat pe scaunul ei a rămas însărcinată“

Cristina Cioran, care astăzi împlineşte 42 de ani, e genul de prezentator TV foarte pliabil pe orice format, dar recunoaşte că Acces Direct e una dintre marile provocări profesionale. Una care s-ar putea lăsa cu surprize!

Am văzut-o făcând matinalul de la Antena 1 cu Dan Capatos, demonstrându-şi talentele culinare la Acasă TV, făcând echipă cu Paula Chirilă la Draga mea prietenă de la Kanal D ori testându-şi limitele la Ferma vedetelor la ProTV. Şi iat-o pe Cristina Cioran în rol de gazdă a emisiunii Acces Direct, unde o înlocuieşte temporar pe Simona Gherghe, aflată în concediu de maternitate. Oare se va adeveri şi legenda legată de „scanul magic“ de la Acces Direct?

OK!: Ţi-a fost dor de televiziune?
Cristina Cioran: Mi-a fost foarte dor, să ştii. Eu vin după o pauză autoimpusă cumva, după ce în urmă cu doi ani familia mea a trecut printr-un moment dramatic: mătuşa şi bunica mea au murit la distanţă de două luni una de alta, mătuşa mea după o grea suferinţă în spital. După asta, nu mi-am mai dorit nimic, nu mai puteam să le zâmbesc oamenilor. Am suferit atunci o depresie – nu mi-e ruşine să recunosc asta - , după care întâmplarea face că, spre sfârşitul anului trecut, să-mi doresc din nou un proiect în televiziune. Şi ştii cum a fost? Când a sunat telefonul pentru a mi se propune să dau probă pentru Acces Direct, am ştiut că ăsta e proiectul aşteptat – fără să fi dat proba, aşa am simţit. Şi mi s-a părut wow. Cred că dacă îţi doreşti ceva cu tot sufletul, universul lucrează pentru tine şi Dumnezeu îţi apropie nişte piese pe care tu trebuie să le uneşti.

Când te uitai la Simona Gherghe, te vedeai pe scaunul ei?
Nu m-am gândit la proiectul ăsta. Dar ştii când m-am gândit? Când ştiam că urmează să nască şi mă întrebam cine o va înlocui. La sarcina anterioară, venise Mirela Vaida în locul ei, dar de data asta se nimeriseră să fie amândouă însărcinate în acelaşi timp. Acum, Simona a plecat pe 16 martie în concediul de maternitate, iar eu cu două săptămâni în urmă eram plecată într-o vacanţă în Italia şi mă uitam întâmplător la TV, la o emisiune similară făcută de italieni. Şi nu ştiu de ce am făcut o legătură între Barbara, care prezenta emisiunea aia, şi Simona şi m-am văzut şi pe mine în formula asta. Două zile mai târziu, am fost sunată că am luat proba pentru Acces Direct.

Ai mai avut parte de semne?
Toată viaţa mea am avut parte de tot felul de semne. E-adevărat că, de multe ori, nu ştii cum să le interpretezi sau nu laşi intuiţia să funcţioneze... şi-ţi pare rău.

Anturajul tău ce-a spus de proiectul ăsta?
Toată lumea s-a bucurat.

Tu, care veneai dintr-o zonă culturală, veneai dinspre Arcub...
Da, dar vin tot dintr-o zonă de divertisment.

Tu ai încercat foarte multe genuri.
Da, am făcut foarte multe lucruri şi am fost foarte norocoasă din punctul acesta de vedere.

Ai şi refuzat formate?
Da, cum să nu? Unele nu mi se potriveau absolut deloc. Dar acum am ajuns la un punct în viaţa şi cariera mea când consider că astfel de probleme sociale pot fi abordate de mine. Chiar dacă eu sunt percepută ca fiind o persoană veselă, şi eu mă confrunt cu probleme, şi eu am dispute cu vecinii ori taxe de plătit ori revolte faţă de sistem. E adevărat că n-am trăit dramele pe care le întâlnesc la emisiune. Dar asta nu înseamnă că nu le putem trata şi că nu putem încerca să găsim o soluţie.

Ce te mai emoţionează acum, văzând atât de multe, şi de ce anume ai învăţat să te detaşezi?
E foarte greu să te detaşezi. Asta mi-a spus Simona Gherghe la ultima noastră întâlnire: „Să te detaşezi!“ Uneori reuşesc, alteori nu pot. Pe mine mă emoţionează foarte tare copiii şi bătrânii. Eu am avut o copilărie fericită şi îi mulţumesc lui Dumnezeu că s-a întâmplat aşa. Dar când văd copii puşi în situaţia să-şi întreţină părinţii, care sunt fie alcoolici, fie foarte bolnavi, alţii sunt agresori... Am flash-back-uri cu mine mică şi mă transpun în situaţiile alea drept „ce-ar fi fost dacă“. E îngrozitor!

Citește și ...